1 kor10:7. Älkää ryhtykö epäjumalanpalvelijoiksi, kuten jotkut heistä, niin kuin on kirjoitettu: "Kansa istui syömään ja juomaan, ja he nousivat viihdyttämään itseään."

Televisio, ihmistenpalvonta, ruuan palvonta, kulttuurin palvonta, aatteiden palvonta, paholaisen palvonta, rock-musiikin palvonta, idolien palvonta, muodin palvonta, kaudeuden palvonta, ulkonäön palvonta, kehon palvonta, taiteen palvonta jne... Kaikki asiat mitkä kiinnittävät ihmismielen ja sydämen riippuvaisiksi johonkin, ja tulevat tärkeämmiksi kuin Jumala, jotka tulevat henkilökohtaisen Jumala suhteen tielle.

Rahan palvonta, mammonan palvonta, tittelien ja arvonimien palvonta, oppineisuuden palvonta, älykkyyden palvonta jne.... Kaikki haaliminen ja keräilyharrastus on epäjumalan palvontaa, kissa ja koirannäyttelyharrastus on epäjumalan palvontaa, jopa kotieläinten kasvatusharrastus voi olla sitä, kohtuuttoman suuri kiinnostus autojen ja muiden vauhti laitteiden tavoittelu ja ihannointi on epäjumalan palvontaa.

Mikä vaan kietoo ihmisen niin että siihen tulee kahlehdituksi, niin että siitä tulee elämän sisältö se on epäjumalanpalvelusta ja palvontaa. Voi toki tehdä asioita Jumalan kunniaksi, tehdä asioita Jumalalle. Mutta tarvitseeko Hän sitä kaikkea todella? Tämä on aika rankkaa, mutta se on totta. Varmaan kun tämän kirjoitin, niin saan jälleen lakimielituomion, mutta tein tämän silläkin riskillä. Jumala on puhunut minulle näistä asioista henkilökohtaisesti ja olen joutunut karsimaan joitakin asioita pois elämästäni, koska riipuin niissä kiinni, tai ne tarpeettomia, kaappijumalia, joita en edes tarvinnut.

KÄNNYKKÄ on tämän maailman kenties ehkä hallisevin ja yleisin epäjumala. Joka ihmisellä on kännykkä lähestulkoon. Toisille se on niin kova pakkomielle, että ollaan kateellisia jos toisella on parempi ja hienompia ominaisuuksia ja kuoria kuin itsellä olevassa kännykässä, on hienompia soittoääniä. Useat ihmiset eivät voi mennä edes ulos ilman että se on mukana, parvekeelle tupakoimaan (ööks), se pitää ottaa suihkuun mukaan, saunaan mukaan, kun vie roskia ulos, kun menee vessaan tarpeille, kun hakee lehtiä postilaatikolta, kun menee nukkumaan, se on tyynyn vieressä. Varsinainen AMULETTI

Toiset tilaavat netistä ja mistä vain kalliita soittoääniä puhelimeen ja kuuntelevat musiikkia sen kautta, laittavat siihen peliominaisuuksia, kuvaleikkeleitä jne.. Puhelin pitää tietysti olla viimeisintä mallia, niin ego oikein saa pönkittyä ja pullistella. Ja jopa voi olla niin että js kukaan ei soita tuntiin - pariin, niin tulee hätä (orpo olo), ja on itse soitettava (jonnin joutava puhelu). Ja aina kun päähän pälkähtää joku henkilö, niin heti vaan viestiä sille.

Kuinka moneen tämä pätee? Kuvittelisin että isoimpaan joukkoon meistä? Minuun tämä ei tietenkään päde, yleensä en ota sitä ulos, vaikka olisin koko päivän jossakin, ja en ota sitä vessaan ja sänkyyn. Ja usein siitä loppuu virta ja menee päiväkausia kun muistan sen ladata taas. Minulle puhelin on melko samantekevä laitos. Mikset ottaisi Raamattua ulos, mikset pidä sitä mukana, mikset laita sitä tyynysi viereen? Mikset rupattelisi Jumalan kanssa?

TEE PARANNUS tästä epäjumalanpalvonta synnistä - mikäli se on sinulle kännykkä! Kännykästä on nykyaikana tullut pahempi tapariippuvuus kuin tupakasta. Ihmiset kärsivät jo pahimmassa tapauksessa taloudellisesti isompia tappioita kuin tupakoinnista. Lievempi riippuvuus on se että pitää koko aika olla lompsa takataskussa tai käsilaukussa mukana, ja että ei voi enää minnekään ilman sitä, kylään tai kokouksiin esimerkiksi. Sitä ei voi epäjumalan palvonnaksi kutsua, ellei siihen sitten liity pakkomiellettä tuhlata itseensä tms...

Asiat on näin, ja ne kirjoitetaan suoraan vesittelemättä. Jos Jumalan totuutta alkaa vesittämään ja pehhmentämään lihanmukaiseksi, inhimillisyyden aromilla, mukaellen ihmisen mieltä, niinko se enää tehohas vaikutukseltaan? Ei ole! Jos haluaa palvella Jumalaa, pitää tehdä juuri niinkuin annetaan, ei niinkuin odotetaan.

-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- -- --
RAAMATTU 2005:
http://www.nettiseurakunta.net/2005
wwBible haku: http://www.wwbible.net/php/biblesearch.php3
-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- -- --

http://vuodatus.net/site/control/editblog?id=269942&start=20