Sen vuoksi te ette kuuntele, koska ette ole Jumalasta. Joka kuulee teitä, se kuulee Minua, ja joka hylkää teidät, hylkää Minut — mutta joka Minut hylkää, hylkää Hänet, joka on Minut lähettänyt. Joka on Jumalasta, se kuuntelee Jumalan sanoja.

Jos  joku uskova tuo haavoittavaa Sanomaa esille, häneen loukkaannutaan. Jos Sanan miekka osuu ytimeen, niin siitä suututaan. Jos joku uskova julistaa profetaalisen voidellun Sanan ylhäältä, joka tulee kokonaan Jumalan aloitteesta ja kehoitteesta ja johdatuksessa, niin sitä ei oteta Jumalan Sanana vastaan, vaan sitä muokataan ihmismielin ilman kunnioitusta, ikäänkuin se asia olisi ihmisen tahdosta esille tuotu.

Sillä paatunut on tämän kansan sydän, ja korvillaan he työläästi kuulevat, ja silmänsä he ovat ummistaneet, etteivät he näkisi silmillään, eivät kuulisi korvillaan, eivät ymmärtäisi sydämellään eivätkä kääntyisi ja etten Minä heitä parantaisi.'

Kuka tunnistaa Jumalan äänen? Kuka edes tietää, miten Jumala puhuu?! Kuka kuulee Häntä? Puhuuko Hän lihasyyhyyn? korvasyyhyyn... musiikilla ja harmonialla?! Vai kenties Hän huutaa sinulle, mutta et kuule Häntä, koska et tunne Häntä ja koska et kuule, niin olet sokea ja tietämätön ihminen! Odotatko että Hän puhuu niinkuin sinä haluat? Etkö kestä sitä, että Hän puhuu sinulle, niinkuin sinä et halua? Jos Hän toimisi kuten sinä haluat, millainen Jumala Hän silloin olisi?
 
Kun joku kuulee valtakunnan Sanan eikä ymmärrä, niin tulee paha ja tempaa pois sen, mikä hänen sydämeensä kylvettiin. Tämä on se, mikä kylvettiin tien oheen.
 
Mutta kun kun Hän puhuu, sillä tavalla, että sinä kuuntelet, niin olet silloin ainoastaan oikeassa asemassa Jumalaan nähden - et muuten! Mutta on niin että me emme kuuntele Häntä, vaan me odotamme ihmeitä ja tunnustekoja. Me odotamme ihmistä, suurta profeettaa, kuuluisaa ja karismaattista. Vasta sitten me luotamme että Jumala puhuu, ja silloin me kuuntelemme häntä. Me kuuntelemme Häntä omilla ehdoillamme, me sanelemme ehdot.
 
Mikä kallioperälle kylvettiin, on se, joka kuulee Sanan ja heti ottaa sen ilolla vastaan — mutta hänellä ei ole juurta itsessään, vaan hän kestää ainoastaan jonkun aikaa, ja kun tulee ahdistus tai vaino Sanan vuoksi, niin hän heti lankeaa pois.
 
Jos joku ei täytä ehtojamme, niin me hylkäämme Sanan, mikä voisi olla suora sana, juuri sinulle tänä päivänä! Voiko Hän puhua sinulle vasta myöhemmin siitä, mikä on juuri tämänpäivän Sana Jumalalta ja mistä Hän tänä päivänä haluaa puhua sinulle?! Jos joku kuulee Hänen äänensä, puhukoon ja julistakoon sen eteenpäin. Ei siis ole kyse muusta kuin vain jostakin Herran palvelijasta. Ei ole väliä onko se palvelija köyhä, kuuluisa, rikas tai tunnettu, riittää että hän on vain kuuleva.
 
Mikä taas orjantappuroihin kylvettiin, on se, joka kuulee Sanan, mutta tämän maailman huoli ja rikkauden viettelys tukahduttavat Sanan, ja hän jää hedelmättömäksi.
 
Jos tämä kuuleva korva julistaa Jumalan Sanan, se on yhtä kuuma hiili, kuin jos joku tunnettu julistaja sen toisi sinun huulillesi. Mutta koska katsot asioita lihallisesti, torjut usein sen sanan, mitä moni kuuleva välittää Isän sydämeltä.  Tahdotko että Isä puhuu sinulle pehmosanoja? Jos et suostu kuulemaan ankaria sanoja, miten Hän puhuisi sinulle pehmoisiakaan. Uppiniskaiset eivät kuuntele Häntä, he haluavat vain valikoitua mannaa.
 
Mutta mikä hyvään maahan kylvettiin, on se, joka kuulee Sanan ja ymmärtää sen ja myös tuottaa hedelmän ja tekee, mikä 100 jyvää, mikä 60, mikä 30.