Vanhan testamentin Opetukset ovat Toora. Toora käsittää Mooseksen kirjassa olevia yksityiskohtia, jonka mukaan ihminen elää mm. eettisempää ja Jahweh´n tahdon mukaista elämää, korkeampana säädyllisesti kuin eläimet. Liiton taulut on ainoa Laki, joka on kirjoitettu, nimittäin Jahweh´n sormella. 613 pykälää eivät ole Laki, vaan opetukset. Toora on käännettynä Opetukset, ei Laki.

On väärin opettaa että Toora on Laki. On väärin sanoa sellaista, joka ei ole ollut totuus. Juutalaiset tutkivat Opetuksia ja pitäytyivät niihin, ei niinkään Lakiin, joka oli 10 käskyssä. Mutta Opetuksia on toki sisäistettävä, rakastettava, omistettava ja tutkittava, niinkuin Davidin psalmeissa on hyvin esillä (David tutki ja rakasti Torahía). Yahweh´n laki oli laitettu Liiton Arkkuun, merkkinä sen pysyvyydestä iankaikkisesti.

Sitten on nykyään vesittäjiä, jotka sanovat että 10 käskyä on vain juutalaisille, ei muille. Sitten on niitä jotka sanovat että ei enää olla Lain alla, vaan armon. Huom!: armo ei ole Lain vastakohta! On totta että en ole enää Tuomion alla, vaan Armon. Laki on vallitseva asia, jota en kykene täyttämään, mutta kuitenkin siihen tulee pyrkiä alati. Jos en kykene siihen, niin saan armon. Mutta jos tahaltani rikon Lain, niin silloin olen tuomiossa. Armo ja Tuomio ovat toimenpiteitä, seuraamuksia.

Laki on vallitseva asia, jonka toimenpide on armo tai tuomio. Joka pysyy Laissa, on armossa tai joka haluaa siinä pysyä, vaikka ei ole siinä täydellinen. Se joka mitätöi Lakia, se pysyy tuomiossa. Laista ei katoa yksikään piirto, sanoo Jahshua Ha´Machiach Sanassaan. Se Laki on kirjoitettu Elohim´n sormella ja se on Liiton Arkussa.