Haaman oli tullut kuninkaan palatsin ulompaan esipihaan pyytämään kuninkaalta, että Mordokai ripustettaisiin hirsipuuhun, jonka hän oli pystyttänyt Mordokain varalle. Niin kuninkaan palvelijat vastasivat hänelle: ”Katso, esipihassa seisoo Haaman.” Kuningas sanoi: ”Tulkoon sisään.” Kun Haaman oli tullut, kysyi kuningas häneltä: ”Mitä on tehtävä miehelle, jota kuningas tahtoo kunnioittaa?” Niin Haaman ajatteli sydämessään: ”Kenellepä muulle kuningas tahtoisi osoittaa kunniaa kuin minulle?”

Ja Haaman vastasi kuninkaalle: ”Miehelle, jota kuningas tahtoo kunnioittaa, tuotakoon kuninkaallinen puku, johon kuningas on ollut puettuna, ja hevonen, jolla kuningas on ratsastanut ja jonka päähän on laitettu kuninkaallinen kruunu. Puku ja hevonen annettakoon jollekin kuninkaan ruhtinaista, ylimyksistä. Puettakoon siihen mies, jota kuningas tahtoo kunnioittaa, ja kuljetettakoon häntä sen hevosen selässä kaupungin torilla ja huudettakoon hänen edellänsä: ’Näin tehdään miehelle, jota kuningas tahtoo kunnioittaa.’”

Kuningas sanoi Haamanille: ”Hae joutuin puku ja hevonen, niin kuin sanoit, ja tee näin juutalaiselle Mordokaille, joka istuu kuninkaan portissa. Älä jätä tekemättä mitään kaikesta, mitä olet puhunut.” Niin Haaman otti puvun ja hevosen, puki Mordokain ja kuljetti häntä hevosen selässä kaupungin torilla ja huusi hänen edellänsä: ”Näin tehdään miehelle, jota kuningas tahtoo kunnioittaa.” Niin kuningatar Ester vastasi ja sanoi: ”Jos olen saanut armon sinun silmiesi edessä, kuningas, ja jos kuningas hyväksi näkee, niin annettakoon minulle oma henkeni, kun sitä pyydän, ja kansani, kun sitä tahdon.

Sillä meidät on myyty, minut ja kansani, hävitettäviksi, tapettaviksi ja tuhottaviksi. Jos meidät olisi myyty vain orjiksi ja orjattariksi, olisin siitä hiljaa, sillä sen vaivan takia ei kannattaisi kuningasta vaivata.” Niin sanoi kuningas Ahasveros ja kysyi kuningatar Esteriltä: ”Kuka se on, ja missä se on, joka on rohjennut tehdä sellaista?” Ester vastasi: ”Se vastustaja ja vihamies on tuo paha Haaman.” Niin Haaman pelästyi kuningasta ja kuningatarta. Kuningas nousi vihoissaan juomajuhlista ja meni linnan puutarhaan, mutta Haaman jäi siihen pyytääkseen henkeänsä kuningatar Esteriltä, sillä hän näki, että kuninkaalla oli paha mielessä häntä vastaan.

Kun kuningas tuli linnan puutarhasta takaisin linnaan, jossa juomajuhlat olivat, oli Haaman juuri heittäytymässä lepovuoteelle, jolla kuningatar Ester lepäsi. Niin kuningas sanoi: ”Vai tekee hän vielä väkivaltaa kuningattarelle linnassa, minun läsnäollessani!” Tuskin oli tämä sana päässyt kuninkaan suusta, kun jo Haamanin kasvot peitettiin.  Ja Harbona, yksi kuningasta palvelevista hoviherroista, sanoi: ”Katso, seisoohan Haamanin talon edessä hirsipuu, 50 kyynärvartta korkea, se, minkä Haaman on teettänyt Mordokain varalle, jonka puhe kerran koitui kuninkaan hyväksi.” Kuningas sanoi: ”Ripustakaa hänet siihen.”  Niin ripustettiin Haaman hirsipuuhun, jonka hän oli pystyttänyt Mordokain varalle.