Kun ihminen suuttuu niin paljon että alkaa kiroamaan, niin siinä hetkessä ihmisen on täyttänyt sielunvihollinen. Kukaan joka on Pyhässä Hengessä, ei saata kiroilla, jos uskova kiroilee, Pyhä Henki tulee murheelliseksi. Kukaan ei kiroile luonnostaan, se on aina tahallista.. Kukaan joka on Pyhällä Hengellä täyttynyt ei saata puhua rumasti kenestäkään, alatyylisillä sanoilla. Vihastua saa, mutta ei tehdä syntiä. Ja jos viha hallitsee, niin silloin ei voi hallita Jumalan henki samaan aikaan.

On tietenkin pyhää kiivastusta olemassa, ja se on väkevää... erittäin väkevää ja polttavaa... ja vahvaa. Mutta se on intohimoista... se on erottavaa...se on seulovaa... se on ehdotonta ja todella raitista. Se on samanlaista, kuin joku saarnaaja julistaa uskonvarmassa lujuudessa ja voitelussa Sanomaa. Täysin absolyyttisen varmasti ja siinä on Jumalan Voima ja absolyyttinen totuus. Täyttykäämme Pyhästä Hengestä joka aika... niin emme täytä lihan pyyteitä, emmekä elä syntisen luonnon mukaan, vaan meissä on Messias, joka silloin hallitsee meitä.

Jos minä satutan itseni... kiljahdan esim. "uuaa.. ups...iakkkk... " Tai sitten olen vaan ihan sanatonna... Joskus kun tulee vahinko naurahdan koko asialle. Mutta en ikinä silloin kiroile, en! Jumala on varjelijani. Miksi kiroilla vahingosta, olisi voinut käydä vaikkapa kalvakamminkin, pitäisi olla kiitollinen että ei pahemmin käynyt...Kyllä minulle on vahinkoja sattunut. Mutta refleksin omaisesti sanon auts... uijiujuijuijui.... tms...sen helpompaa ei ole... kuin toistaa pari kirjaimista römpsyä... tai kiljahtaa... vaan.

Jos lakkaat kiroilemasta... tms... irtisanoudut siitä. Se on kerrasta poikki, kun Jeshua tekee sen. Ja sen jälkeen et kalasta enää niitä ilmaisumuotoja itsellesi. Mutta mikä aikaansaa sitä? Ruokitaanko sitä medialla, ympäristöllä. Ja sitten kun tulee sellainen tilanne, se sana tulee ulos, koska se on syöty ja kuultu ja omaksuttu pienintä piirtoa myöten ja se toimii. Synti on paha asia. Se on suuri asia saada anteeksi. Se on armahdus. Mutta synti on tuomittu, ja luonto on tuomion alainen, ilman katumusta ja parannuksen tekoa.

Armo ei ole poletti, se ei ole anekirja. Se on pyhä asia. Armo ei ole meidän vallassa, vaan meidän oman luontomme pitää olla tuomion ja Jumalan pelon alla, ja uudessa luomuksessa olemme armahdettuja. Millä me ihmiset itseämme puolustelemme? Tänä päivänä on niin helppo sanoa Jumalalle, että synti petti, syntinen luonto petti, käärme petti, joku ihminen aiheutti sen. Mutta ei kohdata itseä, ja sanota, minä tein sen. Minä tein väärin. Me aina sanomme synnin syy. Ikäänkuin siirrämme vastuumme synnin päälle.

Voiko synti saada anteeksi antamusta. Ei. Ihminen voi saada. Siksi meidän tulee sanoa Jumalalle, minä olen syntinen, minun syy. Jumala ei tahdo tekosyitä. Ei että selitämme, että kun me vaan olemme... matoja... syntisiä... kurjia... epäonnistuneita.. heikkoja... sen takia. Ei niin, ei se ole kaikki. Me päätämme. Me päätämme, sinä ja minä, että emme tee syntiä. Kartamme sitä. Hylkäämme sen. Emme ole sen orjia. Vihaamme syntiä. Olemme vastuussa Jumalalle itse itsestämme, synti ei ole syntipukki.

Me aina vieritämme syyn... jonkun asian aiheuttamaksi. Se teki, se sanoi... käärme petti, se ja se petti. Paholainen petti. Tottakai petti! Mutta pitikö sinun tai minun kuitenkaan silti langeta? Paholainen tuottaa aina pettymyksen. Mutta me olemme itse vastuussa ja valintatilanteessa. Ei ole meillä myöskään kerskausta siitä kuinka teemme vahinkoja ja kuinka ymmärrettävää ja sormienläpi hyväksyttävää se on, sehän on vain synnin syy. Ai niin, Hengessä olemme kuolleet synnin luonnolle. Ja se on valinta.

Meidän tulee pukea yllemme Messias, Kristus. Meidän tulee hyljätä vanha ihmisemme. Meidän tulee hyljätä vanhan ihmisen ruokavalio, jota tämä maailma syytää, joka tuutista. Ja uuden ihmisen juoma on Pyhä henki ja ruoka on Jumalan Sana ja seura on uskovat sisaret ja veljet. Muut on lähetyskenttää.MEIDÄN UUDESTISYNTYNEIDEN K-U-U-L-U-U (PITÄÄ) OLLA VAELLUKSESSAMME, SANOISSAMME JA TEOISSAMME P-Y-H-I-Ä!

On kyllä väärin taivutella rumia sanoja toiseen mutoon, tahallisesti muuttaa sana toiseksi, mutta sydän sanoo toista, sydämen ja ajatuksen kaava on sama, mutta suusta tulee eri asia. Ihmisen keho on Pyhän Hengen temppeli. Ja mikään paha, rietas tms... ajatus älköön nousko mieliin, vaan olkaamme ajatuksia myöten Jumalan Hengen valvoma. Yksi suurin syy siihen miksi ihmiset kiroilee ja puhuu rumia, on se että niitä ruokitaan.

Aivan kuin ihminen joka puhuu Jumalasta ja uskosta, ei voi puhua ilman että on ruokkinut Jumalan nälkäänsä Raamatulla ja juonut Pyhän Hengen elävää vettä ja karttanut seuraa missä juorutaan, kirotaan ja puhutaan rumia. *seura tekee kaltaisekseen* On valhetta totisesti väittää että uskova ei omaksuisi asioita maailmasta ja televisioista tai uskomattomien taholta, jos avaa niille mielensä, ja mutustelee niitä sanoja tai asenteita ajatuksissaan.

Aivan samoin ihminen omaksuu Jumalan Sanaa, vaikka ei ulkomuistista sitä osaa sanoakaan, mutta oikeassa tilanteessa Pyhä Henki nostaa niitä jakeita mieleen. Toisaalta samaten paha henki (lihan mieli, syntinen luonto) voi nostaa sielun ja alitajunnan syövereistä mieliin niitä pahoja sanoja ja ajatuksia, kun sellaisisa tilanteita tulee. Syntinen luonto= vanha luonnollinen syntinen mieli, ihminen, joka on kuolletettu Kristuksessa, Messiaassa, voidellussa. Jonka mukaan ihmisen uudessa elämässä ja uudesti syntyneessä Jumalan Hengen luomuksessa Jeshuassa, ei tule enää vaeltaa.

Koetelkaa olettetteko elävässä uskossa?! Vai oletteko vain uskovan nimeä kantavia. Onko elävän veden virta sisässänne, onko ytimessänne elämää, vai ovatko luut tyhjiä, onttoja ja kuivia. Onko teissä Jeshua veren merkki. Onko teissä Pyhän Hengen öljyä. Onko teissä Jumalan Hengen valoa, joka on kirkas ja loistaa kaikkialle? Kun ihminen on elävässä uskossa, se HUOMATAAN! Kuollutta uskonnollisuutta ei edes noteerata hautausmaalla! Elävä uskova todistaa, heijastaa, kerskaa Jumlasta, kirkastaa vaelluksella Jumalaa, pukeutuu säädyllisesti, erottautuu maailmallisuudesta, ja verjelee itsensä, syömästä maailmallisista lähteistä epäsovinnaisia, saastaisia ja suvaitsevaisia virityksiä ja aivoitelmia.

Pyhä ihminen ei saata, syödä epäpyhää!
Pyhä ihminen ei saata omaksua saastaa!
Pyhä ihminen ei kärsi kuulla juoruja, hekumaa ja saastaa.

Ja miksi, siksi koska Pyhä Henki vaikuttaa sen. Pyhä Henki suojaa ihmistä. Ja ihminen ku on Hengen valtaama, hän silloin on Hengen vaikutuksessa karttava syntiä, suvaitsevuutta, saastaa ja kaikkea moraalittomuutta, että se ei tartu, ja että siihen ei tule kiinnostuneeksi. Meillä on toivoa. Meillä ei ole usko joka on epätoivoa. Siksi kun meillä on suuri toivo ylösnousseessa Messiaassamme, pankaamme pois synti, joka niin helposti meitä painaa, ja kietoo ja tahtoo viedä pois meiltä toivomme. Toivo ei saata meitä häpeään. Totuus on totuus, ja kuuluu eritoten julistaa, vaikka se ei ole korvasyyhyistä!

Liikaa tänä aikana varotaan kuritusta, satuttamista, ja totuuden suoraa sanontaa... sanomalla `` uiui... se sattuu.. `` No - totuuden kuuluu sattua! Tottakai! Mutta ihmiset kyllä sietävät tänä aikana valhetta, juoruilua kaikkea saastaisisuutta, uskovatkin jopa, suurin osa! Ja eivät sano sille hyvästejä, vaan puolustelevat...: `` no mutta kun , no mutta kun.. saahan sitä pikkasen... ja mä oon vaan syntinen, kyllä armo kattaa, mun heikkouteni.. kaikki muutkin, varmaan sääkin oot.. mikä sääkin oot sanomaan.. samanlainen sääkin oot.. toivottomia ollaan, ei olla pyhiä, sen kummempia kuin tavallinen uskomaton tallaajakin, meilläkin on liha... kaikki kaikki sen tajuaa.. kyll määkin kirroilen.. armo kattaa... syntinen luonto mulla on ei siitä pääse mihkään.``

Arvaa mitä?!

Et pääsekään siitä eroon, jos katsot televisioista moraalittomia ohjelmia. ja et rukoile ja vietä aikaa Sanan ääressä! Se on takuuvarma JUTTU! Oma syy on jos lihassa taipumusta syntiin ja kiroiluun. Oma syy! Ei synnin syy, ei synnin luonnon ja lihan mielen syy, vaan oma VALINTA! Mitä syöt, sitä niität! Se on tahdosta kiinni. Ruokitko himoja saastaisista tuuteista, vai ruokitko hengellistä luomustasi sisälläsi? Mitä ruokit ja omaksut, siten ilmenet, sitä säteilet. En puhu itsekoroittamis puheita, jos joku on niin kapea katseinen, niin olkoon sitten. Syön ja jaan. Siitä on kyse.

Eikö kukaan koe rumien puhumista ja kiroilua ongelmaksi. Puolustelijoita riittää. Eikö kukaan tajua, että paholainen on se joka työntää niitä ajatuksia ja sanoja mieleemme. Eikö kukaan ymmärrä, että mitä omaksumme, sitä viljelemme. Onko niin vaikea päättää, että minä en kiroile, minä en solvaa, halveksi, haku, ja puhu rumia? Tuntuu että uskovilla on sama metodi elämässä, kuin aa-ryhmissä. Kun on kerran alkoholisti on aina, vaikka ei ikinä enää joisikaan. Ikäänkuin pitää koko aika muistuttaa, olen paha, olen paha, olen paha...

Sama on syntien kanssa, ne on anteeksi saatu ja niistä on Herramme vapauttanut, koko aika vaan jankutamme, olen syntinen, olen syntinen, olen syntinen ja toivoton. Teemme pilkkaa minusta sillä tavalla. kenet Jeshua vapauttaa - Hän on todellisesti vapaa, ei siihen ole lisättävää ja ei siitä ole vähennettävää.

Joka on saanut syntinsä anteeksi on vapaa, ja pyhä, ei syntinen, vaan armahdettu. Niin kauan kuin monologisesti toistelemme; ``olen roisto, olen varas, olen ylpeä, olen syntinen, olen masentunut, olen kostonhimoinen, olen sitä ja tätä...``, niin olemme todellakin sitä, emekä muuta voi silloin ollakaan. Pidämme vapaa ehtoisesti kuulaa jalassamme ketjussa kiinni, raahaamme sitä perässä, vaikka Jeshua jo avasi lukot ja aukaisi sellin ovet, ja voisimme lähteä pois siitä olosuhteesta. Mutta olemme mieltyneet enemmän surkutteluun... Jonka pohjasävy on pelkästään toistaa ja toistaa... ; ``olen toivoton, olen toivoton, olen mato... maaksi muutun...!

Kun Jeshua vapauttaa, ihminen on vapaa, ja on totisesti VAPAA! Ja ihminen tietää sen, ja uskoo sen. Ja ihminen on silloin sanoutunut irti synnistä. Ja ihminen ei ajattele, ehkä minä huomenna taas kiroilen ja taas teen mitä teen... ehkä ja ehkä... ja ehkä... Jeshua kun antaa synnit anteeksi ja vapauttaa, se on siinä, se ei ole ehkä, vaan se on varmasti niin! Kun olemme Hänessä, tiedämme olevamme vapaat. Mutta jos tahdomme, voimme toki olla surkeita.. ja väheksyä pyhitystä, ja mennä taas siihen monttuuun; ``minä möngertäjä maanmatonen, täällä kuopassa, olen elänyt ja tottunut olemaan, ja olempa edelleen....

Mutta silläkö perusteella sitten koemme saavamme luvan kiroilla, koska joku muu tekee sitä tai tätä... `` Eli siksi minäkin voin tällä tavalla... koska joku muu on tuolla tavalla...`` Roskaa....!

Raamatussa lukee näin:
Mt 5:48 Olkaa siis te täydelliset, niinkuin teidän taivaallinen Isänne täydellinen on.


Ja toisekseen olemme itse vastuussa sydämemme aivoituksista Jumalalle. Mitä siitä on joku vielä jumalattomampi kuin joku toinen, esimerkiksi sinä tai minä. Mitä se kuuluu omaan henkilökohtaiseen suhteeseen Jeshuan kanssa. Meidän kuuluu palvoa vain yhtä täydellistä esikuvaa, joka on PYHÄ! Ja me voimme katsoa niitä, jotka on uskon miehiä ja naisia, ja saada siitä kimmoketta ja haastetta itsellemme saavuttaa sama. Nimenomaan saavuttaa! Eli kilvoitella uskossa, tavoitella parasta Jumalta.

---- --- - -- -- -- --- - -- - --- - ---- -- - ---- -- -- -- -- -- - ---- --- - -- -- -- --- - -- - --- -
1Pt 4:11 Jos joku puhuu, olkoot ne niin kuin Jumalan puheita..., jotta Jumala tulisi kaikessa korotetuksi kunniaan Yeshuan Messiaan kautta, jolle kuuluu kunnia ja valta ikuisuudesta ikuisuuteen, amen.
---- --- - -- -- -- --- - -- - --- - ---- -- - ---- -- -- -- -- -- - ---- --- - -- -- -- --- - -- - --- -

AMEN!

---- --- - -- -- -- --- - -- - --- - ---- -- - ---- -- -- -- -- -- - ---- --- - -- -- -- --- - -- - --- -
1Kr 3:1. Mutta minä en ole voinut puhua teille niin kuin hengellisille, veljet, vaan niin kuin lihallisille, niin kuin vauvoille Messiaassa.
2. Maitoa minä tarjosin teille enkä ruokaa, sillä te ette olisi kestäneet silloin, ettekä kestä vielä nytkään,
3. koska te olette vielä lihallisia. Kun teidän keskuudessanne on kateutta ja riitaa ja suljettuja sisäpiirejä, ettekö ole lihallisia ja vaella ihmisten tavoin?
4. Kun joku siis sanoo: "minä olen Paavalin puolella", ja toinen: "minä Apolloksen", ettekö ole lihallisia?
---- --- - -- -- -- --- - -- - --- - ---- -- - ---- -- -- -- -- -- - ---- --- - -- -- -- --- - -- - --- -

Tässä Raamatun kohdassa selvenee aivan kiistämättömästi se asia, että on vauva-uskovia ja aikuisia-uskovia hengellisesti. Vauvauskovat ovat osittan lihallisia, aikuisuskovat ovat hengellisiä ja pyhittyneitä. Tuleeko silloin aikuisen uskovan kenties mennä vauvauskoon takaisin. Ottaa se vauvannuttu päälle, mikä on kymmenen numeroa liian pieni. Tätähän moni lihallinen tahtoo, että se joka on saanut Herran armosta kasvaa, että se tulisi takaisin lihalliseksi ja vauvauskovaksi. Mutta se on mahdottomuus.

Samoin on mahdottomuus, vauvauskovan ilman kuritusta, ja koulunkäyntiä ja Jumalan sanaa kasvaa aikuiseksi uskossa. Moni vauvauskova, puklaa Jumalan Sanan ulos suusta. Koska siinä on liikaa suolaa. Pitäisi olla lihallista sokeria joukossa... nam.... nam... nami nami.. maiskuti maiskuti...Monet on tosiaan olleet uskossa vuosikausia... monia monia vuosia. Mutta tarvitsevat edelleen hengellistä vauvanruokaa. Koska ovat lihallisia. Eivät voi käsittää hengellisä asioita, ellei niitä selitetä kädestä pitäen.

Hengellinen ihminen, ei tarvitse sellaista, koska Pyhä Henki opettaa ja avaa Sanansa, ja puhuu sen kautta henkilökohtaiselsti, juuri täsmällisesti oikein ja oikeisiin tarpeisiin. On todella ärsyttää huomata, uskovia, jotka eivät siedä hengellisiä tekstejä, jotka ovat todella pitkään olleet uskossa. Eivät siedä todellakaan. Vaan kaikki pitää olla lihallista, kaikki pitää selittää kuin pienille vauvoille. On todella ikävää, että usko jää kasvamatta, pyhitys jää toteutumatta, ja on vain jääty maailman ja hengellisyyden oven väliin.

Ei ole kunnolla lähdetty seuraamaan Jeshuaa. Ei ole käyty uskovien kasteella. Ei ole liitytty Raamatun mukaiseen seurakuntaan. Vaan kaikki on lihallista, ja kaikelle ollaan ennakkoluuloisia. Kaikkea hengellistä kohtaan, ollaan varuillaan. Mennään kokouksiin, missä liha viihtyy, ja on ihmisiä joiden kanssa hengailla. Mutta ei etsitä Jumalaa, ei mennä kokoukseen kohtaamaan Jumalaa. Ja kokouksen jälkeen, mennään heseen, elokuviin, tai television äärelle, mitätöimään se saarna, että se ei vaikuttaisi ja muuttaisi ihmistä.

Oletko ihminen joka olet koko aika jonkun puolella, ja taas jonkun puolella et ole. Ja elät ihmisten kautta. Et elä Jumalan kautta. Omaksut ihmisisltä opetusta. Et Jumalalta. Tahdot että ihminen opettaa toista, neuvoo toista. Riiput ihmisissä kiinni, et Jumalassa. Mukaudut sosiaaliseen ympäristöön. Et ole Jumalan muovaama yksilö, vaan muistutat toisia ihmisiä. Et uskalla olla eri mieltä lihallisten uskovien kanssa, vaan myötäilet heitä. Ja katsot karsaasti niitä jotka ei ole niin lihallisia, vaan hengellisiä.

Toiset kiroilee ja huutaa paholaista avukseen ja ylistävät häntä. Mutta me saamme ylistää Herraa Jumalaa! Ja huutaa Häntä avuksemme! Amen! Me jotka ollaan ikuisen Jumalan lapsia, me saamme täydellisesti omaksua HÄNET! Hän ei ole omillensa salattu. Mutta maailma ei häntä käsittänyt, vaikka Hän maailmassa olikin. Jotka Jumalaa yrittävät järjellä määritellä, eivät ikinä tule Häntä ymmärtämään. Eivät tule. Tarvitaan vain uskoa! Absolyyttinen usko!

USKOA TARVITAAN!!! Halleluuuuujaaa!!!! Amen! Kunnia Jumalalle!!! Halleluuuuujaa! YLISTYS ja KUNNIA Hänelle.... Halleeeeeluuuuuuujaaaa....!!!!

Meidän uskovien tulisi aina valita pahan vastakohta. Jos joku kiroaa, me emme kiroa. Jos joku vihaa me emme vihaa. Jos joku kerskaa pahasta, me kerskaamme hyvästä. Jos joku puhuu lihassa, me puhumme hengellisesti. Jos joku on haureellinen, me olemme siveitä, jos joku on juoruaja, me olemme luotettavia, jos joku on paha, me olemme hyviä. Jos joku lyö poskelle, kääntää toisenkin ym... Jos joku herjaa, me emme tee sitä, jos joku saarnaa lihallista evankeliumia, me seuraammme hengellistä evankeliumia. Jos joku opettaa eksytystä, me opetamme totuutta.

YLISTYS JUMALALLE!!!!!!

Toisinsanoen, meidän pitää olla erilaisia kuin jumalattomat ihmiset ovat. Miten muutoin meitä erotetaan maailmasta ja kuinka meidän muutoin todetaan olevan Jeshuan seuraajia ja Jumalan lapsia. Meidän pitää elää vastoin luonnollista turmeltunutta synnillistä mieltä. Meidän pitää elää uuden luomuksen elämää, Jumalan Sanan alla, ja Hengen täyteydessä!

AMEN - HALLELUUUUJA!!!!!

-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --
RAAMATTU 2005:
http://www.nettiseurakunta.net/2005
wwBible haku: http://www.wwbible.net/php/biblesearch.php3
-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --