-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --
1Kor 4: 7. Mikä nimittäin asettaa sinut erikoisasemaan? Mitä sinulla on, jota et ole lahjaksi saanut? Mutta jos olet saanut lahjaksi, niin mitä kerskaamista siinä on, aivan kuin et olisikaan saanut lahjaksi? 8. Te olette jo tulleet kylläisiksi, teistä on tullut jo rikkaita, ilman meitä teistä on muka tullut kuninkaita! Kunpa teistä olisikin tullut kuninkaita, niin että mekin pääsisimme kuninkaiksi teidän kanssanne. 9. Minusta näyttää nimittäin siltä, että Jumala on asettanut meidät apostolit viimeisiksi, aivan kuin kuolemaan tuomituiksi, sillä meistä on tullut katseltavia [koko] maailmalle, sekä enkeleille että ihmisille, 10. me olemme typeryksiä Messiaan vuoksi, mutta te viisaita Messiaassa, me olemme heikkoja, mutta te voimakkaita, te olette kunnioitettuja, mutta me halveksittuja. 11. Vielä tähänkin hetkeen asti me kärsimme sekä nälkää että janoa, meillä on puutetta vaatteista ja meitä pahoinpidellään, me kuljemme kodittomina 12. ja näemme vaivaa, tehden työtä omin käsin. Kun meistä puhutaan pahaa, me siunaamme — kun meitä vainotaan, me kestämme sen — 13. kun meitä pilkataan, me puhumme maltillisesti. Meistä on tullut aivan kuin maailman kaatopaikka, kaikkien hyljeksimiä aina tähän päivään asti.
-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --

Paavali kirjoittaa tässä seurakunnille rehellistä sanomaa. Käy selville näistä jakeista että monet uskovat olivat siihen aikaan vauraita, ja viisaita, myöskin arvostettuja. Heillä on arvoasema seurakunnissa, ja yhteiskunnassa. heitä kunnioitetaan.

Sitten Paavali puhuu omasta kokemuksestaan, mitä Hänen elämä, kun Hän julistaa ja perustaa uusia seurakuntia, minne Hän meneekin. Hänen osansa on jatkuva vaino, halveksunta, kiusaaminen ym..

Se on aina kun uutta aluetta vallataan tulee ihmisliha vastaan. Aina liha on hengellisyyttä vastaan. Paavali kuitenkin tässä puhuu, että ne jotka seisoo paikoilaan, eivtä ole sen parempia, eivät ole sen rikkaampia kuin Paavalikaan on. Sanoohan hän jakeessa 8 ``Kunpa teistä olisikin tullut kuninkaita, niin että mekin pääsisimme kuninkaiksi teidän kanssanne.`` Tuolloin oli seurakunnissa yhteinen talous ja sama hengellinen politiikka. Ei ollut kukaan toinen toistaan parempi. Kuitenkin ne pioneerit, jotka valloitti uusia alueita vihollisen maaperältä, kokivat kurjinta kohtelua maalliselsta näkökannalta. Mutta silti kuitenkin evankeliumi menestyi.

Evankeliumia saarnataan ja levtetään rakkaudesta Kristukseen. Se on kuin tuli sisällä. Se on kutsumus, jota on sisäinen pakko toteuttaa. Se on elämää Kristuksessa. Mutta se tietää myös sitä, että siinä ohessa on monien silmätikkuna ja halveksittuna. Ja silloin voi olla muuta kuin heikko. Nimittäin jos olisi vahva omasta mielestä, sanoma ei olisi Herralta. Tulee olla hyvin aralla tunnolla, sllä silloin paljosta vastuussa. Sillä silloin sille on myös paljon uskottu.

En tiedä onko täällä olijoista ketään sellaisia, jotka kantaa sisällä kutsua julistaa Jumalan Sanaa eteenpäin. Mutta Raamattu Sanoo, että joka julistaa, tulee tämän lihallisen maailman edessä loaksi - kaatopaikaksi. Mutta Jumalan Sanan julistaja, ei voi tehdä kompromissia, sillä julistaminen on yhtä kuin elämä tai syöminen. Se on Jumalasta alkuisin, sillä evankeliumia, mikä on elävää ja kirkasta, ei voi mikään liha tuoda esille. Ei myöskään ihmismieli, voi tuoda esille Sanomaa, missä olisi Jumalan Voima sisällä. Itsekullekin uskovalle pelastukseksi.

Rakastan Paavalin kirjoituksia, rakastan Jeesuksen sanoja, rakastan evankeliumia, psalmeja... voin niihin todella yhtyä ja myös samaistua näihin persooniin. Sillä tunnen niiden vaikuttajan. Ja Hän on Jumalan Henki. On todella totta - että uskovassa asuu sama Henki kuin Davidissa, Eliassa, Paavalissa, Johannksessa, Pietarissa, Jeesuksessa. Sama Jumalan Henki. Sama Henki yhdistää kaikki Kristuksessa Jumalaan kiinni. Sama Jumalan tuntemisen Henki. Ja Hän todistaa Herrastamme.

Mikäli uskova on vailla Herran tuntemusta, vailla Jumalan tuntemusta ja Sanan omaksuntaa, on vain siitä kyse, että ei kuulla Häntä, etsitä Häntä, ja juoda Hänen elävää raikasta vettänsä. Jeesus sanoikin Sanassaan Samarialaiselle naiselle, että Hänellä on vettä, ja joka sitä juo, ei janoa enää milloinkaan. Sillä elävän veden lähde kumpuaa taivaasta syvälle sisimpäämme, vaikuttaen meissä muutosta ja ojentautumista Herran Sanaan mielissämme.

-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --
Room 1:16 Minä en nimittäin häpeä ilosanomaa, sillä se on Jumalan voima, pelastukseksi jokaiselle joka uskoo — juutalaiselle ensin, mutta myös kreikkalaiselle.
-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --

Kun oli tullut uskoon näin alkuvuosina monesti unia, että olin julistamassa sanaa, ja oli paljon kuulijoita, sekä ihmeitä tapahtui. Ja olin todella voitelussa. Monesti heräsin kesken saarnaa, ja olin voitelussa konkreettisesti unessa. Saarnasin todella mahtavaaa Sanaa... olin haltioitunut. Sitten unen pöpperössä, hapuilin kynää ja paperia. Mutta kun sitä olin tekemässä, kaikki hävisi, koko mieli tyhjeni. Kaikki voitelu katosi. Ja minua harmitti.

Sitten tuli monien vuosien kriisit ja vaikeudet. Jolloin en enää nähnyt hengellisä unia. Mutta jokunen vuosi sitten, aloin kirjoittamaan. Ensin pikkuisisen ja tänä talvena aivan... aivan käsittämättömällä vuodolla. Se on ihmeellistä.

Nämä sanat ja unet, uskon alkuaikoina mitä unissani julistin, olen niitä saanut näinä aikoina kirjoittaa. Ja se on ihmeellistä. Nautin siitä ja virvoitun siitä todella. Mutta on pitänyt henkilökohtainen hintakin siitä maksaa. Kieltää itsensä, ja paljon paljon paljon paastota. Näitä asioita, ei tiputeta taivaasta miten sattuu. Vaan ne annetaan ajallaan, ja sille joka on otollinen. Otollinen on sellainen, joka tekee Hänen tahtonsa rakkaudesta Häneen.

Jos sinulla on hengellisiä unia tai unelmia, pidä ne muistissa ja alitajunnassasi, kirjoita ne ylös. Vaikka et tänä päivänä voisi omaksua niitä, ne on mahdollisia Herrassa. Mutta tarvitaan henkilökohtainen hinnanmaksu. Herra puhuu joskus unissa meille. Kun olemme Hänelle luovuttaneet itsemme, Hän pääsee kanavoimaan unessa alitajuntaamme ja unimaailmaamme, ja näin sitä kauttakin puhumaan ja vaikuttamaan rakentumista, eheytymistä ja rohkaistumista.

Evankeliumin julistaja on irtolainen. Ei voi asettua jäädäkseen mhinkään. On aina sellainen tunne, että ei kuulu minnekään. Evankeliumin julistaja, julsitaa Pyhän hengen kehoituksessa, Voimassa ja viisaudessa. Sekä elää varpaisillaan, eli hyvin alttiina Hengellisille asioille. Itse olen kokenut tätä tunnetta aivan realistisestikin. Olen todennut että en voi kulkea omassa ennaltasuunnitellussa aikataulussa ja järjestyksessä. Vaan Jumala johdattaa, usein yllättävästikin. Hän saattaa haluta, että on monta kalastus järviä. Mutta että yhteen ei jäädä huopaamaan loputtomaksi ajaksi. Vaan mennään Hänen johdatuksessaan, usein yllättävästi eteenpäin uusiin tilanteisiin ja paikkoihin.

Myös Paavali kiersi seurakuntia ja eri maita lävitse. Hän ei asettunut mihinkään. Vaan kiersi niissä julistamassa. Puhun tästä siksi, koska tämä asia nyt nousi juuri mieleeni. Ja uskoisin että tämä on Herran tahto minulle myös. Että tiedän varautua, siihen että on aika perääntyä ja on aika vaihtaa välillä maisemaa. En puhu että maallisesti olisin sitä tekemässä. Sillä tämä elämä on pienten alkujen päivää vasta. Ehkä jonakin päivänä oppikouluni muuttuu käytännöksi ja tekemiseksi.

Tätä tekstiä ennen tuli mieleeni seuraava Raamantun jae:

-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --
Joh 12:24 Varmasti, varmasti Minä sanon teille: jos vehnän jyvä ei putoa maahan ja kuole, niin se jää yksin. Mutta jos se kuolee, niin se tuottaa paljon hedelmää.
-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --

Paljon muutakin minulla olisi jaettavaa. On ollut siunaus rikas vuorokausi. Tuli muuten mieleen, mikä on sinusta / sinulle siunaus? Onko se terveys, raha, ystävät tms... Minulle suurin siunaus on täyttää Jumalan tahto, se mitä Hän haluaa minun tekevän. Asioivan niillä leivisköillä jotka Hän on uskonut minulle.

Halleluja - Kunnia Jumalalle!

-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --
RAAMATTU 2005: http://www.nettiseurakunta.net/2005
-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --