Minusta on niin, että kaikki missä on sielu ja henki on katoamatonta. Myös minusta tämä koskee eläimiä. Ja uskon että ne ovat taivaassa. Ajattelen kuten Jumalan näkökulmasta, tai pyrin siihen. Ei hän leiki sieluilla ja sammuttele niitä, vaan hänen tarkoitusperänsä ovat suurempia kuin ihmisten. Ja hänen taivaansa on suuri, sinne mahtuu vaikka mitä!

Taivaallsita Jerusalemia on kuvattu hyvin yksityiskohtaisesti, mutta ei sitä mikä sen ympärillä on. Sillä sen ympärillä on varmasti mielettömän iso ja laaja maa. Se kaupunkikin on jättikokoinen joka suuntaan.

Jos sen kaupungin laittais tämän planeetan päälle, puoli eurooppaa peittyisi. Ajattelen että uusi maa on suhtautettu kaupunkiin nähden myös kuten tällä planeetalla on Israelin koko, koko maailman tilavuudesta ja laajuudesta. Eiköhän Jumalan taivaassa ole kaikki elementit mitkä täällä maailmassakin ole. Hän haluaa vaalia luotuja tekeojaan ja eläviä sielujaan siellä myös. Näin uskon. Meidän herramme on suuri!!!

Ja Uusi jerusalem on niin korkea, että sen valo näkyy tasaisella maallakin varmasti satojen tuhanssien kilometrien päähän. Koska siellä ei muuta valoa ole. Kuin se vain joka sieltä kaupungista loistaa. Ja se valo on paljon kirkkaampi kuin auringon valo. Jos aurinko valaisee kesällä planeetan näin kuin olemme kokeneet ja on noin kaukana meistä. Niin kun on Jumalan kaupungin kirkkaus, niin voimakaskin vielä, niin kuinka laajalle se valaiseekaan. Me ei tiedetä se valtakunnan mittoja ja rajoja. Mutta huolestuneille tiedoksi, että Uusi Jerusalem, ei käsitä koko taivasta. Minä luulin lapsena niin. Ja asettelin ihmiset mielessäni pyramiidiksi sinne sisälle ja ahdistuin, että eihän niin ahdas taivas voi olla mukava paikka olla ikuisuuden ajan. Mutta Jipii, siinä ei olekaan kaikki!.

Ennenkaikkea Jumala rakastaa lapsenuskoisia omiaan. Tahtoohan hän olle meille Isä. Hän on meidän sielumme synnättäjä. Me olemme hänen tyköään tulleet ja kasvaneet häneen riippuviksi tai jotkut ovat hyljänneet hänet ja ne eivät peri Jumalan valtakuntaa. Hän tahtoo kerätä meidät takaisin luokseen kuin viljasadon, runsaan ja hedelmällisen. Ja hän on ylpeä omasta kansastaan.

Jumala ei tahdo meidän olevan kyynisiä ,vaan optimistisia, vilpittömiä, rohkaisijoita, Sanan totuudessa pysyviä. Jumala on antanut meille ohjeet, miten kylvämme ja Hän niittää. Jeesus tuli antamaan esimerkin. Ja paljon enemmänkin hän teki. Itse asiassa Jumala astui maan kamaralle, ihmisenä. Luoja joka teki maan ja sielut, tuli heidän luokseen, ikään kuin minä menisin muurahaisen tasolle ja ne tappaisi luojansa.