Jerusalem on suuren Kuninkaan pääkaupunki. Messiaaan Jeshuan kaupunki. Jeshuan valtakunta on taivaassa, ja Jumalan valtakunta ja sen kaupunki on katoamaton iankaikkisesti. Uskon että taivaassa on paljon kaupunkeja, ja että Jerusalem on sen valtakunnan pääkaupunki. Se on Kuninkaan kaupunki. Jumalan hallinassa on koko valtakuntansa, sillä Hän on Luoja ja alkuunsaattaja, sekä päättäjä, mutta Kuninkaan on vain Kuninkuus ja Herraus iankaikkisesti. Kuninkuus ei ole mitään ilman kaupunkia, Jumala ei ole Kuningas, vaan Hänen poikansa on kuninkaiden Kuningas ja herrojen Herra.

Tulee mieleen kuningas David, kuinka hän joutui pakolaiseksi, vainoajiensa tähden. On todella kamala tunne hallitsijana olla ajettuna ja vainottuna, ikäänkuin kaiken otteen asemaansa nähden menettäen, tullen suojattomaksi, koska valta suo suojan. Mutta kun valta otetaan pois, koko asema ja kaiken tarkoitus on tyhjyyttä, ikäänkuin se olisi pelkkää turhuutta ollut ainoastaan. Kaupunki on turvapaikka, siellä on suoja, sillä on muuri, ja rajat. Tuo San Jeshuan Herruudesta ja Kuninkuudestako koskisi vain tuhatvuotista valtakuntaa?

Mitä kaupunki olisi ilman Kuningasta? Taivaallinen Jerusalem on suuren Kuninkaan kaupunki. Ja tämä kaupunki lopulta maailman aikakausien jälkeen asettuu Taivaan Valtakuntaan. Mutta ei kulta kaupunki voi olla ilman Kuningasta mitään. Monet kaupungit ja niiden kuninkaat ja herrat, tulevat tietämään että on yksi ylitse muiden. Tässä aikakaudessa se ei toteudu, eikä se toteudu kokonaan tuhatvuotisessa valtakunnassakaan. Sillä Jeshua hallitsee maanpäällisessä Jerusalemissa Kuninkaana ja Herrana. Mutta kuinka on mikäli ei taivaallisessa Jerusalemissa ole Kuningasta.

Mikäli kaupungissa ei olisi hallitsisjaa, kaupunki olisi olisi levoton ja järjestäytymätön. Mikäli kaupungin senaatin/parlamentin jäsenistöllä ei ole Herraa ja Johtajaa, mitään aloitteita ei tule tehtyä suvereenisesti koskaan. Taivaallinen senaatti on 12 vanhan ja uuden liiton pylvästä. Eli Israelin sukukuntien jäsen lukumäärä. Voi olla todellakin niin että Taivasten Valtakunnassa on 12 maata ja 12 kaupunkia, sekä suuren kuninkaan kaupunki ja valtakunta, jossa nuo 12 hallintokuntaa sijaitsee. Olisiko uuden liiton 12 valittua, joiden nimet on kaupunkiin porteissa, niin he olisivat kenties niiden 12 skenaarion hallitsijoita tms...

Tässäpä pohdittavaa, tämä on vain jotain, mihin johtopäätökseen olen päätynyt, tosin en luota omiin aivoitteluihini, mutta on hyvin mielenkiintoista joka tapauksessa tutkia ja miettiä asioita. Kaikki on niin pientä aavistelua joka tapauksessa kuitenkin. Mutta semmosta nyt tässä tuli mieleeni. Tuokohan tuleva pääsiäinen ajatuksia mieleeni. Tosin kuuntelen jatkuvasti ihanaa ihanaa musiikkia, ja se saattaa vaikuttaa aika paljonkin.