Matt 15:32 Ja Yeshua kutsui opetuslapsensa luokseen ja sanoi: "Minun käy sääliksi kansaa, sillä he ovat jo kolme päivää olleet Minun luonani, eikä heillä ole mitään syötävää — enkä Minä tahdo laskea heitä syömättä menemään, etteivät nääntyisi matkalla."
 
Tämä ylläoleva jae jotenkin kolahti minuun. Jotenkin siihen jakeeseen on kätkettynä valtavan suuri sanoma ja se on merkitykseltään suuri. Seikat mitkä minua puhutteli olivat tuossa jakeessa olivat: Messias välitti ihmisten hyvinvoinnista ja ei halunnut heitä lähettää pois heikkoina ja nälkäisinä, kun olivat niin paljon nähneet vaivaa ollessaan Hänen luonaan jo kolme vuorokautta, se oli valtavan ihanaa Herrasta, että he seurasivat Häntä, niin että unohtivat omat tarpeensa.
 
Myös Messiaan luonteenlaatu heijastuu tuosta jakeesta voimakkaasti läpi, sellainen myötätuntoinen ja huolehtiva mieli, joka tunsi vastuuta, että he pääsisivät takaisin hyvässä kunnossa, kun olivat kerran lähteneet nälkäisinä lampaina seuraamaan Häntä. Sitten siinä on mukana opetus, että Messias haluaa hyvää ihmisille, ei kurjuutta ja nälkää. Vaan Hän haluaa ihmisen olevan ravittu, terve ja turvassa. Hän ei rankaise omia kuuliaisia Häntä ihailevia lampaitaan, vaan huolehtii heistä ja suojelee heitä ja niin ne seuraavat Häntä aina minne Hän meneekin.
 
Matt 12:1 Siihen aikaan Yeshua kulki sapattina viljavainioiden halki — ja Hänen opetuslastensa oli nälkä, ja he alkoivat katkomaan tähkäpäitä ja syömään.
 
Tämän jakeen otin vielä tähän mukaan. Opetuslapset siis olivat sapattina, lauantaina sapattina tulleet nälkäisiksi, vaikka olivat syöneet viimeksi perjantaina oletettavasti. Mutta Messias tässäkin kohtaa on todella symppis, kun antaa heidän ottaa tähkiä pureskeltavikseen. Luulisi että yhden päivän nyt jaksaa olla mutustelematta ruokaa, mutta Messias Jeesus ei kieltänytkään sitä heiltä. He olivat vain nälkäisiä lampaita, joita Hän suojeli ja puolusti. Toisaalta Herramme vaikuttaa Sanan mukaan käsittämättömän lepsulta henkilöltä, mutta kuitenkin Hän on myös erittäin ankara. Oli Hän ankara toisinaan opetuslapsillensakin. Mutta sellainen johtui aina kapinasta ja tottelemattomuudesta.
 
Niin kaun kuin lampaat ihailee Paimenta ja määkii onnessaan, Messias on lempeä heille, mutta heti kun alkavat temppuilemaan ja olemaan lampaaluonteen vastaisia, niin Hänen käytöksensä muuttui ankaraksi. Sillä vastustelu on aina syntiä ja ylpeyttä. Siispä Messiaan lampaiden aina tulisi seurata Häntä ihaillen, minne Hän menee ihan automaattisesti. Hyvällä Paimenella on viljaa ja vettä, todella muhkeaa ravintoa lampaillensa ja karitsoilleinsa. Uskovan pitäisi seurata Paimenta hypnoottisella, magneettisella tavalla, jonka rinnalla kaikki muut asiat kalpenee.  Mitä sitten tapahtui?
 
Mutta kun fariseukset sen näkivät, sanoivat he Hänelle: "Katso, Sinun opetuslapsesi tekevät, mitä ei ole lupa tehdä sapattina." Niin Hän sanoi heille: "Ettekö ole lukeneet, mitä Daavid teki, kun hänen ja hänen seuralaistensa oli nälkä, kuinka hän meni Jumalan huoneeseen, ja kuinka he söivät näkyleivät, joita ei hänen eikä hänen seuralaistensa ollut lupa syödä, vaan ainoastaan pappien? Tai ettekö ole lukeneet laista, että papit sapattina pyhäkössä rikkovat sapatin ja ovat kuitenkin syyttömät?
 
Eikö vaikutakin aika erikoiseltä Hänen tapansa käsitellä ihmisiä? Voisi ajatella että Hän vastaa samalla mitalla niille jotka astuu Hänen tiellensä. Tiedättehän että on olemassa koulutettu lammaskoiria, jotka siis paimentavat lampaita ja ohjaavat niitä hyppien ja räksyttäen oikeaan suuntaan, minne ne on koulutettu ohjaamaan laumaa. Joillakin koirilla on myös suden sydämet sisimmässään ja jotkut ovat laittaneet itsellensä lammasten luonnon päälle. Koirille ei maittaa elämän vilja ja leipä, vaan ne kaipaavat lihaa  ja luita ja mikäpä mieluisampaa kuin kaiveskella niitä lammaslaumasta, jos siellä olisi heikompia yksilöitä saaliiksi nujerrrettavaksi.
 
Mutta Messias osoitti tuossa Raamatun kohdassa todellista paimenen luonnetta, Hän osoitti kaiken kritiikin niille jotka tulivat moittimaan, mutta kuitenkaan Hän ei alkanut jeitä käännyttämään ja heille lepertelemään, kuten omille lampailleen. Lepertelyn kautta ei tule synnintuntoa, vaan halveksunta, Lain kautta tulee synnintunto. Tässä ylläolevassa kohdassa Hän osoitti suoraan fariseseusten omaantuntoon, saaden heidät sanattomiksi.
 
'Laupeutta Minä tahdon enkä uhria', niin te ette tuomitsisi syyttömiä. Sillä Ihmisen Poika on Sapatin Herra."
 
Hän mainitsee että Hän on itse Sapatin Herra, ja se aivan varmasti ärsytti näitä fariseuksia. Fariseukset noudattivat prikulleen käskyjä ja uhraamis ja pidättäytymislakeja, mutta siinä ohessa rankaisivat itseään ja estivät muitakaan olemasta vapaita nauttimaan Sapatista rentouttavalla tavalla. Messiaan laupias luonne, taas ilmeni Sapattinakin, sillä Häneen liittyi aika epäitsekkyys, avunanto ja antaminen. Jeesus Messias aina otti huomioon myös  ihmisen fyysiset tarpeet, eikä sivuuttanut niitä tarpeettomina.
 
Eikö olekin erikoisen mielenkiintoinen luonne meidän Paimenellamme? Ei Hän siellä 5000 suuruisen ihmispaljouden seassa, kulkenut paljastelemassa jokaisen syntejä esille. Vaan Hän julisti Sanomaa, ja Hänen opetuslapsensa olivat Hänen erikoiskoulutettaviaan. Mielenkiintoista, miten Messias sai heidät pidettyä yhteydessään, ilman palkkaa ja suosiota, vainon ja pilkan osallisuudessa. Varsinkin Pietari ja Johannes mainitaan Hänelle erityisen läheisiksi, jotka olivat Hänen ihailevimpia lampaitaan.
 
Niin kauan kuin Hänen lampaansa kulkevat Hänen perässä hypnoottisen lumoutuneena, saadakseen lisää viljaa Häneltä ja raikasta vettä, Hänen ei tarvitse torua, mutta jos Hän lampaansa alkavat näykkiä muita ja muistuttamaan koiramaisilta, silloin Hän tulee ankaraksi. Meidän ei tule katsella kettuja ja koiria ja kuunnella heitä, vaan umpioioida itsemme, niin että seuraamme vain Messiasta.
 
Mietin tässä, että onko Messias Paimenemme tyytyväinen meidän fyysiseen elämään, terveyteemme, ravintoomme tai yksinäisyyteemme tai siitä että kärsimme niin monista asioista? Eikä kuitenkin Paimenen sydän ole Hänen lampaidensa puolella, niin että Hän tahtoo auttaa, tukea, parantaa ja täyttää tarpeemme? Sillä Raamatun mukaan näin tulisi todellakin olla, mikäli me todella rakastamme ja ihailemme Häntä, silolin Hän on aina puolellamme ja haluaa suojella meitä, parantaa ja auttaa. Olemmeko halunneet itse asiassa kärsimyksen osan, - lakkaammeko ajattelemasta ongelmiamme, ja olemme Vain Häneen rakastuneita ja lumoutuneita?
 
Ne ihmiset siellä (Matt 15:32), eivät napisseet, kuten Israel erämaassa, ei kuulunut valitusta, vaan ihmiset olivat siellä joukolla samalla mielellä Häntä kuulemassa. Silloinkin Messias tiesi heidän tarpeensa, ja aikoi ravita heidät. Kun me siis tuijotamme Herraamme uskossa, niin kaikki asiat järjestyy siinä ohessa. Mutta jos emme tuijota Häntä, vaan tuijotamme olosuhteisiim ja tarpeisiin, apua ei usein tulekaan. Monet sairaat Raamatussa huusivat Hänelle epätoivoissaan, että Hän armahtaisi, koska sillä hetkellä heidän vaivansa kohtasi vahvemman todellisuuden ja voiman, joka sai heidät takertumaan siihen,  ja samassa he unohtivat  tarkata itseään ja apu saavutti heidät.
 
Haluatko sinä olla sellainen lammas, joka kuljet Paimenen perässä ihan kutsumattakin, joka olet todella nälkäinen tulemaan hengellisesti lihavaksi Hänen Sanastaan ja tahdotko Elävää Vettä? Älä silloin enää juo likalitkua maailman ojista ja kaivoista, älä enää syö maailman saastaisia ja moraalittomia julkaisuja ja älä edes niitä ime itseesi median kautta. Vaan pyhity, syö vain Jumalan Sanaa, ja juo vain Elävää Taivaallista vettä Pyhässä Hengessä. Älä koskaan halveksi Pyhää Henkeä, joka on elävän Veden pulppuava lähde, äläkä koskaan enää laiminlyö Jumalan Sanaa, vaan harrasta sitä niin paljon, että olet aivopesty Jumalan Sanalla!
 
Pyri siihen ajatteluun, että aikaa ei ole hukattavana hetkeäkään, tavoittele vallankumouksellista uskoa, tavoittele voimakasta kasvua ja edistymistä. Pyri kilvoittelemaan, laita ankkurisi niin syvälle kuin voit, ja uskaltaudu rohkeasti tutkimaan Sanaa ja rukoilemaan ilman aikakontrolleita. Sinä vain syöt ja Jumala antaa kasvunsa, Jumala on kuin aurinko, voimavitamiini, ja Hän antaa Elävää vettä Pyhässä Hengessä, niin että pian olet lihava lammas, joka olet Jumalan käytössä, Hänen varustuksillaan ja armoituksillaan. Vain taivas on rajana hengelliselle kasvulle, sille ei ole äärtä, tavoittele siis ääretöntä Jumalaa.