Yksi Herra, yksi usko, yksi kaste.( Ef. 4: 5)

Yksi kaste tuossa jakeessa tarkoittaa, vain yhdenlaista kastetoimitustapaa. Ei yhtä kertaa.

Raamatun aikana oli Johanneksen kaste, ja sitten oli myös Jeesuksen kaste. Eli kahteen kertaan kastettiin.

Kaikki muu opetus kastetoimituksesta mikä ei perustu Raamatun ilmoitukseen on spekulaatioita, joka on tyhjänpäiväistä.

Raamattu eli Jumala sanoo, siis että vain yksi kaste. Ja se tarkoittaa vain yhdenlaista kastetoimitustapaa.

Eli tässä maassa on toinenkin tyyli, ja toisen täytyy olla väärä tyyli. Koska Jumalan Sana opettaa uskovien upotuskasteesta, tämän tavan mikä opettaa toisin, on väärin.

Se tapa täytyy karsia. Koska on vain yhdenlainen kastekäsky. Yksi kestää ja yksi on totuus. Muu on eksytystä. Aina paholainen laittaa toisenkin harhauttavan oksan kaikkiin mahdollisiin paikkoihin, että pilaisi kaiken.

Joka perustaa elämänsä väärälle perustalle.. niin ai ai ai... jo imeväiset laitetaan tietämättään väärälle perustukselle... ja heistä kasvatetaan väärään uskoon, että mitään ei tarvitse tehdä, että heistä riippumatta pelastus on suoritettu kummien ja papin pirskottamien pisaroiden tähden, ja sillä hyvä. Ei niin - se asia ei ole niin! Se on ekstystä ja valhe!

Seurakunnan jäsen voi olla vain täysi-ikäinen uskova. Joka on käynyt itse kasteella. Seurakunnan jäsen ei voi olla kuollut ihminen, jossa ei ole tapahtunut uudestisyntymää. Seurakunnan jäsen ei voi olla kuollut ja passiivinen jäsen. Vaan aktiivinen ja palveleva jäsen. Kasteelle menijän täytyy olla tehnyt parannus elämässä, ei vain pelkkä uskoon tulo riitä. Vaan myös parannus, syntielämästä ja tavoista. Joka on kiinni tupakastta, haureudessa kiroilussa, panettelussa, tai alkoholismissa, ei ole sovelias menemään uskovien kasteelle.

***

Miksi ette palaa sanan alkulähteille ja sitä noudateta? Miksi Lutherin opetus painaa ja pätee enemmän kuin se mikä on Jumalan Sanassa?! Alkuperäinen Jumalan sanan totuus on puhdasta, väärentämätöntä, aitoa totuutta!
Muu sen jälkeen tullut on ihmisten selittelyä, ja vesittelyä ja Sanan vääristelyä. Mikään muu opetus ei ole niin varmaa kuin Jumalan sana ja mikään muu käsky ei ole niin selkeää kuin Raamatussa oleva! Raamattu selvästi osoittaa kasteeen olevan upottamista ja että se tapahtuu, niille jotka ovat suun tunnustuksen kautta ottaneet Jeesuksen pelastajana vastaan! Siinä ei ole mitään kyseenalaista. Kaikki vesittely, on hui kamalaa. Jumalan Sana on niin yksinkertainen, pitääkö sitä mutkistaa, lapsikin tajuaa pelastuksen ymmärryksellään, helpompi on lapsenmielisen päästä taivasten valtakuntaan sisälle, sanoo Sanakin. Ei uskon elämässä tarvita rituaaleja ja riittejä. Turhuutta puhua vauvakasteesta! Mikään Jumalan sanassa ei tue sitä. Ja se on absolyyttinen totuus! Turhaa ja älytöntä, tehdä sellaisesta teologiaa ja opinkappaletta. Siitä voi tehdä symbolisia kauniita teorioita, mutta se ei ole sananmukaista. Yhtä turhuutta. Ensin usko, sitten kaste ja sitten uskonvaellus. Näin on järjestys! Kuten Jeesus teki, niin tehkäämme mekin. Kuten hän opetti, teehkäämme niin.


Jeesus siunasi lapsia. Ei kastanut ja käskenyt kastaa heitä. Vauva ei voi puhua ja tunnustaa Jeesusta Herraksi. Vauva on viaton. Kuin enkeli. Vauva ei tee tietoista uskonratkaisua. Vaan ihminen joka on kyllin vahva ymmärtämään evankeliumin ja ratkaissut seurata Jeesusta. Olkoon 7-vuotias, tai 30 vuotias. Mutta ymmärrykseltä valmis ottamaan palastuksen vastaan ja päättämään seurata Jeesusta. On 4-vuotiakin kastamattomia lapsia, jotka ovat täyttyneet Hengellä. Se on armoa. Sanassa ei kielletä, mutta se mitä siellä ei käsketä, se on tekeminen siitä huolimatta on turhuutta. Minua ei kiinnosta väitellä opinasioista. Sekin on turhuutta. Mitään se ei rakenna ja hyödytä. Muuta kuin järkeä, joka kompastuu omaan älyttömyyteensä.

Kuka kyseenalaistaa? Kuka kieroilee? Kuka vääristää? Kuka tuntee Jumalan Sanan? Kuka osaa manipuloida?
On tuiki tärkeää pitäytyä totuudessa. Siinä on siunaus. Pois sanoutukaamme itsemme Jumalan sanan vesityksestä. Olkaamme raittiita, ja uskokaamme sana sellaisena kuin se on kirjoitettu. Jumalan sana on Å&Ö, tänään sama kuin ennen, Voimassa ja totuudessa. Kuten Jumala, Kristus ja Henki ovat iankkaikkisesti, voimallisia ja pysyviä. Jumala ei modernoi itseään maailman ajan mukaan. Olkaamme Jumalisia, ei modernoituja ja monen kirkollisen tai uskonnollisen tahon ohjelmoimia ja aivopestyjä fanaatikkoja, jotka eivät voi omistaa niitä siunauksia, mitä Jumala haluaa antaa seurakunnan käyttöön, ja yksilöt eivät voi olla otollisia Jumalalle, ennenkuin palaavat totuuden alkulähteille. Jumalalle otollinen ihminen, etsii Jumalaa, rukoilee ja paastoaa. Ei kierrä ja kaarra. Vain Jumalan janoiset saavat olla Hänen Voimavirtansa kanavia tässä maailmassa.

1. Moos. 3:1
Mutta käärme oli kavalin kaikista kedon eläimistä, jotka Herra Jumala oli tehnyt; ja se sanoi vaimolle: ``Onko Jumala todellakin sanonut: `Älkää syökö kaikista paratiisin puista`?

Kaste on käsky.

Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia, niin että ihmeet ja tunnusteot seuraavat julistettua sanaa, ja kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimessä.

Keitä heitä? No, tietenkin heitä jotka ottavat vastaan sanan ja kääntyvät pahoilta teiltään. Kaste on kuuliaisuuden osoitus Jumalalle ja Sanalle. Se on käsky. Menkää ja tehkää ja kastakaa! ja suun tunnustuksella pelastutaan. Pelastus on henkilökohtainen. Ei vanhemmat siirrä lapsille pelastusta, vaan jokaisen on itse se otettava vastaan. Kukaan ei päätä valintaa toisen puolesta.

Vielä lisään senkin asian että menkää ja tehkää käsky sisältää opetuslapseuttamisen. Siis opetus-lapseuskoulu, kuten Jeesus opetti omia opetuslapsiaan, olemaan hänen seuraajia ja todistajia ja Pyhän hengen saatua apostoleja. Apostoli perustaa seurakuntia ja on myös lähetystyöntekijä. Siis uskoon tulo ei saa jäädä siihen yhteen kokemukseen, vaan uudet seuraajat pitää ohjata sanan mukaiseen seurakunnan yhteyteen, jossa heidät opetuslapseutetaan, sanan kuulemisen kautta. Ilman sitä, ei voi kukaan uusi Kristuksen seuraaja astua koskaan Jumalan osoittamaan virkaan tai saada pysyä raittiinna puhtaassa totuudessa sitä palvellen ja esille tuoden eri armoituksin. Jumalan seurakunassa jokaisella on joku tehtävä. Jokainen on Kristuksen jäsen. Vauva ei voi palvella Kristuksen ruumista. Vasta sellainen Kristuksen seuraaja, joka on tehnyt tietoisen ratkaisun.
Joka rukoilee, puhuu, palvelee, laulaa tai soittaa. Seurakunta koostuu, uudestisyntyneistä. Näin se on.

2.9.05


****

Pyhä Henki on ainoa, joka voi olla silmävoide, että tajuaa, käsittää ja ymmärtää mikä on Jumalan tahto. Ilman Pyhän hengen ja Sanan sulauttavaa mielen ja sydämen muutosta, eivät nämä asiat sisäisty. Niin kauan ihminen kulkee mutkitellen.

Jumalan tie on hyvin selkeä ja yksinkertainen. Sana sanoo että ihminen etsii ja tekee monia mutkia. Itse olen hyvin yksinkertainen, ja uskon alkuperäiseen, en edes viitsi tutkia Lutherin tms.. väitöksiä. Koska mitä se hyödyttää ja kun tärkein on sisäistynyt minuun ja se on elämäksi ja se on Totuus!

APOSTOLIEN TEOT
8: 36. Ja kulkiessaan tietä he tulivat veden ääreen — ja hoviherra sanoi: "Katso, tässä on vettä. Mikä estää kastamasta minua?"
37. Filippus sanoi: "Jos uskot koko sydämestä, niin se on luvallista. Niin tämä vastasi ja sanoi: "Minä uskon Yeshuan Messiaan olevan Jumalan Poika."

``http://deitti.kotisatama.net/2005/nmy/ap_008.html``

Kuuliaisuus Sanalle ei ole rituaali. Minä kun kävin upotuskasteella, se oli todellinen asia. Kuten pappi vihkii avioparin, tai annetaan kihlauksessa sormus. Moni voi mennä sänkyyn vihkimättä, moni voi vaeltaa uskossa kasteella käymättä. Mutta kuuliaisuutta Jumala tahtoo. Vaikka kasteella käymättömyys ei olekaan moraalinen synti. Ei ollenkaan, ei sinne päinkään. Vaan se on kuuliaisuutta Sanaa kohtaa. Ja se perustuu vapaaehtoisuuteen. Jumala rakastaa kuuliaisuutta, sitä Hän tahtoo meissä.

Sen kasteen ``rituaalin`` asetti itse Jumala. Ia itse Hänen Poikansa Jeesus meni virtaan kasteelle, ja antoi esimerkin, sen jälkeen Hän aloitti julkisen toimintansa. Mikä on ihminen kiistämään sitä, mikä on Jumalan. Sanooko ihminen Jumalalle, nyt erehdyit, Sanasi on kyseenalainen. Seuraajasi eivät tunne nykyaikaa, ja kuinka olet muuttunut Jumala meidän mukaiseksemme.

Ei niin. Pois se. 12.11.05

udesti syntymä ylhältä tapahtuu siten, että tunnetaan ensin synnintuntoa, kadotuksen pelkoa ja siksi halutaan saada armahdus. Kukaan ei tule Jeesuksen luo ellei Taivaan Isä vedä. Pelastus on kutsu ylhäältä. Kaikki johdetaan ylhäältä.

Niimpä siis seuraava askel on että menee Jeesuksen ristin juureen ja tunnustaa syntisä ja katuu niitä. Ja Jeesuksen veri puhdistaa siinä hetkessä kaiken synnin pois. Ja ihminen saa sisimpään Pyhän Hengen lahjan. Sitten ihmisen osuus on että muuttaa mielensä, ei elä kuten ennen, vaan menee kasteelle, ja alkaa lukea Sanaa, ja olla runsaasti uskovien yhteydessä.

Näin tämä menee.

Sitä on uudestisynymä ylhäältä.

Pyhän hengen lahja, joka uskoontulleeeseen tulee, on kuin astia, taivaallinen astia. Mutta siitä puuttuu öljy. Sen tähden uskoontulon jälkeen tulee etsiä Pyhän Hengen kastetta ylhäältä. Koska uskova on Pyhän Hengen temppeli. Jossa tulisi palaa jatkuvasti Jumalan liekki. Ja olla aina riittävästi öljyä, jakaakseen toisille siitä.

Pyhä Henki asettuu siis ihmiseen joka on ensin tullut synnintuntoon, sitten tehnyt parannuksen ja saanut anteeksi synnit Jeesuksen Pyhässä Veressä.
Muuta totuutta ei ole, tämä on vain se totuus mikä on Jumalan Sanassa.

Jos oletetaan että vauva olisi saanut Pyhän hengen niin sittenhän hän olisi luopio tullessaan teini-ikään, ja mennessä maailman teille. Ja Sana sanoo että luopion on mahdotonta enää tulla uskoon. ja on ylen suuri ihme jos niin kävisi.

Vielä lisään sen asian, että VESI ei pelasta ja uudestisynnytä, vaan PYHÄ VERI!

Tuskin lapsikasteessa tunnustetaan syntejä ja tehdään parannusta, saatikka julistetaan vauvan syntejä anteeksi.(koska vauva ei ole tehnyt syntiä, eikä voi puhuakaan ja tunnustaa tekemättömiä syntejään, koska ei ole kehittynyt puhekyvyltään)

EI!

Tuollainen teoria on valhetta. Kuinka ikinä kukaan voi olla niin toope että nielee sen tuosta vaan.

Jumala ei ole ihmisen vallassa.
Jumala ei tottele ihmistä.

25.11.05


*****

Aikuiskaste on raamatullinen, mutta ns. vauvojen kaste on omanvanhurskauden kaste ja sylivauvojen kastaminen on synti.
Sylivauvojen kastajien epäjohdonmukaisuus näkyy siinä, että
aikusia he eivät kasta, koska siitä ei ole eri käskyä Raamatussa, mutta
pienokaisia he kastavat, vaikka siitäkään ei ole Raamatussa erillistä käskyä.
Uskon ja Sanan lupauksille rakennettu elämä kestää maailman tulvat ja myrskyt, mutta kaste, jonka vasta kaste tekee uskoksi, lepää hiekalla, sillä silloin ei kastaja enempää kuin kastettavakaan voi olla koskaan varma, oliko kaste Jumalan edessä oikea.