Onko Raamatun mukaista että pidetään hauskaa / veljeillään synnintekijän kanssa, että jos hän sillä tavalla tulee uskoon? Mutta entäpä jos siitä tuleekin käännynnäinen, ja ihmisten orja. Onko se Raamatun mukaista? Onko se väärällä mammonalla pelaamista ja taktikoimista? En tiedä... minä en vaan kykenisi.. Pitäisikö uskovien olla ihmisriippuvaisia. Pitääkö uskon olla riippuvaista yleensäkään mistään muusta paitsi Jumalasta? Itse pitkään uskossa olleena olen tämän asian käsittänyt näin että, alussa on ehkä tarpeenkin tukeutua uskoviin. Mutta tarkoitus on kehittyä siihen suuntaan, että vain ainoastaan Jumalan tuki ja yksin usko Häneen riittää. Eli voi päästää irti kaikista kannattimista ja tuista, mitkä alussa on tarpeen. Koska alussa ihminen, näkee rajoitetutsti kuin ihminen konsanaan, eli sen mikä on pintaa.

Mutta syvemmälle mentäessä Jumalan tuntemuksessa, nämä ulkoiset kannattimet tulevat aika lailla turhiksi. En sano että niillä ei olisi mitään arvoa. Joskus tosin voi tarvitakin, tiettyä tukea. Itse enenevästi Jumalaan riippuvaiseksi tultuani, en tiedä miten minä vaan kykenisin olemaan jollekin riippuvaisuuskohde. Vältän kaikenlaista sellaista, joka sitoo ja ahdistaa, se on vain sellainen tunne. Haluan ohjata mieluummin ihmiset pois tyköäni Jumalan luokse, kiinnittämästä minuun henkilönä huomiota, minullahan ei ole mitään erikoiskykyä ja mitään annettavaa itsestäni. Kasvatammeko pitkän linjan ihmisriippuvaisia uskovia toisistamme, vai osoitammeko aina kaiken huomion Jumalaa kohti.

Onko sinulla tapa, kuten minulla alussa oli kun tulin uskoon, että mikäli joku uskova, oli piittaamaton, niin heti masentui ja alkoi katkeroitua. Tätä kesti korkeintaan muutaman vuoden. Se oli lapsellista uhma-aikaa. Kunnes vaan huomasin, että ihminen on ihminen, eikä pelastus ja usko ole ihmisestä kiinni, vaan Kristuksesta ja Jumalasta. Sen jälkeen, sen tajuttuani, en enää katkeroitunut uskoviin, jotka eivät olleet täydellisiä, kuten alussa kuvittelin. Joka on täydellinen, tietää toisen ajatukset ja on aina askeleen edellä. Sellaista ei ole kuin Jeesus. Mutta usko on matkaa kohti täydellisyyttä ja voittopalkintoa. Sellaisiakin on jotka vaellukseltaan ja mieleltään ovat täydellisessä linjassa Jumalan Sanan kanssa. Hebrealaiskirje mainitsee muutaman sellaisen henkilön.

Ajattelin tässä lampaista, niitähän me uskovat olemme, useimmat lienee niitä jotka ovat ovat aina ryppäissä ja joukkueissa, ja harvoin menevät Jeesuksen luokse ja kiinnittävät Häneen huomiota. Mutta joku lammas voi olla sellainen, joka seuraa Jeesusta koko aika, ei halua olla toisten kanssa, ainoastaan Hänen lähellä. Jokainen on rakas Jumalalle. Mutta Raamattu Sanoo, että oli eräs opetuslapsi, jota Jeesus erityisesti rakasti.. ja miksiköhän? Sellainen laumalammas voi sitten vikuroida ja vastustella kun Jeesus ottaa sen eroon laumasta, ja haluaa putsata ja keriä. Mutta saa tietenkin olla sellaisenaan, mikäli tahtoo, aika ajottain tosin Jeesus kutsuu lähelle ja haluaa puhdistaa ja pyhittää. Mutta ei Hän väkisin sitä tee. Jeesus haluaa että hänen lampaansa seuraavat Paimenen ääntä, siis kuulevat Häntä ja että ne myöskin seuraavat Häntä kuuliaisesti.

Mutta se joka on lähellä Jeesusta koko aika, sen villa on jatkuvasti siistiä ja valkeaa, sillä jatkuvasti Jeesus sukii ja nyppii sitä, eikä lammas sotke itseään milloin missäkin pusikossa. Näitä tälläisiä lampaita ylenkatsotaan ja helveksitaan, siksi koska he on hiljaisia ja eristäytyviä, sellaisia lampaita yksinkertaisesti ei vaan kiinnosta leikit ja laumat, niitä kiinnostaa olla lähellä Paimenta kesytettynä, ja oppia tuntemaan Hänet, joka niin varjelee ja hoitaa rakastaen. Ja sellainen lammas joka on lähellä Paimentaan, tuntee Hänet ja puhuu Hänen sanojaan, ei omiansa. Ja jostain syystä vaan sellainen on halveksittu.. minulla ei ole ymmärrystä siihen näkökulmaan. Ymmärrän aina helposti alistetun näkökulmasta kaikki asiat, sellaiseen samaistun todella, vaan en kykene alistajan ja kiusaajan rinnalle asettumaan, parhaimmassakaan ymmärryksessäni. Siksi koska siinä ei ole mitään mieltä ja järkeä.

-- -- -- -- -- --- -- -- --- ----- ---- -- -- -- -- -- -- -- -- - -- -- -- -- -- --- -- -- - -- --- -- --

Klo.14.40 alk...

Onko sinulla kukaan henkilö tullut koskaan piikiksi lihaasi? Vaikka menet minne tahansa päin, se seuraa, ja vaikka pääsisit siitä eroon suoranaisella tavalla, se menee ja yrittää tuhota kaiken selän takanakin? Et voi jättää yhtään ainoaa vihjettä, että se tajuaisi seuraavan asemasi, koska se menisi sinnekin, ja tuhoaisi kaiken ennenkuin olet jalkaasi saanut sinne asetetuksi. Ja nimenomaan tälläinen vainooja, kiristää, panettelee, syyttää ja pakottaa. Ja mikäli se ei saa periksi ja lannistetuksi vainoamaansa henkilöä, se pilaa sen maineen, edestä, sivusta ja takaa, myrkyllisillä sanoilla. Missään tapauksessa, ei ikinä saa antaa sellaiselle henkilölle periksi. Ei koskaan! Sellainen henkilö on täysin vihollisen henkivallan vallassa. Ja sitä ohjaa vihollinen - ei Kristus. Minä en tahdo itse sellaisen henkilön kanssa ikinä veljeillä - miksi veljeilisin sielunvihollisen kontrollissa olevan ihmisen kanssa. Totisesti -totisesti, sellainen ei ole lähimmäiseni, vaikka olisi kuka tahansa.

Sellainen henkilö on vihollisen sitoma, ja jos ei ole itsellä sellaista uskon varmuutta, että voi sen sitoa ja karkoittaa, on turha lähteä sen leikkikaluksi ja manipuloimaksi. Vaikka siinä olisikin ihminen taustalla kysessä. Mutta kun ihmisen pää ei ole Kristus, ja sydän on täynnä kuollettavaa myrkkyä, parasta on jättää se henkilö rauhaan. Ja itse olla sotkematta itseä sellaiseen. Sellaiselle ihmiselle ei saa koskaan kertoa sisäisiä ja yksityiselämää koskevia asioita, mitä ei muillekaan koskaan kertoisi, sillä se käyttää kaikkia niitä aseina uhriaan vastaan. Sille ei saa koskaan kertoa menemisistään ja tulemistaan, sillä sitä se juuri haluaa, tietää kaiken, että voi käyttää tilanteita hyväkseen, tuhoamalla toista. Kun ei voi tuhota ihmisen psyykettä, se voi tuhota, maineen, valehtelemalla ja panettelemalla vääristellen ihmisille haluamissaan paikoissa ja tilanteissa.

Lihallinen, sokea, vailla raitista Kristuksen Henkeä oleva uskova, menee hämmennyksiin, ja siihen uppoaa se valhe. Sillä vainoajan uhri, ei usein tahdo lähteä puolustamaan itseään ja syyttämään toista perustellusti. Sillä paholainen on se, joka haluaa että sen silmätikku, joka on sen kynsissä, innostuu myös syyttelemään, ja pilaamaan maineensa ja uskottavuutensa. Siitäkös se nauttii. Ei koskaan - ei koskaan- ei koskaan, saa antaa sen petollisten juonien saada itseä koukkuun! Vihollinen ei suinkaan väijy ainoastaan kaukana irakissa tai televisiossa. Se väijyy jokaisen lähellä, ja nimenomaan se väijyy uskovien elämän ympärillä. Kenet se saa niellä, ja ketä käyttää? Kuka antaa mielensä täyttyä sen petollisista aivoitelmista? Kuka taas tahtoo antaa mielensä täyttyä Kristuksen nöyryydestä. Keneen pukeudumme? Kuka on päämme ja aivoittelijamme. Menetkö ikuiseen kadotukseen vai taivaaseen? Kumpi ohjaa sinua? Kumpi vie sinua? Kumpaa uskot ja seuraat? - paholaista vai Kristusta?

-- -- -- -- -- --- -- -- --- ----- ---- -- -- -- -- -- -- -- -- - -- -- -- -- -- --- -- -- - -- --- -- --

Meidän uskovien on aivan välttämätöntä pyhittyä! Ilman sitä olemme vain lihallisessa näkemyksessä sisällä, siis emme erota pimeyttä ja valkeutta toisistansa eli valhetta ja totuutta. Tarvitsemme Pyhän Hengen lahjaa - Hengen erottelukykyä! Hengessä voimme erotella valheelliset henget sekä Jumalan Hengen vaikuttamat henkilöt ja asiat toisistaan. Ja näin pysymme erossa pahasta! Ja me jotka tiedämme tämän, olemme edesvastuussa siitä, että kehoitamme niitäkin välttämään valhetta, jotka eivät sitä kykene erottamaan Hengessä. Tässä ajassa, jos missä on erittäin olennaisen tärkeää olla täynnä Pyhää Henkeä. Ja anoa Häneltä sitä, että saisi henkien erottelulahjan. Profetoimisen lahja on suurin. Mutta se on seurakuntaa rakentava lahja. Henkien erottelulahja, on taas koko elämää käsittelevä lahja.

Se ei ole vain hetki jolloin se toimii, se on aktiivinen koko aika, kun olet täynnä Pyhää Henkeä. Ja olet Pyhässä Hengessä koko aika askeleen edellä vihollista, tiedät sen aivoitukset hengessä, aavistuksen omaisesti ja erehtymättämän varmasti. Ja pysyt erossa sen tieltä, ellet saa Jumalalta sysäyskehoitusta, paljastaa sitä seurakunnan ja uskovien keskellä. Näenkin että se armolahja on tämän ajan seurakunnan silmävoide. Pyhässä Hengessä on kaikki armo ja lahjat. Hän jakaa niitä suvereenisesti. Ei miten haluamme itse, vaan oman tahtonsa mukaan. Hän ei anna mitään kiittämättömille ja niille jotka eivät ole nöyriä ja kunnioita Jumalaa. Myös Pyhä Henki rakastaa, sitä kun rakastamme Häntä. Minä ainakin tahdon rakastaa Häntä. Rakastatko sinä Häntä? Mitä Hän merkitsee sinulle? Tunnetko Hänet henkilökohtaisesti?

Jumalan Henki on Jumalan alainen ja Jumalasta riippuvainen persoonaa. Kuten Kristuskin on Jumalan yhteydessä ja Hänessä. He ovat Yhtä. Jumala kokonansa ansaistee kiitoksemme ja arvostuksemme, sekä kunnioituksemme Häntä kohtaan. Jos ylenkatsot Pyhää Henkeä, etkä rakasta ja huomioi Häntä, olet sitten kuiva uskova - niin olet!!! On oltava Hänen kanssa yhteistyössä, jos aiot anoa Häneltä lahjoja ja voitelua. Et voi ohittaa ja sivuuttaa Häntä, Hän ei ole vähäpätöinen! Pyhä Henki on suvereeni ja erittäin arvollinen ja Pyhä Persoona. Hän puolustaa, täyttää,valitsee, opettaa, kasvattaa, parantaa jne... Hän on hyvin nöyrä ja herkkä. Hyvin - hyvin - hyvin herkkä, kuin kyyhkynen! Häntä voit todella loukata piittaamattomuudellasi.

Hän on myös erittäin Pyhä! Hän on erittäin suunnattoman vahva! Hän on lähde. Hän ei todellakaan ole vain keino ja hätäturva. Hän ei ole vain voima ja sana, sanojen joukossa. Hän on Pyhä ja peljättävä persoona. Hän on Jumalan Voima. Hän on Kristuksen Henki. Hän toteuttaa Isän tahtoa. Hän toteuttaa! Hän on Pyhä! Tässä oli vastaus seuraaviin kysymyksiin; - "miksi olet niin kuiva? - miksi et saa armolahjoja? - miksi olet niin voimaton uskova?". - Voitko nyt jo sanoa, että rakastat Häntä? Haluatko sinä olla nöyrä, kuten Hän on? Haluatko tarvittaessa olla erittäin radikaali ja rohkea, kun Hän lataa sinut? Haluatko olla yhteistyössä Hänen kanssaan? Haluatko että Hän ammentaa sinulle Sanasta ravintoa, ja että Hän saa täyttää sinua, ja varustaa sinua armolahjoillaan ja avuillaan.

Arvosta silloin Häntä, tiedosta Hänet, ole Hänelle kiitollinen. Raamattu sen sijaan kieltää enkelien palvonnan, sekä ihmisten, että himojen että kaiken näkyväisen materian palvonnan, että pimeyden henkivaltojen palvonnan. Mutta Raamttu ei kiellä Jumalan Hengen arvostamista, ja kunnioittamista. Vaan Paavalin sekä apostolien tekojen kirjoitukset suorastaan koroittavat Pyhän Hengen arvollisuutta. Kuten Jeesuksenkin Sanat olivat Hänestä hyvin kunnioittavia. Mutta Häntä ei kehoiteta palvomaan, vaan Jumala on palvonnan kohde, Hänessä tosin palvomme Jumalaa, Hän on palvonnan ilmapiiri ja palvonnan tuoksu, hän on niin suunnattoman - valtavan rikas Persoona.

-- -- -- -- -- --- -- -- --- ----- ---- -- -- -- -- -- -- -- -- - -- -- -- -- -- --- -- -- - -- --- -- --

Pyhä henki on annettu meille:

- Palvelua varten, Hän armoittaa ja varustaa ja kouluttaa
- Pyhitystä varten, Hän muuttaa mieltämme ja erottaa maailmallisuudesta mielemme pois.
- Jumalan tuntemusta varten, sanan kautta, rukouksen kautta
- Yhteyden pidoksi itsemme ja Jumalan välillä rukouksessa ja palvonnassa
- Kristuksen seurakunnan kokoamiseksi ja rakennukseksi
- Voimaksi, joka todistaa että Jumala on elävä ja todellinen, ihmeet ja merkit
- Palastuksemme sinetiksi, pelastusvarmuus sydämissämme todistaa siitä!

-- -- -- -- -- --- -- -- --- ----- ---- -- -- -- -- -- -- -- -- - -- -- -- -- -- --- -- -- - -- --- -- --

Pyhä Henki on ennenkaikkea toteuttava Jumalan ja Kristuksen tahtoa, ei meidän. Huomaa että kaiken tarkoitus on tuoda Jumalalle pisteet kotia. Ja Pyhä Henki nimenomaan haluaa varustaa meidät ja pukea meidät Kristuksen ominaisuuksilla, mutta ennen sitä, on riisuttava oma tahtomme ja mielemme. Elämän tehtävämme lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna on - palvella sekä palvoa Jumalaa - Pyhässä Hengessä. Palvella ja palvoa ei voi ilman Jumalan pelkoa ja Pyhitystä. Tunnetko sinä Pyhän Hengen? Oletko koskaan kokenut, että kun olet testannut jotain samaistumista - pelkoa? Kun Raamatussa puhutaan Pyhän Hengen pilkasta, niin oletko yrittänyt koskaan kuvitella miltä se voisi Hänestä tuntua? Ja kun kosketat tikulla tuntoasi, tulee pelko. Ei - et voisi ikinä tehdä sellaista! Et voisi, kuvitellakaan sellaista! Kun hiemankin tutkii itseään, tulee vain sellainen - STOP.

Pyhä Henki ei halua että mielikuvituksemme ihan kaikkea samaistaa. Tuo on Raamatun pelottavin jae, minulle se on. Koen hengessä että Hänelle se on myös. Alussa vasta uskoontulleena, pelkäsin sitä että se voisi tapahtua ihan vain asenteellakin tai unohtamisella. Mutta se tapahtuu sydämen paatumisen kautta. Ja se on kauhistus sille jolle niin tapahtuu. On vaarallista nykyajan uskovan pilkata ja panetella ketään. Jos on helppo ketään uskovaa panetella, eikö siitäkin tule Pyhä henki murheelliseksi. Hän tuntee senkin sydämen jota pilkataan, koska se on Hänen omansa ja ympärileikkaamansa. Mutta se mitä ihminen pidättää, sen ihminen pidättää itseltään. Joka pilkkaa, pysyy rutikuivana. Joka rakastaa, saa rakkautta. Kiittämättömät ja panettelijat eivät saa uutta elämän lähteestä.

-- -- -- -- -- --- -- -- --- ----- ---- -- -- -- -- -- -- -- -- - -- -- -- -- -- --- -- -- - -- --- -- --