Minun Herrani ei enää ole minulle K r i s t u s -niminen, vaan Hän on Messias. Minulle tuo ei enää uppoa, se on vain kylmä sana. Kun luen sen nimen jostakin, niin se tuntuu vieraalta ja ei tule enää vastakaikua. Kun puhutaan muodossa "me kristityt", niin minulle tulee oikosulku, niin heti käännän sen Messiaaksi. K r i s t u s -nimi ei enää ole muuta kuin vain kirjaimia. Tiedän että se tarkoittaa Messiasta, mutta pidän Messias -nimestä ja messiaanisuudesta. Se on kaunis nimitys lukea ja lausua.
     K r i s t u s -nimi on myös kansankielessä kokenut väärinkäyttöä, samoin koko kristillisyys on saanut huonon leiman historian perusteella ja varsinkin nykypäivänä. Kristillisyys on nykypäivänä hyvin moraalitonta ja jumalatonta, se on ristiriidassa k r i s t u k s e n persoonan kanssa, ne ei sovi yhteen, se on kertakaikkiaan tahrittu maineeltaan. Se on sulautunut maailmaan täydellisesti ja k r i s t u k s e s t a on tehty yhteiskuntakelpoinen persoona, eli joka hyväksyisi kulttuurimme synteineen ja puhuisi sen puolesta.
    Messiaanisuus ei ole tahrittu, ja Messias nimeä ei ole väännelty ja vääritelty. Messiaaniset uskovat eivät ole moraalittomia ja maailmallisia. Messiaaniset uskovat elävät Messiaan arvonimen mukaisesti, sillä onhan Messias nimi erittäin pyhä ja siunattu hengelliseltä merkitykseltään. Messiaaninen uskova ei ole kristitty, eikä kristillisten tradioiden noudattaja. Samoin kristitty ei voi olla messiaaninen, jollei hän luovu kristillisestä aatteesta ja perinteestä. Jos ihminen on messiaaninen, hän omaksuu Messias-nimen. Jos hän käyttää K r i s t u s -nimiä, hän on edelleen kristitty.
     Messiaaninen uskova, myös pitää Sapattia, eikä syö ruokalajeja, jotka ovat sopimattomia. Messiaaninen uskova ei pidä ihmisten perinnäissäännöistä kiinni, kuten kristityt tekee, - vaan Jumalan Sanasta. Messiaaninen uskova ei pukeudu moraalittomasti, seksikkäästi. Eikä messiaaninen uskova, harrasta ja kannata esiaviollisia suhteita. Messiaaninen uskova elää Messias -nimen siunauksen alla, sillä Hänen nimessänsä ja koko olemuksessana on pyhyys. Messiaan Jeshuan nimi on jumalallinen, ja Hänen koko nimensä on siunattu. Ja kaikki jotka tunnustavat Hänen todellisen alkuperäisen nimensä, ja ottavat sen otsaansa, käteensä ja sydämeensä, tulevat siunatuiksi Hänessä, sillä Hän on voideltu Israelin Messias, Majesteetti.
     K r i s t u s -nimi on keksitty myöhemmässä vaiheessa, kuten myös Jeshuan nimi muutettiin. Tämän seuraus on se, että tälläinen uskova, ei elä täysin eroitettu ja pyhää elämää. Vaan osittain elää maailmassa, ja on varustettu maailman mielellä. Koska hän seuraa kulttuuria, joka ei ole hyväksynyt Messiasta ja juutalaisia, alunalkaenkaan, vaan on sulautunut osaksi maailmaan. Tämä kristillinen kulttuuri on syntynyt antihallinnon toiminnosta, joka ei tunnustanut juutalaisia ja heidän perinteitään, vaan muutti kaiken. Tällöin sellainen tunnustaja ja seuraaja, ei pääse siihen voiteluun sisälle, mikä on kätkettynä Messian Jeshuan nimessä, ja siinä tavassa elää, mikä on määritelty Jumalan Sanassa.
     Messiaaninen uskova, ei voi omaksua kristillisyyttä, eikä kristitty voi omaksua messiaanisuutta, jos elää yhä päättäväisesti siinä asemassa missä on. Näiden kahden elämän perustan noudattaja ja omaksuja ei voi olla yhtä aikaa. Toinen "hengellinen" elämäntapa perustuu Jumalan Pyhään Sanaan, toinen perustuu osittain katolisen kirkon asetuksiin. Jumalan Sana on Pyhä ja tiivis, kirkon sana on väljä, laimennettu ja suvaitseva.
     Sanotaan että messiaaniset elävät lain alla, mutta se on yksinkertaista. Ne jotka elävät kristillisesti, noudattavat tarkkaan lakeja, jotka ovat väärennöksiä, eli ihmisten perinnäissääntöjä. Ja sellaisia ei Sanassa ole. Messiaaninen uskova, ei käy kaupallista bisnestä hengellisillä asioilla, kristitty taas käy. Uskovaisen ei tule omaksua maailman lakeja itselleen ja käyttää niitä toisiin uskoviin, jotka perustuvat ahneuteen, itsekkyyteen ja himoon. Messiaaninen uskova elää uskovien tasolla kuten alkuseurakunnassa elettiin, eli kaikki messiaaniset keskenään ovat suurta perhettä.
     Todellisella seurakunnalla on yksi mieli, eli Messiaan mieli ja Hänen sydämensä. Kukaan ei hyväksikäytä ketään, kukaan ei myy sitä sanomaa mitä Jumala antaa, kukaan ei omista yksinoikeutta asioihin, mitä ihminen saa luoda Herran ansiosta. Rahalla ja myynnillä ei tule herätystä, markkinoinnilla ei tule herätystä. Sillä että uskovat elävät kuin pakanat, ei tule herätystä. Sillä että uskovien elämäntapa on samanlaista kuin jumalattomilla, ei tule herätystä. Ihmiset todella haluavat uutta, erilaista, vallankumousta, jotain mikä ei tässä maailmassa ole itsestään selvää.
     On valittava henkilökohtaisesti miten tahtoo elää ja missä ajassa tai näkökulmassa elää. On valittava kokonaan Jumalan näkökulma elämään. Kristillinen elämäntapa on laveaa, messiaaninen elämäntie on ahdasta. Mutta tietenkin jokainen saa jatkaa elämäänsä omalla tavallaan tai sitten omaksua jonkun kirkon näkökulman traditioineen ja uskomuksineen. Ei voi sanoa että K r i s t u s on Israelin Kuningas. Messias Jeshua on Voideltu Israelin Kuningas! Joka siunaa Israelia, on Hänessä siunattu ja Hänen lupauksensa saavat Hänessä täyttymyksensä. Halleluja! edit