1.Kor 6 Vai ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on teissä olevan Pyhän Hengen temppeli,  jonka te olette saaneet Jumalalta, ja että te ette ole itsenne omia? Teidät on nimittäin ostettu kalliilla hinnalla: korottakaa siis Jumala kunniaan ruumiissanne ja hengessänne, jotka ovat Jumalan omia.
     Kol 3 Ja kaikki mitä te vain teettekin sanassa tai työssä, ne kaikki olkoot Herran Yeshuan nimessä, kiittäen Hänen kauttaan Jumalaa ja Isää.
     Kol 3 Kaikki mitä te vain teettekin, tehkää [koko] sielustanne, niin kuin Herralle eikä ihmisille, tietäen että te saatte Herralta palkaksi perinnön — sillä te palvelette Herraa Messiasta
     Room 6  älkääkä antako ruumiinosianne vääryyden aseiksi synnille, vaan antakaa itsenne Jumalalle, niin kuin kuolleista eläviksi tulleina, ja ruumiinosanne vanhurskauden aseiksi Jumalalle.

     Koska me emme ole itsemme omia, niin kaikki mitä me teemme se kuuluu Jumalalle, ja pitäisi olla Hänen ansiotaan. Kätemme ei ole omat, luovuutemme ei ole omaa, suumme ei ole oma, tahtomme on symbioosissa Jumalan kanssa. Mitä ikinä me teemme, me teemme sen Herralle, koska me kuulumme Hänelle. Jos teet jotain vapaaehtoista, niin kaikki välittää Jumalan siunausta, koska olet Jumalan välikappale, ja jäsenesi on Hänen. Jos et palvele Häntä ja anna Hänen omistaa itseäsi ja hallita sinua, olet Hänelle liitto-uskoton (eräältä termiltä se on hengellistä haureutta). Kun olet uskossa Herraan Jeshuaan, niin olet Hänen kanssa kihlattu, ja liitossa ja sopimuksessa Häneen. Hän omistaa sinut, ja sinä et omista itseäsi. Mitä vain sinä teetkin, teet sen Hänelle, tai rikot liiton tekemällä asiasi itsellesi tai muille tahoille.
     Jumala on liittouskollinen. Hän haluaa että sinä ja minä olemme Hänelle yhtä uskollisia, kuin Hän on meille. Jos me emme ole uskolliset Hänelle, me emme voi tulla tuntemaan Häntä ja Hänen nimeänsä ja Poikaansa. Mutta jos me teemme parannuksen synneistämme kokosydämisesti, ja koko mielellä ja harkitusti, me saamme armahduksen. Sillä onhan Hän liittouskollinen. Mutta jos me tahallamme käyttäydymme sopimattomalla tavalla, Herran edessä, emmekä kunnioita Häntä,  ja Hänen Nimeänsä, vaan me teemme toisin kuin Hän meitä neuvoo, me emme voi tulla Hänen omaksensa ja omistamiksensa. Sillä liitto on molemminpuolinen, ja se sitoo kummatkin osapuolet yhteen, niin kuin morsiamen ja sulhasen.
     Jos et elä liitossa Hänen kanssaan ja vaella Hänen seurassaan, et opi tuntemaan Häntä. Liitto edellyttää suhdetta. Mikäli et tunne Herraa Jeshuaa läheisesti, sinä et elä sellaisessa liitossa ja suhteessa Häneen, kuin tulisi. Silloin olet jakautunut palvelemaan kahta päämäärää. Häntä ja maailmaa. Mutta on valittava jompikumpi rintama. Et voi olla uskoton Herralle vähässä, et paljossakaan. Vaan sinun tulee olla täysin uskollinen Hänelle, ja täysin Hänessä kiinni. Sinun elämäsi tulee olla Hänen elämänsä. Sinun kätesi ja jalkasi ja mielesi tulisi antautua Hänelle. Sinun tulee lakata kiroamasta kättesi töitä, aikaansaannoksiasi ja ihan kaikkea. Myös koska olet liitossa Messiaan kanssa, siihen liittoon kuuluu etuuksia. Hänen siunauksensa sinun elämässäsi, Hänen elämänsä osallisuus sinun elämässäsi, Hänen taakkansa ja kärsimyksensä sinun osallisuutesi. Ei Hän anna sinun menestyä maailman silmissä tai omissasi. Hän haluaa että Hän itse menestyy, ja sinä onnistut tulemaan sellaiseksi kuin Hän suunnittelee sinua tekevänsä.
     Liitto on myös sopimus. Jos et pidä sopimuksesta kiinni, olet liiton rikkoja, portto. Mutta jos olet uskollinen ja pidät kiinni Herrasta, ja nojaat Häneen, niin sopimuksesi pysyy, ja voit lähentyä Häneen. Et ole pelastunut toisesta kuolemasta, sen tähden, että voit elää hengellisessä uskottomuudessa Herraa kohtaan. Et voi elää Hänen kanssaan avosuhteessa, vaan sinun täytyy elää Hänen kanssaan avioliitossa, ikuisesti. Et voi tulla ja mennä ja päättää itse mitä teet. Sinä olet Messiaan morsian, ja Hän on sinun pääsi, ylkäsi, sulhanen. Hän määrää ja päättää. Ja sinun tulee olla Hänelle alamainen ja kuuliainen. Sinun tulee luottaa Häneen, uskoa Häneen, toteuttaa Hänen tahtoansa. Sinun tulee ennenkaikkea seurata Häntä, eikä ketään ainoatakaan ihmistä, joka on yhtä vajavainen kuin sinäkin.
     Tiedätkö - kun olet Herran kanssa liitossa, olet koko aika Hänelle altis. Jos sanot Hänelle, ei nyt, sinä et toimi Hänen tahtonsa mukaan. Jos epäilet Häntä, jos kyseenalaistat Häntä, jos et uskalla luottaa, suhteesi on heikko.  Mutta se vahvistuu, kun käännyt Hänen puoleensa, ja ajattelet aina sitä, että et elä itseä varten, et elä ihmisiä varten. Sinä elät Jumalan suunnitelmia varten. Hän voi ne vain istuttaa sinuun, kun olet liittouskollinen. Mutta jos et ole liittouskollinen, et voi tietää hänen tahtoaan, ja toteuttaa sitä. Silloin yksinkertaisesti se ei toimi! Liitossa olo edellyttää pyhittäytymistä, sillä Hän on pyhä. Et voi elää synnin alla, jos olet liitossa Pyhän Jumalan kanssa. Kun olet liitossa Hänen kanssansa, sinä elät Hänestä, ja voit Hänen pyhyydestään olla osallinen, ja vanha luontosi ei voi enää sinua vietellä ja sokaista. Kun on liitossa jonkun kanssa, niin että siinä on morsian ja sulhanen tai mies  ja vaimo, niin nämä kaksi muodostavat parin. Ja siitä syystä he ovat yhtä. Jos elät liitossa Jumalan kanssa, olet  yhtä Hänessä, olet Hänestä osallinen. Et voi asettaa sulhasesi paikalle ketään muuta auktoriteettia, vaan Hänen täytyy saada hallita sinua ja sinun täytyy suostua siihen vapaehtoisesti. Mitä saat Häneltä kun suostut siihen?
     Saat Hänen osallisuutensa. Saat Pyhän Hengen voiman, voitelun, tulen ja veden, saat Hänen Sanansa, saat Hänen mielensä, saat Hänen ajatuksensa kaikesta, saat Hänen uskalluksensa, uskonsa, ja rakkautensa. Mutta entä jos et ole uskollinen? Niin, sinä et ole osallinen Hänen tuntemisestaan. Sinä tiedät kuka Hän on, Hän tietää kuka sinä olet. Mutta sinä et tule tutuksi Hänelle, ja Hän ei voi lähestyä sinua. Kuinka voit olla Hänelle uskollinen? Pyhitä itsesi. Pyhitä elämäsi. Laita pois kaikki synti joka sinua painaa. Älä paina syyllisyyden tunnetta alas ja paaduta itseäsi. Vaan nosta se Herran eteen, reilusti. Mitä sinulla on luovutettavaa Hänelle? Vain oma itsesi. Sillä sinulla ei ole mitään sellaista, joka kelpaisi Hänelle, muu kuin oma itsesi. Sinussa ei ole mitään muuta käyttökelpoista Hänelle, kuin oma tyhjyytesi, se on Hänelle mahdollisuus. Se mikä ei mitään ole, sen Herra  valitsee, ja saattaa maan viisaat häpeää, sillä tyhjät astiat tuovat esille ylimaallista viisautta. Kun elät liitossa Hänen kanssa, kaikki mitä teet, se on Hänen omaansa, siinä Hän on läsnä ja mukana ja Hänen siunauksensa Hänen kanssansa. edit