Tuli vielä mieleeni mainita se että kun kerran Jumalan kasvojen edessä olemme, Karitsan Valtaistuimen edessä, niin me emme voi koskaan puolustaa itseämme millään verukkeella, emme koskaan voi olettaa että joku oppi tai seurakunta tai pappi voisi edustaa meitä siellä. Tai emme voi kuvitella, että me voimme luottaa johonkin kirkkoon tai jäsenyyteen, ja siinä vakaasti pysyminen, vie varmasti miedät Taivaaseen.

Ei ei niin ole!

     Vaan meidän pohja täytyy olla Messias! Ja meidän oppimme täytyy olla Jumalan Sana, ja meidän uhrimme täytyy olla Jumalan Karitsa Immanuel, johon me kätkeydemme, emmekä vain teoreettisesti, muotojumalisesti liity Häneen. Vanhassa Liitossa uhraaja painautui syntiuhriin kiinni sitä teurastattaessa. Eikä suinkaan jättänyt sitä papeille ja lähtenyt pois välinpitämättömästi.
     Ei ole muuta puolustajaa kuin Jumalan Karitsa, ja Henki todistaa siitä että me olemme Jumalan lapsia. Ja jos Henki syyttää meissä jostakin asiasta, meidän TULEE tehdä parannus! Ja jos me Jumalan edessä olemme tuomiolla syytettyinä me emme voi mitään, on siis parempi olla nuhteeton elämässä, niin että Pyhä Henki on kanssamme yhtä ja silloin meillä on puolustaja.
     Itse Herra Jeshua Kuningas on Tuomarimme. Ja Pyhä Henki tuo tekomme Jumalan kasvojen eteen, ja niistä teemme tiliä. Mutta jos olemme vaeltaneet valkeudessa, kuten Isä on valkeudessa, niin meissä ei ole mitään, mistä meitä voidaan syyttää, koska me silloin elämme Messiaan Karitsan Veren armon alla.
     Mutta jos me emme elä valkeudessa, ja Jumalan Henki syyttää meissä, me olemme silloin poissa syyttömyydestä ja olemme synnissä. Me olemme silloin erossa Jumalasta ja pimeydessä. Silloin me emme ole Messiaan suojaavan Veren alla, vaan olemme tahriintuneet.
     Jumalan kasvojen edessä ei mikään turmelus kestä, ja jos meissä on silloin tahraa, se tulee esille, vaikka se täällä pimeydessä olisi pimeyteen kätkettynä. Mutta Jumalan edessä ei voi mitään kätkeä, ja mikään ei voi olla myöskään Häntä kirkkaampaa. Mikäli Jumalan Valtaistuimen edessä me emme ole kirkkaanvalkeat, me tulemme häpeämään.
     Ilman syntiuhria ja Hänen Vertansa meillä ei ole kirkkautta ja vapautta. Sillä vapaus on Messiaan Veressä. Tämä on meidän elämän aikamme uhri, jossa meidän tulee olla ja pysyä. Ja tässä on meidän Liitomme,  se on Messiaassa uhrissamme.
     Ja kun me elämme Hänessä, ja Hänen Veriliitossaan, niin me noudatamme silloin Hänen tahtoaan ja teemme sen mitä Hän antaa sydämelle. Ja jos me rakastamme Jumalaa, me pidämme Hänen Sanansa uskollisesti ja jatkuvasti omaksumme sitä mitä Hän antaa. Mutta jos emme tutki Sanaa, me emme rakasta Häntä, me kyllä elämme toivon haikeudessa, mutta emme elä uskossa. Ja tarvitaan uskoa, että voi olla otollinen Jumalalle.
     Tarvitaan Usko, Toivo sekä Rakkaus. Ja jos meissä ei ole uskoa, meissä ei ole rakkautta. Jos meillä ei ole rakkautta, meissä ei ole uskoa. Ja jos me emme usko ja rakasta Jumalaa, niin me emme katso tulevia vaan menneitä, näin meissä ei ole toivoakaan. Sillä toivo ankkuroituu Messias-kallioon, ja jos toivo on siinä niin myös meissä on usko ja rakkaus.
     Jos olemme menettäneet toivon, olemme menettäneet uskon ja rakkauden. Jos olemme menettäneet uskon, olemme menettäneet rakkauden ja toivon. Jos olemme menettäneet rakkauden, olemme menettäneet myös uskon ja toivon. Sillä usko, toivo ja rakkaus ovat lujia kiinnittyjiä Messiaassa. Ja jos emme ole lujia uskossa, niin me olemme heikkoja, eikä Jumala voi varaamme ladata asioita.
     Jumalan Pyhä Henki on luja ja varma. Ja jos olemme heikkoja, me emme tunne Henkeä, emmekä kuule Häntä, emmekä tiedä Jumalan tahtoa. Mutta jos tiedämme Jumalan tahdon, niin me toimimme niin että me etsimme Häntä, ja laitamme kaikki esteet pois edestämme, ja jos me emme toimi niin, silloin meillä ei ole rakkautta. Sillä jolla ei ole uskoa, rakkautta ja toivoa, se ei voi tietää Jumalan tahtoa ja tuntea Häntä.
     Mikäli tahtoo olla uskossa, toivossa ja rakkaudessa, siihen on yksinkertainen tie. Tarvitaan ainoastaan leipää ja viiniä. Tarvitaan ainoastaan Jumalan Sanaa ja Jumalan Hengen viiniä. Pyhän Hengen ja Sanan yhteys aktivoituu rukouksessa. Ilman viiniä ei leipä sulaudu, ilman leipää, viini valahtaa alas hetkessä. Tarvitaan sekä rukous ja Sana. Ja Pyhä Henki huolehtii kasvusta ja opettaa. Pyhä Henki nuhtelee ja muuttaa ihmisen ajatuksia Sanan kautta, niin että ihminen tekee mielenmuutoksia suhteessa, itseensä, maailmaan ja Jumalaan.
     Mikäli ihminen on vuosikausia ollut samanlainen uskova, eikä ole kasvua tapahtunut, vaikka armolahjat toimivatkin, hän on jähmettynyt kivi. Uskova joka vaeltaa Jumalan Hengen johdossa, vilpittömyydessä ja lapsenuskossa, muuttuu voimakkaalla ja nopealla tavalla, kun Jumala pääsee Hänessä tekemään muutoksia Sanan kautta. Mitä janoisempi ja nälkäisempi on Jumalan puoleen, sen nopeampaa on kasvu ja muutos.
     Ja tämä uskova saattaa lyhyessä ajassa olla omaksunut sellaisen uskon, ja sellaisen näkökulman Jumalalta, johon moni ei kykene yhtymään. Ja moni saattaa nousta vastaan, joka on tuntenut sinut, siksi että olet muuttunut asioissasi. Ja he tulevat siitä syytä nousemaan uskoasi vastaan, koska se on luonnotonta, ja he ovat tottuneet luonnonnäkökulmaan, siitä syystä, että eivät omista lapsen uskoa, eivätkä janoa Jumalaa.
     Mutta silloin on parempi että et turmele viiniä, etkä lähde kylvämään helmiä heidän eteensä, sillä he rypevät synnissä, ja he syöksevät sinut alas, jos et ole vahva luottamuksessasi Jumalaan edelleen. Pysy silloin erossa heistä, ja pidä huoli niistä Jumalan syvyyden aarteista, jotka Hän on sinuun salassa upottanut ja uskonut.

Ole huolissasi tilastasi, mikäli elät tilanteessa, joka olit vuosi sitten, ja olet samanlainen kuin aikoja sitten.
Ole huolissasi tilastasi, jos sinulla on aina samat ihmiset ympärilläsi, samat kuviot ja rutiinit.
Ole huolissasi tilastasi, jos kritisoit Jumalan palvelijoita ja Pyhän Hengen manifestaatioita.
Ole huolissasi tilastasi, jos pidät esikuvana jotain uskovaa ja seuraat
Ole huolissasi tilastasi, jos viihdytät elämääsi tiedotusvälineillä säännöllisesti.
Ole huolissasi tilastasi, jos elämäsi rutinoituu.
Ole huolissasi tilastasi, jos peilaat itseäsi siihen mitä ennen olit.
Ole huolissasi tilastasi, jos alat terapioimaan itseäsi.
Ole huolissasi tilastasi, mikäli et ole saanut toteuttaa Jumalan tekoja elämäsi kautta, niin että siitä on tullut vastustusta.
Ole huolissasi tilastasi, jos alat järkeilemään uskon asoita.
Ole huolissasi tilastasi, jos sinusta tulee seurakunnassa pelkkä penkinkuluttaja.
Ole huolissasi tilastasi, jos ajattelet että et kelpaa Jumalan käyttöön ja että Hän ei voisi ja kykenisi tekemään sinussa uusia asioita.


     Vältä ja karta paatumusta. Ala isoamaan ja janoamaan Jumalaa. Karta pahaa, karta tyhjänpäiväisyyttä. Etkö erota pimeyttä valkeudesta? vai ajatteletko että Jumalan ja maailma voisi yhdistyä ja Jumala astuisi alas, ja tekisi meidän keskellemme linnansa, ja että Hän johtaisi meidän byrokratiajärjestelmäämme ja sallisi meidän turvautua tämän nykymaailman asetusten alaisuuteen.
     Ei vaan Jumalan tulee kirkkaasti ja jyrkästi kääntymään kaikkea sitä vastaan, mikä tässä ajassa vaikuttaa. Kaikenlainen katoavaisuus ja sen perimä tulee tuhoutumaan, eikä se selvitä tietä Jumalan luokse. Vain aniharvat näkevät Jumalan näkyjä ja vaeltavat valossa. Ja niidenkin valo, jotka ajattelevat tulevansa sen koittoon, eivät voi siihen astua muutenkuin alastomina, tullakseen vaatetetuiksi Jumalan puvustoon. edit