- -- -- -- - -- - -- - -- - -- - ------ ---- --- --- --- --
Mt 25:23 Hänen herransa sanoi hänelle: `Hyvä on, sinä
hyvä ja uskollinen palvelija. Vähässä sinä olet ollut uskollinen,
minä panen sinut paljon haltijaksi. Mene herrasi iloon.`
- -- -- -- - -- - -- - -- - -- - ------ ---- --- --- --- --

Joka on vähässä uskollinen on paljossakin. Mikään summa ei saisi hätkäyttää uskovaa, joka on kuollut itselleen, eli kenenkään ei silloin pitäisi olla edes kiinnostunut rahavoitoista, tai yleensäkään mistään kunnian ja voiton haluamisesta. Jos sinusta nyt tuntuisi siltä että laitat sen sinne ja tänne, tarpeisiin, tai jaat muille, tai säästöön tai nautintoon tai velkoihin tai hengellisillä verukkeilla unelmoit jotakin, niin olet lihallinen. Jos taas olet täysin haluton kuvittelemaan tuollaista rahaa saamaan ja et edes halua harkita sitä, vaan kiusaannut enemmän siitä, olet hyvä palvelija.

Kyllä minäkin saatoin haaveilla joskus miljoonapotista, mutta olen nykyään haluton siihen. Ei vaan kiinnosta. Voisin pukea sellaisen mielen ja asenteen ylleni, että se kiinnostaisi. Mutta minusta se mieli ja asenne on orjuutta, ja se ei ole Messiaan mieli. Kun ei huolehdi ja suuria tavoittele maailmasta, on onnellinen. Todellinen vapaus, on riippumattomuutta maailman ottesta, maailman unelmista. Todellinen vapaus ei perustu tämän maailman näkökulmiin ja saavutuksiin. Vaan Messiaaseen ja iankaikkiseen todellisuuteen, joka on ääretön.

- -- -- -- - -- - -- - -- - -- - ------ ---- --- --- ---- -- - - -- - --
2Tm 3:2-5 Sillä ihmiset tulevat olemaan itserakkaita, rahan ahneita,
kerskailijoita, ylimielisiä, pilkkaajia, vanhemmilleen tottelemattomia,
kiittämättömiä, epäpyhiä, ilman lempeyttä, epäsopuisia, toisista pahaa
puhuvia, vastuuttomia, raakoja, hyvän vihaajia, pettureita, väkivaltaisia,
ylpeitä, mieluummin nautintoa rakastavia kuin Jumalaa rakastavia, heillä
on [Jumalan] kunniallisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman —
vältä tällaisten seuraa.
- -- -- -- - -- - -- - -- - -- - ------ ---- --- --- ---- -- - - -- - - --

Jos uskova saa rahaa, niin jos hänen tahtonsa mielensä on Messiaan mieli, niin hän ei päätä, vaan Jumala päättää. Hän ei halua päättää. Jos ihminen päättää, hän on lihallinen, jos ihminen säätää, ihminen on lihallinen. Jos ihminen ei ole alistunut Jumalalle, niin että hänen kaikki tekemisensä, ratkaisunsa ja päätöksensä olisivat sopusointuisia Jumalan Sanan kanssa, hän ei ole Messiaassa, vaan Häntä vastaan.

Minulle tuli mieleeni sana ``petos``. Rahantavoittelu keinottelulla on petosta. Pörssikeinottelu ja keikenlaiset arpalelit ja lotot on petosta! Jos sinä olet uskova, ja lottoat, teet siinä Jumalan tahtoa vastaan! Sinun pitäisi ennemmin ne rahat laittaa kolehtiin, että saat Jumalan valtakunnassa kerätä SUUREN katoamattoman jättipotin. Kaivat ne rahat maahan, kätket ne. Entä kun Herrasi tulee, onko Hänellä palkkaa sinulle annettavana tullessa, vai antaako osuutesi sille, jolla on jo, ja joka hyvin teki.

Onko sinulle raha Jumala? Joka viikko annat uhrilahjaa lottoveikkaussäätiölle, raviveikkaussäätiöille, pörssisäätiöille tms... Miksi? Onko sinulla niin pieni Jumala, että et luota Häneen? Jumala ei koskaan kehoita sinua lottoamaan, se on varmaa. Hän ei koskaan kehoita sinua ostamaan ässäarpaa. Jumala ei ole keinottelun Jumala. Se on peräisin maailmasta. Jumalasta se ei ole, se ei ole Hänen ominaisuuspiirteensä. Kun se ei ole Jumalasta, se on syntiä Hänen edessänsä. Tee parannus!