Messias sana tarkoittaa voideltua, siis Jumalan voitelemaa Pyhässä Hengessä. Kreikaksi Messias on Kristus, suomeksi käännettynä Messias on Voideltu. Miksi siis kutsumme Messiastamme Kreikan kieleksi käännettynä, miksemme kutsu Häntä Suomen kielelle käännettynä, eli voidelluksi? Englannin kielessäkin Messias sanalle löytyy myös englannin kielinen käännös, miksi sitä ei käytetä, vaan käytetään Kreikan kielistä käännöstä koko maailmassa?
 
Toisalta jos käytämme Hänestä sanaa Voideltu, niin se ei todellakaan sanoisi ihmisille mitään, sillä sitä käytetään muissakin maallisissa yhteyksissä. Toisin sanoen, voimme päättää kumpaa käytämme? Sitä mikä on Herramme alkuperäinen ja ensimmäinen nimi, vai sen jälkeinen pakanakristittyjen laittama kutsuma nimi? Jos siis todella halutaan yhtä nimeä käyttää Messiaastamme, eikö se olisi selkeämpää, että Hänet pidetään Messiaana. Sillä Hebrean kielinen sana Ha´Mashiach on erittäin paljon laajempi kuin kreikkalainen sana Kristus. Ha - liitettä käytetään Hebreassa myös muissakin Jumalan nimiyhteyksissä.
 
  • Ha'adon Adonai (Jumalan yhteydessä)
  • Adonei ha'adonim (Jumalan yhteydessä)
  • Elohei HaChayim (Jumalan yhteydessä)
  • Yeshua Hammashiach (Jeesuksen yhteydessä)
  • Ruach HaKodesh ka'sher dibber  (Pyhän Hengen yhteydessä)
  • HaRuach (Pyhän Hengen yhteydessä)
  • HaMelitz (Pyhän Hengen yhteydessä)
 
Jeshua Messiaan nimi on Pyhä. Ha´Mashiah on Pyhä nimi. Olisi parasta pitää Hänestä vain yksi Pyhä nimi, eli se mikä on alusta ollut. Joku voisi sanoa, että Paavali alkoi käyttämään Herrasta kreikkalaista sukunimeä, mutta sitä en kyllä uskoa. En ole tietenkään tutkinut historiaa siltä osin. Mutta uskoisin että katolinen alkukirkko on tämän nimityksen myöskin tehnyt. Katolinen kirkko halusi luoda yhden maailman laajuisen kirkon, jossa palvotaan Mariaa Jumalan äitinä ja hävitetään juutalaiset maan päältä tai heidän uskonsa juutalaisiin perinteisiin ja kirjoituksiin.
 
Kuitenkin Messiaaninen juutalaisuus kestää, se ei voi kadota. Se on viinipuu, johon kaikki ei aidot juutalaiset oksastetaan kiinni. Joka haluaa hävittää juutalaisuuden maan päältä, sahaa oksaa millä istuu. Isä Jumala antoi Herrallemme nmen Ha´Mashiach, siitä olivat profeetat Vanhassa Liitossa jo ennustaneet, ja odottaneet sen lupauksen täyttymistä. Isä antoi Messiaan juutalaisille, Hän antoi heille siitä ilmoituksen. Hän sanoi, että ensin juutalaisille, sitten vasta muille. Kukaan ei voi mitätöidä Häntä, tai kaapata Häntä juutalaisilta.
 
Kukaan ei voi tulla sanomaan että Hänen todellinen alkuperäinen nimensä on Kristus. Hänet ilmoitettiin siis ensin juutalaisille, ja vaikka Hän ei heille kelvannutkaan, ei se oikeuta Hänen nimeensä muutosta tekemään. Hän on edelleen Jeshua Messias. Ei juutalais - kristityt Häntä omista. Toisin sanoen kenelläkään muulla ei ole oikeutta Messiaan nimeä muuttaa, kuin aidoilla juutalaisilla, ja he ei eivät ole sitä tehneet ja sallineet. Olen lukenut kirjaa Messiaanisista juutalaisista viime päivinä, ja silloin aidot juutalaiset kasvatettiin  tavallisiksi kristityiksi. Siis heidät kasvatettiin, pitämään jouluja, uusia vuosia ja kiellettiin pitämästä sapatttia ja muita juutalaisia juhlia, vedoten Sanaan.
 
Kun sitten tämä juutalainen sai tietää totuuden perimästään, jonka hän oli joutunut kieltämään, hän joutui hirvittävään identiteettikriisiin. Kun tämä mies joka oli seurakunnan pastori alkoi omaksua taas perintöään, kävi lapsuuden paikoilla kohtaamassa muistojaan ja juuriaan, hän alkoi taas elää. Ja seuraavan vuoden aikana hänen seurakuntansa väkimäärä nelinkertaistui. Sillä koko seurakunta alkoi tulla Israel - ystäviksi. Ja Jumala sanoo, että joka siunaa viikunapuuta (Israelia), mihin on oksastettu, tulee myös siinä ohessa siunatuksi.