Mitä tämä tarkoittaa ja mitä pitää sisällänsä? Jumalalla on siis kaikki oikeudet sinuun, olet Hänen omistuksessaan, vallanalaisuudessaan ja huolenpidossaan. Silloin ei vihollisella ole mitään oikeuksia sinuun, kun olet antanut kaikki oikeudet elämässäsi Hänelle, olen Hänen omaisuuttansa. Myös kun olet antanut kaikki oikeudet Jumalalle, luovut samalla omista oikeuksista. Eli sinun ei tarvitse ja kuulu enää edustaa itseäsi, puolustaa itseäsi, pelätä ketään ja mitään. Asiasi on Jumalan käsissä, vihollisesi on Hänelle tilivelvolliset.

Tiedän että monikaan ei ole näin tehnyt. ja miksi, siksi että emme luota Jumalaan, emme usko Häneen, tai sitten olemme niin ylpeitä, että haluamme holhota ja olla päteviä itsemme ja muiden edessä konstilla jos toisella. Kun olemme antaneet Jumalalle kaikki oikeudet elämästämme ja itsestämme, emme enää ole itsemme omia. Me siis vartioimme suutamme, mitä puhumme. Jos pidämme sopimuksemme Jumalan kanssa, ja Hän uskollinen ja täyttää silloin oman osuutensa sopimuksesta. Mutta jos rikomme sen syystä tai toisesta, Jumala antaa meidän epäonnistua ja tulla nöyryytetyiksi ihmisten edessä.

Kun olemme antaneet kaikki oikeudet itsestämme Jumalalle, meillä ei ole enää oikeutta edustaa itseämme, tuoda esille omia mielipiteitämme ja elää itsellemme. Olemme silloin vain Hänen orjia tai palvelijoita vapaasta tahdostamme. Jotkut ovat valinneeet olla Jumalan orjia, jotkut taas palvelijoita. Palvelijalla on oma tahto, vapaa määräysvalta itseensä halutessaan, Hänellä ei ole pakkoa. Mutta uskova joka tahtoo - voi tulla Jumalan orjaksi, jota Jumala hallitsee ja määrää. Voi antaa Jumalalle luvan kaikessa määrätä ja ohjata, voi antaa oma tahtonsa Hänelle, ja luopua vapaaehtoisesta vapaudestaan ja nautinnoistaan.

Joillakin uskovilla on sellainen luonne, että he eivät voi ja halua olla itseellisiä palvelijoita, vaan he tahtovat että Jumalalla on konkreettisempi ote ja valta heihin nähden ja näin he tahtovat luovutaa vapauden tämän maailman asioita kohtaan Hänelle, ollakseen Hänessä. Että Hänen elämänsä olisi heidän elämänsä.Tämä asia aukeni minulle tässä ja nyt. Todella mielenkiintoista! Minun elämäni on siis sitä, että olen antanut itseni Jumalan orjaksi, en halua olla vapaa palvelija, joka voi mennä ja tehdä, mitä huvittaa vapaa- aikana, velvollisuuksien jälkeen.

Vaan orjalla ei ole vapaata elämää, hänen elämä on on koko aika kiinnitettyä Isäntäänsä, hänellä ei ole valtaa itseensä, hänellä ei ole omaa vapautta, valinnan varaa ja iltalomia ja viikonloppulomia. Tiedän että useimmat uskovat ovat ja tyytyvät olemaan palvelijoita. Paavali oli Mesiaan tähden Hänen orjansa, ja Hän kirjoitti galatian seurakunnalle, että hän on halveksittu, mutta galatalaiset ovat arvostettuja viisaita tämän maailman silmissä. He siis olivat palvelijoita ja Paavali oli Messiaan orja.

Orjaksi itse asiassa suostuvia ja tahtovia, on todella vähäinen joukko uskovista, koska se merkitsee ehkä sitä että ei koskaan mene naimisiin, ei koskaan perusteta pysyvää kotia, ei koskaan saa asettua paikalle, koko elämä on palvelua, voi että sellaiset ovat lähetystyötekijöitä, evankelistoja jne... Kaikki uskovat eivät ole orjia asemaltaan. Vain harvat ovat. He jotka ovat, he eivät mukaudu maailmaa, he eivät tavoittele omaansa, eivät tämän maailman asioita. He tahtovat olla nöyriä Jumalan palvelijoita koko elämänsä ajan.

Usein palvelijat halveksuvat näitä Messiaan orjia, koska heillä on kuri ja vaatimus, jota he kantaa koko aika sisällä. Palvelija on vapautettu vaatimuksesta ja velvotteista. Mutta palvelijakin voi päättää tulaa orjaksi. Se tapahtuu rakkaudesta Isäntään. Vanhan liiton aikana isännillä oli orjia, mutta riemuvuonna lain mukaan piti päästää orjat vapaaksi. Mutta jos orja ei halunnut sitä, niin hän sai jäädä virkaansa. Se jääminen tapahtui yleensä vain rakkaudesta, sillä ehdolla että isäntä oli hyvä ja jalo.

Minä olen iloiten Messiaan orja - mikä ihana armonosoitus. Kun olen sitä, niin olen yhtä Hänen kanssaan. Hänen elämänsä ja tahtonsa on minun tahtoni. Hänen vaatimuksensa ovat minun omia. Olen Messiaan orja, kuten Hän oli Jumalan orja, kuten Apostoli Paavali oli Messiaan orja. Olen niin riemuissani saadessani olla siihen sovelias. Palvelijana olisin etäisnen, mutta orjana olen Hänessä todella totisesti. Olen Häneen kahlehdittu, olen Hänestä riippuvainen ja Hän pitää minusta kiinni. Ihanaa - Hän pitää minusta kiinni, olen Hänen omansa kokonaan.

Orja tuntee hyvin läheisesti omistajansa, Hän tuoksuu omistajaltaan, Hän ei ota kunniaa itselleen, hän puhuu isäntänsä tahdon sellaisenaan, ja usein siinä on vaatimusta ja terävyyttä, koska hän on asenteeltaan koulutettu sillä metodilla. Tullakseen taipuisaksi isännän tahtoon, täytyy käydä kova koulu läpi, kuuman sulatusuunin kautta käydä läpi, että voi olla taipuisa ja kuuliainen Isännälle. Orja on täydellisesti isännän omaisuutta, hänellä ei ole mitään omaa ja ansaittua. Mutta Taivaallisen isän orja saa kokea valtavaa rakkautta ja osallisuutta Häneen olemalla Hänelle kuuliainen - se on Hänen palkkansa..

Orjat pääsee kaikkein Pyhimpään. Orjat pääsevät petaamaan isäntien vuoteet, levittämään isäntien eteen matot, heidän astuakseen, he pääsevät heidän keittiöihinsä touhuskelemaan. Palvelijat ei koskaan pääse niin lähelle, he eivät koskaan tiedä minkä väriset lakanat on isännän vuoteessa, mistä ruokamerkistä isäntä pitää, mikä on isännän mieleisin siivousaine. He pääsevät ja saavat tulla isännän koko taloon ja koluta kaikki paikat siivotessaan ja järjestellessään.

http://vuodatus.net/site/control/editblog?id=269946&start=20