Pitäytyminen Jumalan Sanassa eli kuuliaisuus.Ja jos ei ole kuuliainen, mitä se pidättää? Mitä täysi kuuliaisuus merkitsee Jumalalle?

Kaikki perustuu vapaa ehtoiseen kuuliaisuuteen, kuuliaisuus on Jumalan mieleen. Ihmistä joka on Sanalle kuuliainen, sitä varmasti Jumala siunaa ja paljon rakastaa. Kuuliainen ihminen on sellainen, jolla on erittäin läheinen yhteys Jumalaan. Ja siksi hän voi olla suurenmoisessa käytössä, koska tietää Isän sydämen laadun ja on osana Taivasta - sydämessään. Jumalan mielen mukainen kuuliaisuus ei ole teatteria. Vaan syvälle sisäistynyttä omaksuntaa, siinä elämistä ja sen noudattamista.

Mitä läheisempi on suhde Jumalaan, sitä suurempi on halu miellyttää Isää, pitää Sanasta kiinni ja noudattaa sitä. Kuuliaisuus on nimenomaisesti Pyhityksen mittari. Tahtoa siis noudattaa Jumalan Sanaa, tahtoa elää Sanan mukaisesti, rikkomatta sitä vastaan ja loukkaamatta Jumalan Pyhyyttä. Kunnioittaa siis Häntä. Emmehän ole itsemme omia, vaan Jumalan kuvia. - Siispä - tulisi omistaa itsessämme Jumalan Tahto, Totuus ja Sana.

Ihminen siis ei ole itsensä oma. Ihminen ei kasva vikuraan, Jumalan kasvatusmenetelmällä, ihminen ei silloin kasvata rihmoja sinne tänne, vaan Jumalan istutuksena, kasvaa vahvasti ja varmasti suoraan ylöspäin. Jumala ei tahdo että olemme itsemme orjia, toistemme orjia, oppikuntien orjia. Vaan Jeesuksen opetuslapsia ja seuraajia. Siis kuuliaisuuden lapsia. Eli Sanalle kuuliaisia. Ei muodille, perinteille, ihmisille, medialla, kulttuurille, aatteille, vaan Jumalalle - joka on Isä.Kun Isä ilmoittaa Sanassaan totuuden, sen noudattamatta jättäminenon tottelemattomuuden syntiä. Ja joka on tottelematon, ei ole vielä kasvannut hengellisesti aikuiseksi. Vaan on oikutteleva lapsi.

Se joka luottaa ennemmin teoreettisiin-, teologisiin-, filosofisiin-, ihmisnäkökulma- siltoihin, kuin Pyhän Hengen luotsaamaan Taivaalliseen ulottuvuuteen Raamatun avulla - siltana, ei voi tulla tuntemaan totuutta, ei voi omaksuen noudattaa sitä. Silloin kuuliaisuudesta tulee näytös tai vain pelkkä noudatusyritys, eli sellainen on täydellisen sillan näennäinen jäljitelmä, joka varmasti huojuu tai palaa sekä pettää lopuksi sillä seisovan tai kävelevän. Tahto Kuuliaisuuteen kehittyy, kun tunnemme Isää, tunnemme Jeesusta, eli seurustelemme rukouksessa Isän kanssa ja luemme Sanaa rukoillen ja tahdomme miellyttää Isää sen noudattamisella.

Kaikissa kuuliaisuuden asioissa on kyseessä - tahto. Jos ei sisimmässä sitä käsitä, ei voi ojentautua kuuliaisuuteen. Siten että tutkii Jumalan Sanaa, niin kuuliaisuuden käsite avautuu ymmärrykselle. Usein vain tälläinen, ei t apahdu niin, että otanpa tuosta takin päälle, ja riisun sen. Vaan se on sitä, että teet itse sen takin, eli Jumala antaa työkalut ja materiaalit sekä ohjeet Sanassaan ja rukouksen kautta Pyhässä Hengessä, ja itse ihminen prosessoi ja kaavoittelee, mittailee, tutkii ja vertailee. Saahan sitä kieltäytyäkin siitä, tai vaikka sitä siirtää tuonnemmaksikin. Mutta hyvä on, kun sen hyväksyy ja suostuu Pyhitykseen. Pyhitys on Jumalan mittatilaustyö ihmisessä, jokaiselle yksilöllinen - halukkuutensa mukaan.

Jumalan mittatilaus-asu on tilattava, jolloin Hän toimittaa sen. Tämä asu, on hengellinen, se sulautuu täydellisesti ihmisen sisäiseen olemukseen. Se peittää ja myös suojaa mielen, tahdon, sydämen ja sisimmän. Tämä puku on vanhurskauden asu. Jumalan mittatilaus työ meissä on valkeutta, siinä ei ole tahraa. Se istuu täydellisesti.Se myös on viattomuutta ja Taivaallista perintöä - sisässämme.

Tätä pukua et voi asettaa yllesi, jos päälläsi on likainen vaate. Koska omasi on saastainen ja kelvoton. Ensin on siis riisuuduttava, ennenkuin voit pukeutua Pyhyyden asuun. Vanhurskauden asu on lunta valkeampi, se annetaan vain niille, jotka ovat puhdistautuneet Karitsan Veressä. Mikäli jossain esiintyy kahtalaista kuuliaisuutta - niin se on teeskentelyä. Ainoastaan Jumalan Sanan kuuuliaisuuden tie vie perille Taivaskotiin.

Meidän tulisi olla Kristuksen opetuslapsia, Hänen kaltaisia, kaikilla ominaisuuksillansa. Puhua kuten - Hän, säteillä kuten - Hän, armahtaa kuten - Hän, olla taidollisia kuten - Hän, olla viisaita kuten - Hän, olla auktoriteettisia kuten - Hän, saada kaikki julistetut sanat, sekä ymmärrys ja kehoitus Isältä - Pyhässä Hengessä. Ketä seuraamme - sitä muistutamme, mitä syömme - sitä me olemme. Seuraaminen tuo tuloksena kuuliaisuutta. Kun siis seuraa Jeesusta, muodostuu halu omaksua Hänen tahtonsa - joka on Jumalan Sanassa kirjoitettuna. Mikäli haluaa seurata valtavirtaa maailmassa, omaksuu silloin maailmallisen imagon koko olemukseensa - sisimmästä alkaen.

Uskova joka omaksuu maailman valtavirran imagon, ei ole päässyt tuntemaan Isää todella läheisesti, siten että olisi todella kunnioittava Häntä, ja sen tähden noudattavaHänen tahtoaan - mielellään. Uskovan ei siis tulisi todellakaan olla kahden tienkulkija. On vain ainoastaanYksi Pyhä Valtatie, eikä siinä ole haarautumia sivuille. Ei sillä tiellä ole kääntymisviittoja oikealle tai vasemmalle. Ja se on hyvä! Joka vaeltaa sitä tietä ei eksy. - Amen!