Käännyin messiaaniseksi vuonna 2006. Tutustuin huolella Raamatullisiin juhliin (ei ole uusi ja vanhatestamentillisia juhlia tai juhla-aikoja erikseen olemassa!). Aloin niitä teoriassa kertaamaan uudestaan ja uudestaan, ja niiden merkitystä tutkimaan. Ne veivät minut kokonaan uuteen sisältöön sisälle. Jätin myös kaikki kristilliset antimessiaaniset valhejuhlat,  jo ennen kuin aloin tutkia näitä Raamatullisia juhlia.

 

Tapahtui perusteellinen muutos elämässäni sisäisesti ja ulkonaisesti. Muutoksen tehostajana oli pitkät paastot, jotka nopeuttivat prosessia moninkertaisesti. Sekä tutkin Kirjoituksia erittäin kattavasti, ja kaikkea materiaalia mitä sain käsiini suomen kielellä. Ensin sain erittäin vahvan teoria-pohjan, ja vasta sitten aloin käytännössä niitä toteuttamaan. Kaikki tapahtui hyvin äkkiä. En juuri kyseenalaistanut mitään, vaan imin kaiken.
 
Elämä olisi paljon helpompaa jos olisin kristitty, siitä olen aivan varma. Mutta en voi millään olla sitä enää koskaan, en voi, se on mahdotonta. Se on puoli on revitty minusta kokonaan pois, ja sen tilalle on tullut messiaaset aarteet. Ol...en aivan varma että se ei ole minusta. Olen sen vanki tavallaan... eli voi vapautua siitä koskaan. Vaikka kuinka haluaisin.
 
Minut on ohjelmoitu Taivaasta uudestaan. Olen pyytänyt, että jos tämä ei ole Hänestä, Hän antaa muuta. Mutta tämä vain syvenee. Haluan sitä, koska Hän on niissä ja niihin sitoutunut. Se maksaa minulle paljon... erittäin paljon. On jo maksanut. Pilkkaa, arvostelua, tuomioita, yksinäisyyttä, itkuja, paastoja, uupumista, hylkäämistä jne...
 
sitten...
 
Kun menee kristittyjen kokoukseen, niin aina siellä puheissa tulee esille kristillisyys, ja opillisuus... on se vaikeata messiaaniselle vastaanottaa... joutuu kuorimaan ne asiat pois, koska ne ei kiinnosta. Samalla tavalla myös kaikessa puheessani tulee esille messiaaninen oppi ja kokemus. En mene kokoukseen kuuntelemaan kristinoppia ja teologiaa, vaan kohtaamaan Luojaa.... jos Häntä ei tavata, niin olen tyytymätön. Joskus kahvitilaisuus kokouksen jälkeen on paljon antoisampi kuin kuin se itse kokous.
 
Mutta Kristittyjen mielestä messiaaninen oppi on lakimielisyyttä / lakia. Koen yhtä ahdistavana kristinteologian kuin he kokee messiaanisen opin... joten se on sitten kai myös lakimielisyyttä / lakia? Uskonpuhdistaja joutuu aina olemaan "agressiivinen" julistaja, kun hän vie asiaa läpi. Se ei tarkoita että se on Lakia. Mutta ilman läpimenoa, ei tapahdu tuloksia.
 
Kristittyjen kanssa joutuu välttelemään esim. Jahshua Ha´Machiach nimen käyttöä, Jumalan Nimen käyttöä. Joutuu niin monia asioita välttelemään ja samalla sietämään heidän jouluvouhotuksia.
 
Kristittyjen kanssa voi olla toki tekemisissä sekä jutella hengellisistä asioista. Mutta kun elämä on muutakin! Raamatulliset juhlat on hengellisiä sisällöltä ja merkitykseltä, voimakkaasti. Nämä on lähes samanveroisia kuin hengelliset asiat yleensäkin. Nämä on koko hengellisen elämän täyte, sisältö. jossa toteutetaan rukousta, ylistystä, syömistä, seurustelua, yhteyttä jne...
 
Oikea messiaaninen kokous tapahtuu Sapatin Hengessä aina. Ja siellä tutkitaan alkukielistä Sanaa myöskin, eikä pidetä mitään käännöksien käännöstä absoluuttisena ja virheettömänä. Niissä on suuria käännösvirheitä, erittäin suuria. Siellä käytetään Jumalasta oikeata Nimeä, sekä Messiaasta. Otetaan yhteysateria joka kerta. Voidellaan öljyllä joka kerta. Rukoillaan spontaanisesti joka kerta. Profetoidaan vuorotellen puhuen, rohkaistaan puheella vuorotellen. Ollaan vaikka aamuun asti palvoen. Maataan lattialla, tanssitaan yms... ja liput, huivit, hameet ja muut mukaan.
 
Messiaaninen on juutalaisen ja kristityn välissä. Hänessä on kumpaakin, hän edustaa kumpaakin tahoa. Hän voi olla tekemisissä kumpienkin kanssa. Mutta kristitty ei voi läheisessä tekemisissä juutalaisen kanssa, eikä juutalinen kristitityn, heillä ei ole mitään yhteistä. Alkuseurakunta oli messiaaninen! Heillä oli yhteys sekä ei juutalaisiin, että juutalaisiin. Kun nämä jakaantuivat, se ei tapahtunut messiaanisesta aloitteesta, vaan kristillisestä sekä juutalaisesta. Messiaanisuus yhdistää. Kristillisyys erottaa.
 
Kristityt ovat vasta maistelleet, kosketelleet ja haistellet messiaanisuutta. Mutta se ei riitä. Koska messiaanisuuteen sisältyy juutalaisuus.