Suuri ja Pyhä peljättävä on nimesi Iankaikkinen ikuisuuksien Luoja, jonka äärellä ei ole rajoja. Sinä olet Pyhä ja Vahva muuri niiden ympärillä jotka pakenevat epäilyksen laaksosta Sinun puoleesi. Sinun torniesi edessä kaikki viholliset peljästyy ja väistyy, heidän aseensa ja sotakoneistonsa kaatuvat ja ruostuvat. Sinun muurisi ovat vahvat ja kannattavat niitä sieluja suojassaan, joiden turva ja luottamus on Sinussa. Sinun perustuksesi kallio on horjumaton, niinkuin olet Sinä Isä Taivaan Luoja. Sinussa on miehen ja naisen hyvä olla, jotka elävät Sinulle, eivätkä siellä missä viholliset asustavat ja tekevät syntejään maan asukasten kanssa.
    Sinä vihmot oman kansasi Verellä, ja et heidän syntejään ja rikoksiaan enää muista. Sinä masennat vihollisen Sinun Sanasi äärellä, kun he eivät sitä voi juoda ja ottaa ravinnokseen, tottuneena vihollisen liemien makuun. Sinun puoleesi Luoja, kääntykööt kaikki kansat ja kuulkoot he Sinua. Sinä joka asutat maan piirit ja teet työtä tottelevaisuuden lapsissa. Sinä puhut ja kerrot heille asiat, mitä ei tule muuten ihmisen tietoon. Ja Sinä lähetät heidät merkittyinä itsellesi, palvelemaan vihollisen leireissä syntisiä, jotka eivät ole Sinusta kuulleet ja näin Sinä annat heille tilaisuuden ja haluat heidät johdattaa luoksesi.
    Kaikkivaltiaan Sana on Pyhä ja sen kerronnaisuus on mitaton ihmisen käsittää. Ei kukaan ihmislapsista koskaan voi Hänen ymmärrystään käsittää, muuten kuin Hänen taitonsa avaimen kautta, joka Hänen Pyhyydessään on. Tulemalla osaksi Luojan luontoa, tämä aarre avautuu ja Sanan syvyydet tulevat eläviksi ja ne kestävät ikuisuuksiin ja kantavat sielut äärettömyyden ulottuvuuteen Jumalan syvyyteen ja korkeuteen. Kukaan ihmislapsi ei voi tulemalla korkeaksi omassa silmissä, koskaan ylettää Jumalan olemukseen. Tulemalla nöyräksi Jumala tulee ja koroittaa, ei niin että ihminen sen tekisi.
    Tänä päivänä jos kuulet Luojan äänen, niin liity Hänen seuraansa. Älä koskaan kyseenalaista Hänen kutsuaan, luonnollisella mielellä hylkää Häntä. Sillä yksi kuuliaisuuden askel, johtaa seuraavalle askelmalle. Mutta jos et tee sitä mitä Luoja sanoo sinulle, sinä niskoittelet, ja olet Hänestä kaukana, etkä voi astua Hänen ilmestysmajaansa. Sillä ne jotka ovat pyhittyneet, ovat arvolliset katsomaan Häntä kasvoista kasvoihin ja seurustelemaan Hänen kanssaan, kuten Luoja oli Mooseksen kanssa. edit