-- -- -- -- -- --- -- -- --- ----- ---- -- -- -- -- -- -- -- -- - -- -- -- -- -- --- -- -- - -- --- -- --

Vihollinen on tullut tuhoamaan ja kylvämään lustetta, iankaikkisen kuoleman leipää.
Jumala on lähettänyt Sanansa maailmaan, joka on iankaikkisen elämän leipää.

"Elämä on minulle Kristus ja Sana on ravintoni ja Henki on virvoittajani"

Kaikki ihmisen hankkeet on turhia, ellei ne ole Jumalan mielen mukaisia.
Mitä ihminen turhuudella tekee, turhuus on ja väistyy, se ei pysy ainiaan.

-- -- -- -- -- --- -- -- --- ----- ---- -- -- -- -- -- -- -- -- - -- -- -- -- -- --- -- -- - -- --- -- --

Ei voi tehdä Jumalan mielen mukaisia ratkaisuja, jos ei ole Jumalan mieltä itsessään. Sillä Jumalan mieli on oltava lähtökohta, siis Jumalan mielen täytyy olla osa ihmistä. Jumalan mielisiä asioita ei voi tehdä, ilman että Hänen mielensä on saanut sinussa muodon. Muutoin ihminen on kaltevalla tasolla, eli epävakaa päätöksissään. Jumala on täysin vakaa, ja ehdoton. Joka on Hänessä, ei anna periksi, ja pysyy Hänessä, sillä millainen on Kristus, sellainen on ihminenkin joka on vain Hänessä kiinni. Varma ja koetuksen kestäväkin. Sellainen joka ei uskossaan horju. Vaikka muu horjuu - niin usko, toivo ja rakkaus eivät horju ja katoa. Nämä kolme pysyy.

Onko sinulla ollut tilanteita, että olet joutunut todella uskosi tähden kriisiin tai sellaisiin arvosteluihin, että jalat on alta pois. Ja olet aivan ymmälläsi, kuin pieni lapsi. Onko? Mietit itseäsi ja tutkit, onko joku tuomio oikea, tai oletko oma itsesi, antanut väärän vaikutelma tms.. Ja ehkäpä olet sitten ollut muutamia päivä todella masentunut inhimillisesti. Mutta sitten tulee hetki, jolloin kohoat. Ikäänkuin tulee usko joka nostaa sinut. Se usko sisällä, mikä on sinussa kehittynyt, Jumalan kasvojen edessä ollessa ja viipyessä, se tulee ja kasvaa dynaamisesti, kuin malmin lailla ja se nostaa sinut. Ja olet varma ja luja sen jälkeen. Uskosi on vahvempi kuin ennen. Olet päättäväisempi ja ehdottomampi kuin ennen. Olet radikaalisempi.

Vaikka jalat on alta pois, uskoasi et ole menettänyt, niin et ole. Mutta se on koetus, kuinka selviät siitä. Ei se ole varsinainen koetus, että kestät kaiken mitätöinnin ja pilkan, ja olet vaan. Tuleekin haavoittua, jos on haavoittuakseen, mutta se on koetus, miten siitä nouset. Nöyränä - vai minäpäs näytän asenteella. Siinä tilassa tulee paljon prosessoitua asioita. Kun joudut kovaan puolustukseen, uskosi tähden se verottaa paljon inhimillisiä voimia. Sen jälkeen on välttämätöntä olla Jumalan parannettavana ja eheytettävänä. Tosin moni ei halua joutua ristituleen, vaan menee pois. Onko se viisautta vai pelkoa? Tätä olen itse kokenut viime kuukausina monet monet toistuvat kerrat.

Tuntuu kuin olen vuorokauden ympäriinsä ollut Herran yksityisopetus koulussa, monien viimeksi kuluneiden kuukausien aikana, seitsemänä päivänä viikossa. Jokunen lannistuksen vuorokausi on ollut silloin tällöin, jolloin kaikki on pysähtynyt. Mutta silloin kun ei niin ole, olen suurinpiirtein koko aika ollut miettien Hänen sanojaan, ja työstäen niitä. Ja niitä sanoja olen sitten kirjoittanut tännekin. Kaikki kirjoitukseni siis ei ole omia aivoitelmia, vaan Herran opetustekstiä. Ja Hän on todella vienyt eteenpäin minua. Ja myös Hän on opettanut minua kirjoittamaan, ja lähestymään oikein asioita ja myös oikealla tavalla suorasti. Hän on opettanut ja kouluttanut minua, Hän on kaiken aikaan saanut.

Ajatelkaapa - Vain kolme vuotta Jeesus opetti opetuslapsiaan, ja se riitti siihen että heistä tuli alkuseurakunnan perustajia. Se riitti, tarvittiin vain lisäksi voitelu, Pyhältä Hengeltä. Vain kolmen vuoden pätevyys koulutus Jeesukselta riitti. Nyt on Pyhä Henki opettajamme. Jeesus sanoi, että Hän lähettää Pyhän Hengen mm. opettamaan, puolustamaan ja nuhtelemaan meitä. Voimme todella olla Jeesuksen yksityiskoulussa tässäkin ajassa Pyhässä Hengessä. Ihan vaikka kellon ympäri. Mitä enemmän, sen parempi. Myös mitä useammin - sen henkilökohtaisemmin opit tuntemaan Jeesusta, sekä rakastamaan Häntä. Ja sen otollisempi olet Hänelle, niillä avuilla mitä sinussa on, voit todella alkaa palvelemaan Häntä.

Eräs asia on myös mielessäni tässä mainita. Nimittäin se että on joku uskovien yhteisö, jossa on joukossa luopioita ja uskonnollisia ihmisiä. Niin suurimpia älömölön julistajia on juuri nämä mainitsemani henkilöt. Tuntuu että ei todellakaan ole mitään Jumalan pelkoa ja kunnioitusta olemassa. On todella outoa, että uskovat eivät puutu asioihin, ja laita sellaisia ojennukseen. Ihan kuin millään ei olisi väliä, vieläpä osoittavat hyväksyntää. Todella paha asia! Uskovien jos kenkä vastuulla on laittaa kuri ja rajat asioille. Nykyään ei ole kuria misssään muodossa. En puhu fyysisestä toimenpiteestä, vaan radikaalisesta linjasta, jolla sidotaan jonkun suu.

Sellaista Jumalan pelkoa tarvitaan tähän maahan, että kukaan ei uskaltaisi olla uskonnollinen! Että kukaan ei uskaltaisi leikkiä uskonasioilla, vitsailla niillä. Että kukaan ei uskaltaisi tulla vesittämään Jumalan Sanaa. Että kukaan ei uskaltaisi pelleillä ikuisilla ja Pyhillä asioilla! Että kukaan, jolla on ruokoton kieli ei pääsisi Pyhien yhteyteen, ei leivän murtoonkaan. Että yksikään joka on jumalaton ei uskaltaisi lausua mitään poikkeavaa mielipidettään uskovien seurakunnan kokoustilanteissa. Vaan olisi nöyrä ja hiljainen. Tarvitaan elävä usko. Kaikki kaapukristillisyys saa kadota! Aito esille!

Aito Jumalan vesittämätön Sana kunniaan. Aito Jumalan Sanan nälkä takaisin ja kunniaan. Armolahjat kunniaan. Paasto on välttämätöntä, se kunniaan myös. Vähemmän turhia kampanjoita. Enemmän rukousta ja paastokampanjoita. Enemmän itkua ja parannusta. Enemmän radikaalisuutta. Vähemmän naurua ja turhamaisuutta. Vähemmän korvikkeita ja harrastuksia ja ilonpitoa. On paljon tarjontaa maailma täynnä. Huvia ja ruokaa ja kehon asioita. Mutta nekin on paljolti turhia! Kun pääsee todella Jumalan tuntoon, niillä ei ole paljoakaan väliä. Ne ovat turhuus-gategoriaa. Eikö sielu ole enemmän kuin ruumis ja sen rakentuminen hengellisesti?!

Aito Pyhitys elämä kunniaan. Veren evankeliumi kunniaan. Naiseus ja miehuus ja avioliitto kunniaan. Ilot ja huvit on maailmasta ja maailmassa. Mutta sensijaan ihminen ei tarvitse paljon melua ja iloa. Vaan Jumalan läsnäolon. Hänessä on rauha, tarkoitus, Pyhyys, ilo, usko, toivo, rakkaus, terveys ja elämä. Uskovan ei tulisi seurustella maailman kanssa, vaan Jumalan kanssa. Uskovan tulisi olla lähetetty pimeään maailmaan valoksi, ei ollakseen pimeys - pimeydelle. Maailmaan mukautuvaisuus ei ole Herran tahto. Ajatelkaapa - ei Jeesus pelannut ja huvitellut maailman hömpötyksillä, kuten ei apostolitkaan, eikä Herran opetuslapsetkaan. Kuten ei vanhan liiton Pyhätkään. Pidä hauskaa jos haluat - mutta turhuutta se on.

Tarvitaan uudistusta! Jokainen uskova tarvitsee sitä, kukaan ei ole koskaan täysin oppinut ja pyhittynyt tässä ajassa. Kaikki teeskentely ja mielistely pitää lakata. Kaikki juoruaminen ja uteleminen pitää lakata. Kaikki korvike-elämä pitää laittaa pois. Kaiken tekemisen pitää olla Herran hyväksymää, ei mitään sellaista, jota Hän ei hyväksy. Kaikki pitää tehdä ja toimittaa Herran kunniaksi. Kaikki panettelu ja arvostelu, karismaattisia Jumalan palvelijoita kohtaan pitää laittaa pois. Tulee julistaa synnit synneiksi, eikä kutsua niitä heikkouksiksi - vaan synti on synti! Tulee laittaa ahneus ja himot ja hillittömyys pois. Mutta miten se onnistuu? - Ala himoitsemaan ja tavoittelemaan sen sijaan elävää Jumalaa ja Pyhää Sanaa. Tuossa on ainoa vastaus ja vain se on oikea resepti.

Tämä maailma kyllä ei paljon tue tätä asiaa. Jos menet kauppaan, himot syttyvät heti. Jos avaat telkkarin, se nielee mielesi heti paikalla. Jos katsot mainoksia, himosi syttyvät heti. Jos menet ulos, silmäsi näkevät heti pahaa, ja se vaikuttaa. Jos menet eriseuraan, jotain aina tarttuu. On oltava Jeesukseen kätketty, että voi hillitä itseään. Pitäisi olla sellainen aika, jolloin ei ollut tälläistä monitarjontaa mitä nykyään. Ei riitä yksi imuri, auto, tai muu teknillinen väline, vaan niitä kehitetään joka vuosi pari uutta mallistoa kutakin merkkiä kohti vähintään ja uusia tulee koko aika. Mikä tätä kehittää?, - ahneus! Pitäisi olla yli-ihminen että voi olla näistä vaikutuksista täysin vapaa. Monille rahattomuus on siunaus ja useille raha on kirous.

Paljon on turhaa.. paljon on turhaa.... oletko sinä osallinen siihen? Kehitätkö sinä turhaa työksesi? Missä on mielesi, missä on sinun sydämesi? Mitä ajattelet ja mitä puhut, sitä täynnä on sydämesi. Onko suusi täynnä Jumalan maustamia sanoja? Onko suusi täynnä vain levotonta puhumista, juoruja, tai tämän maailman turhamaisuutta ja juonia? Missä onkaan sydämesi todellisesti? Mitä puhut, siellä on sydämesi. Puhdas sydämiset ovat ainoastaan otollisia Herralle, sellainen jolla ei ole pimittynyt maailmallinen mieli ja kaksimieliset huulet, jotka puhuvat vilppiä. Ainoastaan puhdassydämiset saavat periä Jumalan valtakunnan. Herra käyttää vain kelvollisia palvelijoita, kunniansa tähden.

-- -- -- -- -- --- -- -- --- ----- ---- -- -- -- -- -- -- -- -- - -- -- -- -- -- --- -- -- - -- --- -- --

Seuraava ylistyslaulu alkoi virrata mielessäni juuri äsken:

"Maksettu on velkani mun. Ylistys olkoon Ristiinnaulitun.
Henkesi on voimani mun.Ylistys olkoon Ristiinnaulitun.
Luonasi on kotini mun. Ylistys olkoon Ristiinnaulitun."

-- -- -- -- -- --- -- -- --- ----- ---- -- -- -- -- -- -- -- -- - -- -- -- -- -- --- -- -- - -- --- -- --