Pastaan tähän alle kirjoittamani pienoistarinan (vision). Ehdin juuri ja juuri silloin tämän kirjoittamaan (22.06-06), kun minut noudettiin Keuruulle Helluntalaisten Juhannuskonferenssiin, ja osa ajatuksestani jäi kirjoittamatta. oikeastaan aihe alkoi työstymään mielessäni ajomatkalla. Mutta nyt se jälleen nousi ylös. Halleluja.. olkaa siunattuja!


- --- - -- - -- - -- ---- -- --- --- ---- -- ---- --- --- -- ------ -- - --- ---- --- --
````
Ajatelkaapa vaikka 8- vuotiasta pikkutyttöä. Hän on onnellinen ja keimailee peilin edessä. Hän rakastaa vaatteita ja kutrejaan. Hän tahtoo olla kaunis ja hyvä ihminen.

Sitten siihen tulee ilkkujia...toisia lapsia, isompia ja pienempiä:

`` sä oot tyttö ylpeä... , sä oot tehnyt syntiä, sä oot katumaton, sä koroitat itseäsi, mene pois peilin edestä ja laita säkkipuku päälle, anna noi rimpsut jollekin joka on tosi köyhä, et sä saa olla kaunis, sun pitää olla vaatimaton.. sun pitää puhua finneistä ja mustelmista, ei kauneudesta, kato mikä täällä, on *ottaa laastarin pois* eiks jeah oo kaunis... tällästä sun pitäisi digata... tee parannus.``
````
- --- - -- - -- - -- ---- -- --- --- ---- -- ---- --- --- -- ------ -- - --- ---- --- --

Tässä oli siis tarinani, joka sai seuraavan mieleen, ja siitä tulen lisää saamaan kirjoitettavaa, saattepa lukea siitä pian. Seuraava alustus siis tälle käsiteltävälleni aiheelle on eräs tosikertomus Raamatusta:

- --- - -- - -- - -- ---- -- --- --- ---- -- ---- --- --- -- ------ -- - --- ---- --- --
1Ms 37:3-4 Ja Israel rakasti Joosefia enemmän kuin kaikkia muita poikiansa, koska hän oli syntynyt hänelle hänen vanhalla iällänsä, ja hän teetti hänelle pitkäliepeisen, hihallisen ihokkaan. Kun hänen veljensä näkivät, että heidän isänsä rakasti häntä enemmän kuin kaikkia hänen veljiänsä, vihasivat he häntä eivätkä voineet puhutella häntä ystävällisesti.
- --- - -- - -- - -- ---- -- --- --- ---- -- ---- --- --- -- ------ -- - --- ---- --- --

Joosef oli isänsä lempilapsi, isä teetti siksi hänelle hienon puvun. Ja siitä syystä kaikki Josefin veljet tulivat kateellisiksi ja vihasivat Josefia. Hei tahtoivat tuhota hänet ja tappaa hänet. He halusivat olla kuin häntä ei olisikaan. Heistä yhden veljen ei olisi pitänyt saada esikoiskohtelua. Kuitenkaan Josef ei ollut ylpeä, vaan hyvin nöyrä ja Jumalan pelkoinen poikanen.

- --- - -- - -- - -- ---- -- --- --- ---- -- ---- --- --- -- ------ -- - --- ---- --- --
1Ms 37:5-11 Kerran Joosef näki unen ja kertoi sen veljilleen; sen jälkeen he vihasivat häntä vielä enemmän. Hän näet sanoi heille: ``Kuulkaa, minkä unen minä olen nähnyt.Katso, me olimme sitovinamme lyhteitä vainiolla, ja katso, minun lyhteeni nousi seisomaan, ja teidän lyhteenne asettuivat ympärille ja kumarsivat minun lyhdettäni.`` Niin hänen veljensä sanoivat hänelle: ``Sinäkö tulisit meidän kuninkaaksemme, sinäkö hallitsisit meitä?`` Ja he vihasivat häntä vielä enemmän hänen uniensa ja puheidensa tähden. Ja hän näki vielä toisenkin unen, jonka hän kertoi veljilleen ja sanoi: ``Minä näin vielä unen: katso, aurinko ja kuu ja yksitoista tähteä kumarsivat minua``. Ja kun hän kertoi sen isälleen ja veljilleen, nuhteli hänen isänsä häntä ja sanoi hänelle: ``Mikä uni se on, jonka sinä olet nähnyt? Olisiko minun ja äitisi ja veljiesi tultava kumartumaan sinun eteesi maahan?`` Ja hänen veljensä kadehtivat häntä; mutta hänen isänsä pani tämän mieleensä.
- --- - -- - -- - -- ---- -- --- --- ---- -- ---- --- --- -- ------ -- - --- ---- --- --

Tässä selviää että Josef oli Herran valittu. Olivat muutkin veljet Herran omia. Mutta Jumala oli antanut Josefille unennäkijän armoituksen. Hän oli veljien mielestä ylpeä, kun selvisi unesta, jossa muut veljet kumarsivat häntä, jopa kuu ja aurinkokin. Mutta Josef oli aivan erityinen noista veljeksistä, Jumalan edessä ja isänsä edessä. Kukaan muu ei ollut Jumalalle otollinen.

On erikoista että Josefin isä, joka rakasti häntä paljon, oli kuten Taivaallinen Isäkin, ottanut Josefin erikoisekseen. Tämä taas sai muut veljet kiehumaan. Että Josef on itsensä koroittaja vielä kaikenlisäksi. Ja hihhuli - unennäkijä- kehtaakin!

Sitten veljet myivät Josefin egyptiin. Josef oli tahraton koko sen ajan siellä, Jumalan valittu ja voideltu. Ja hän nousi korkealle arvoasemassa, viisautensa tähden, jonka oli saanut Jumalalta (ei ihmiseltä). Jopa egyptin pakanat, jotka kyllä helposti uskoivat taikuuksiin ja selityksiin, ottivat Josefin todesta, hänen ymmärryksensä tähden. Vaikka hänen omat veljensä eivät ottaneet.

Mutta kun tuli nälänhätä, hänen veljensä tulivat. Niin siinä kävi näin, että he joutuivat kumartumaan hänen eteensä. Tämä Josef oli hyvin nöyrä ja viisas ihminen, hän on myös esikuva Messiaasta.

Viljalyhde on siunattu vertauskuva, vilja tarkoittaa hedelmällisyyttä. Ja kukin Josefin veljen elämä oli hedelmällinen Herran edessä lopulta. Josefin lyhde oli yhtäläinen, samanlainen, samankokoinen siinä unessa kuin muutkin. Mutta Jumalalla on myös speciaaleja voideltuja ihmisiä. Se on aivan totta. Hän on aivoitellut ihmisen elämän jo kohdussa.

Me ei voida käsittää Jumalan aivoituksia. Mutta Herra todella kutsuu joitakin ihmisiä erityiseen suhteeseen Hänen kanssaan, erityiseen palvelukseen, ja antaa erityisiä avuja, ja armoituksia. Tämä on normaalia, että monet uskovat kadehtivat ja halveksuvat näitä Jumalan lempilapsia, aivan kuin Josefia vihattiin ja kavaluudella hänet petettiin ja vielä pahemmin petettiin hänen isäänsä. Todella järkyttävällä tavalla!

On erikoista, että se mikä ei ole maailman silmissä arvokasta, se on Jumalan silmissä suurta ja potentiaaalista. Eivät Jumalan lempilapset voi olla Jumalan edessä paheksuttavia, vaan puhdassydämisiä. Jeshuan kaltaisia, lapsen uskoisia. Herra on ihmeellinen! On totisesti! Ylistys ja Kunnia Hänelle! AMEN! HALLELUJA! AMEN!!!

Juu ... ylistys sinulle Herra! Oi kiitos rakkahin Jeshua sanomattoman suurista aarteista... ah.. ne on niin ihania ja hedelmällisiä... ah.. sinä virvoitat omasi, kuin vesipuron äärellä olevan keitaan.. ah.. olet ihanan ihmeellinen Herra. Oi kunnia ja kirkkaus sinulle! AMEEEEEEEN!!!! Jeeeesuuus! KUNNIA! Totisesti! Amen!!!!

Jumalalla on myös speciaali- astioita. On Hänellä. Hänellä on astioita halpaa ja arvokasta käyttöä varten. Se lukee Raamatussa ihan oikeasti! Se on totisesti totta! Ja seuraava Raamatunkohta mainitsee että me itse voimme päättää, jalostua ja puhdistua parempaa ja kallisarvoisempaa käyttöä varten. Sekin on myös aivan totta. Jokaikisessä uskovassa on potentiaalia, sillä joka ikisessä elävästi uskossa olevassa on Pyhä Henki! Ja Pyhä henki kuluttaa, polttaa, varustaa, voitelee ja auttaa!

- --- - -- - -- - -- ---- -- --- --- ---- -- ---- --- --- -- ------ -- - --- ---- --- --
2Tm 2:20-21 Mutta suuressa talossa ei ole ainoastaan kultaisia ja hopeisia astioita, vaan myös puisia ja savesta tehtyjä: toiset ovat arvokkaita asioita varten, toiset taas arvoltaan vähäisempiä asioita varten. Jos joku siis puhdistaa itsensä tällaisista asioista, hänestä tulee astia arvokkaita asioita varten, pyhitetty ja hyödyllinen isännälle, valmiina kaikenlaisiin hyviin tekoihin.
- --- - -- - -- - -- ---- -- --- --- ---- -- ---- --- --- -- ------ -- - --- ---- --- --


YLISTYS JA KUNNIA HERRALLE!

AMEN!!!!

Kiitos rakas Jeshua!

Avaa nämä sanat Pyhän Hengen kautta, anna niiden mennä nyt jakoon, totisesti pyydän sitä. Ole sinä läsnä, toimi sinä, puhu sinä, ja vaikuta sinun Hengessäsi sitä että moni saa kasvaa ja oppia sinut tuntemaan tänään ja tässä hetkessä- totisesti. Ole ylistetty Messias!

Tässä kertomuksessa veljet uhrasivat yhden veljistään pois. Ei - eivät he käsittäneet, että Jumalalla oli sekin tiedossa. Hänen kautta tuli kuitenkin pelastus nälänhädän aikana sille huoneelle. Ihan samoin kuin juutalaiset ristiinnaulitsivat Jeshuan, eivät he käsittäneet, että se oli Jumalan tiedossa. ja Hänen kautta kaikki palastuvat, jotka ottavat Jeshuan Herrakseen. Josefilla oli samanlainen luonne kuin Jeshualla. Hän meni vankilaan, hän oli aulis. Hän oli vilpitön ja Jumalan edessä aina otollinen! Koska Hän oli otollinen, Jumala saattoi häntä käyttää suuremmoisella tavalla.

Jos sinä tai minä, tahdomme olla otolliset Jumalalle. Jumala tulee käyttämään sinua ja minua! Tahdothan sitä? Jumala tulee muuttamaan maailman asioita otollisten palvelijoidensa kautta. Ja se on hämmästyttävää! Se on hämmästyttävää! Amen! Se mitä Herra on tehnyt, ennen se tapahtuu vielä tulevaisuudessakin! Jumala on muuttumaton. Jooelin ennustukset ovat tätä päivää ja tulevaisuutta! Ne asiat toteutuu. Kaikki Jumalan Sanat toteutuvat. Joka ikinen uskossa elävä, joka asettaa itsensä Jumalan eteen vaihetuspöydälle, kuin lammas tai karitsa, täysin auliisti, tulee hetki hetkeltä otollisemmaksi JUMALALLE! Halleluja!

Ja se totisesti tapahtuu! Amen!

Vielä eräs ajatus nousi mieleeni tuosta Josefin tarinasta. Ensiksikin hänen veljensä tuomitsivat ja uhrasivat hänet. Kuten juutalaiset tuomitsivat Messiaamme. Toisekseen, pakanat egyptissä tuomitsivat Josefin syyttömänä vankilaan pitkäksi ajaksi. Aivan kuin pakanat tuomitsivat Messiaamme. Mutta ensin kävi niin että egyptin pakanat ottivat Jumalan pelastuksen maalleen. Sitten vasta Jumalan kansa, tuli kun oli tosi ahtaat ajat. Ja Jumala sai sen aikaan.

Tässä on myös vertauskuva siitä, että nyt on pakanoiden pelastumisen aikakausi. Mutta odotamme tietysti, milloin Jumala saattaa Israelin kansa, juutalaiset, pelastukseen, tuleeko sellainen ahdistus, kuin Josefin palvellessa, oli se nälänhätä, joka pakotttaa kansan, tulemaan Herransa eteen, joka on Messias, heidän veljensä ja pelastajansa. Ja juutalaiset saavat avun uudestisyntyneiltä (ei synnynnäisesti juutalaisilta), kuten Josefin veljet saivat avun pakanakansan varastoiduista tarpeista.

-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --
RAAMATTU 2005:
http://www.nettiseurakunta.net/2005
wwBible haku: http://www.wwbible.net/php/biblesearch.php3
-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --