Luomisesta alkaen Herra oli ihmisten keskellä näkyvällä tavalla, näin ymmärtäisin. Paratiisissa Hän tuli sinne illalla käyskentelmään (kierrokselle). Kainille Hän ilmaantui kysymään Abelista. Siis Hän näkyvällä ihmisenkaltaisella muodollansa tulkintani mukaan ilmaantui ihmisille. Kun sitten asetettiin pappeus maan päälle, Hän ei enää ilmaantunut kuin harvoissa tapauksissa muutamille valituille, koska Hänen voitelemansa pappi, suoritti sitä tehtävää, mikä oli Hänen ennen suorittamaansa tehtävää maan päällä. Näin minä tämän asian käsittäisin olevan. Vanhan Liiton aikana siis oli tavallista että Herra vieraili ihmisten keskuudessa ja puhui heille. Kuningasten hallintakausilla Herra ilmestyi ainoastaan enää papeille, profeetoille ja kuninkaille, jotka Hän oli voidellut. Vanhan Liiton aikana, myös enkeleitä kävi ilmoittamassa Herralta sanomaa joillekin valituille ihmisille.

esim:

- --- --- -- - -- --- ---- - ---- -- --- ---- ---- ---- -- -- --
1.moos. 11:5 Niin Luoja astui ALAS katsomaan kaupunkia
ja tornia, jonka ihmislapset olivat rakentaneet.
1Ms 35:9 Ja Jumala ilmestyi jälleen Jaakobille hänen
palattuaan Mesopotamiasta ja siunasi hänet.
- --- --- -- - -- --- ---- - ---- -- --- ---- ---- ---- -- -- --

Ensimmäinen pappi:

- --- --- -- - -- --- ---- - ---- -- --- ---- ---- ---- -- -- -- --- -- -
1Ms 14:18 Ja Melkisedek, Saalemin kuningas, toi leipää ja viiniä —
hän oli Jumalan, Korkeimman, pappi. 19. Ja hän siunasi hänet sanoen:
"Siunatkoon Abramia Jumala, Korkein, taivaan ja maan luoja.20. Ja
kiitetty olkoon Jumala, Korkein, joka antoi vihollisesi sinun käsiisi."
Ja Abram antoi hänelle kymmenykset kaikesta.
- --- --- -- - -- --- ---- - ---- -- --- ---- ---- ---- -- -- -- --- -- -

-Hän oli Saalemin kuningas ja pappi.
-Hän toi leipää ja viiniä.
-Hän siunasi Taivaan Jumalan nimessä.
-Hänelle annettiin uhrilahjoja, kymmenyksiä.

Vanhan Liiton aikana kaikki juutalaiset miehet joutuivat noudattamaan uhraamista säännöllisesti. Yhteysuhreja, syntiuhreja ym.. lisäksi kymmenysosat tuotannostaan. Vanhan Liiton aikana ei ollut mahdollista kenenkään juutalaisen laistaa näistä velvollisuuksista. Myös silloin mies liittyi vaimoonsa, se tehtiin kunniallisesti ja siitä tuli julkinen asia. Silloin oli tavallista että vaimo tuli raskaaksi ja poikavauva ympärileikattiin. Kaikki asiat tapahtui siinä kulttuurissa valvotusti ja Jumalan asettamien säädösten mukaisesti. Jos joku oli tehnyt jotakin rikkomusta näitä määräyksiä vastaan, niin hänet tavallisesti surmattiin, yleensä hänen perheensä saattoi tuhoutua jälkeläisineen, sen vuoksi, koska vaimo oli liittynyt mieheen ja tullut yhdeksi hänen kanssansa, ja lapset olivat isänsä häpeän perimän kantajia.

Tuohon aikaan Avioliitto oli ainoa todellinen mahdollinen parisuhde. Muuta ei ollut mahdollista ollakaan, kaikki muut muodot, mitkä tapahtui salassa, niistä tuli kuoleman rankaisu. Joku voi ajatella että koska silloin vain otettiin ja mentiin yhteen, niin miksi nykyaikana sitten tarvitaan papereita ja lupia. Vanhan Liiton aikana kaikki parisuhteen solmiminen tapahtui Herrassa. Jos joku oli raiskannut naisen / neitsyen, ottanut väkisin itselleen, niin tämä saattoi joutua kuoleman rangaistukseen tai maksamaan korvauksen (riippuen tapauksesta), ellei sitten neitsyt suostunut tulemaan hänen vaimokseen. Silloin oli todella tarkat säännös. Ei ollut mitään muuta mahdollisuutta, kuin toimia oikealla tavalla. Joka siis eli häpeällisessä elämän tavassa, se surmattiin, sillä hän oli häväissyt Jumalan asetukset, joita juutalainen kansa noudatti.

Ainoa Laki mitä juutalainen kansa silloin noudatti oli Jumalan säätämä Laki. Mutta Uuden Liiton aikana on olemassa myös maan lait. Raamattu käskee olemaan kuuliainen esivallalle ja sen laille. [ Rm 13:1 1. Jokainen sielu olkoon alamainen niille esivalloille jotka hänellä on yläpuolellaan. Esivaltaa ei nimittäin ole muutoin kuin Jumalalta, ja olemassa olevat esivallat ovat Jumalan asettamia — 2. joten se joka asettuu esivaltaa vastaan, nousee vastustamaan Jumalan säätämystä, mutta ne jotka nousevat vastustamaan tuottavat itselleen tuomion. ] Toisin sanoen parisuhde tulee virallistaa ja solmia maan lain edessä ja Jumalan (Lain) kasvojen edessä, ennenkuin siitä tulee pätevä ja Jumalan hyväksymä.

Jos nyt tässä ja nyt olisimme Vanhan Liiton Lain alla ja vain tätä asiaa Jumala koskettaisi tässä maassa, jäisikö ne uskovaiset eloon jotka eivät ole avioliitossa, vaan muunlaisissa intiimeissä suhteissa? Onneksi meillä on vikauhri - Jumalan Karitsa. Vanhan Liiton aikana tälläistä häpeää ei mikään uhri enää korvannut. Jumalan pelkoa on totella Jumalaa ja toimia oikein, Hänen asetuksiensa mukaisesti. Jumala on sama - tänään ja eilen ja ikuisesti. Kun Jumalan Sana sanoo että Taivasten Valtakunnan ulkopuolella ovat haureelliset ja huorintekijät, jotka eivät tee parannusta.. niin miten tämän voi tulkita toisella tavalla kuin se on kirjoitettu? Huomioikaa että Vanhan Liiton ainoa noudatettava laki oli Jumalan säätämä Pyhä Laki.

Raamattu2005 [ http://www.nettiseurakunta.net/2005/ ]