Mitä enempi uskovaa vainotaan, sen parempi se on. Sillä kun häntä vainotaan uskonsa tähden. Se on jaloa. Jos uskovaa ei kukaan vainoa, niin uskovan elämässä on tutkimisen varaa. Sillä kaikki jotka ovat Kristuksessa ja voideltuja he joutuvat vainottaviksi. Jos ei näin olisi, ei ole ihmisessä sitä Jumalan voitelua, jota paholainen pelkää ja kauhistuu.

[ 2. Tim. 3:12 Mutta kaikki, jotka tahtovat elää kunniallisesti Messiaassa Yeshuassa, joutuvat vainottaviksi. ]

Jos sinua vainotaan uskosi tähden, se on osallisuutta Kristukseen. Kiitä siitä Herraa! Se on kunniaksi Jumalalle että pysyt kestäväisenä, et kaadu, et sorru, et masennu. Vaan pysyt silloinkin Herrassa. Vainot hiovat uskovaa, ne ovat koetuksia, ja niiden kautta tulet rakentumaan vahvaksi uskovaksi. Tulet enemmän samaistuneeksi Jeshuan elämään ja saat sitä enempi kokea Hänen läheisyyttään.

On vaan erittäin - erittäin - erittäin ikävää, se tosiasia että ne vainoajat ovat usein penseitä uskovia. Todella ikävää.

[ Matt 5:11-12 Autuaita olette te, kun ihmiset minun tähteni teitä solvaavat ja vainoavat ja valhetellen puhuvat teistä kaikkinaista pahaa. Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä teidän palkkanne on suuri taivaissa. Sillä samoin he vainosivat profeettoja, jotka olivat ennen teitä. ]

[ Fil. 3:3 -4 Kerskaamme Messiaassa Yeshuassa, emmekä luota lihaan — vaikka minulla olisi luottamisen aihetta lihassakin... ``Jakeet: 9 - 10`` ...ja minun havaittaisiin olevan Hänessä, ei omistaen omaa vanhurskautta, joka tulee Lain kautta, vaan sen joka tulee Messiaan uskon kautta, sen vanhurskauden joka tulee Jumalasta uskon perusteella — tunteakseni Hänet ja Hänen ylösnousemuksensa voiman, ja Hänen kärsimyksiensä osallisuuden, tullessani Hänen kaltaisekseen. ]

[ Room. 8:4 - 6 Emme vaella lihan mukaan, vaan Hengen. Sillä niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli. Sillä lihan mieli on kuolema, mutta hengen mieli on elämä ja rauha. ]

Liha haluaa olla alhainen, ja alistaa hengellisen, liha haluaa katoavaa, liha haluaa katsoa taakse, ei etsiä ylhäistä ja hengellistä pääomaa ja syvyyttä, liha on siis vihollisuutta hengellisyyttä vastaan. Lihallisuus ei ole Jumalalle otollista. Mutta sinä joka olet hengellinen pysy siinä! Se on Jumalalle otollista, ja se on Jumalan Sanan mukaista. Vain siten Sana avautuu ja tulee sinussa lihaksi, siten että palvelet lihallasi Jumalaa, että et elä kuten pakana, vaan olet Pyhitetty Jumalan - kunnian kanava sanojesi ja tekojesi kautta.

Tässä tapauksessa kun uskovaa vainotaan, niin että sinä kestät, tulee sinun olla Kristus - kalliolla vahvasti, ja siinä pitäytyä Jumalan Sanaan. Ei missään tapauksessa itseesi, omaan järkeesi. Vain ainoastaan Jumalan verrattomaan Sanaan. Millä muutoinkaan sinä ihminen voit puolustautua, kun joudut uskosi tähden vainottavaksi ja pilkattavaksi, kuin ainoastaan uskon Sanalla, joka on Jumalan Pyhä Sana.

Jos et kastä ja masennut, älä pety. Nouse siitä ylös, ja katso Uskosi alkajaan. Mitään ei rakennu ilman koettelemuksia. Jokainen kaatuu. Mutta yksikään ihminen ei voi sinua nostaa, vaan ainoastaan Jumalan Sana. Uskosi on Jumalan ja sinun välinen asia. Uskosi alkaja on Jeshua Messias ja sinun taivaaseen saattajasi on Hän. Elä siis finaalielämää tässä ajassa. Älä kompuroi, vaan juokse, kiiruhda uskossa.

Kun pitäydyt Jumalan Sanassa ja viisaudessa - täyttyneenä Pyhällä Hengellä, olet omalta tunnoltasi puhdas. Sinun puolustajasi on Pyhä Henki. Et tarvitse ihmisten ääniä. Sinun puolustajasi on Iankaikkinen Israelin Pyhä. Josta on kaikki alkuisin. Anna itsellesi anteeksi kaikki heikkoutesi, sinä et ole heikko Kristuksessa, sillä Hän on kaikki - sinun Sanasi on oleva Hänen Sanojaan. Hän täyttää - Hän mittaa - Hän tuntee ja armahtaa.

Vaikka sinua saarretaan ja vihataan, olet Kristuksessa. Hän on suojasi. Hänen Sanansa on kilpesi. Älä riisu pois sitä kilpeä, vaan pysy Hänessä. Et ole mitään. Ihminen et voi itsellesi mitään. Mutta Herra voi kaiken. Luota siis Häneen absolyyttisesti. Jos riisut uskon, välittömästi olet alaston vihollisen hyökkäyksille. Pidä Jumalan Sana, likoa Pyhässä Hengessä, niin olet turvattu ja puhdas