Pyhä Henki on yksi, mutta siitä huolimatta Hän on jokaisessa yksilötasolla ja ihmiseen itseensä yksilötasolla sitoutuneena, eikä jakaen sieltä ja täältä asioita. Vaan ihmiseen sitoutuneena, yksilön kaltaisena persoonana. Mutta Hän on yksi. Hän ei ole miljoonaan osaan jaettu Pyhä Henki tai Hän ei ole monikossa; Pyhät Henget.
     Sitten tuon piirustuksen eteenne; On yksi miljoonan neliömetrin kokoinen jättipaperi. Jumala on repinyt sen miljoonaan osaa, ja olet yksi osa siitä. Mutta olet paperi, vaikka se isokin oli paperi.
     Sitten Messiaalla on Morsian, joka on yksi ruumis. Mutta myös jokainen uskova on yksittäisenäkin Hänen morsiamensa, ei yhtään vähempää. Vaikka maailmassa olisi ollut yksi uskova, Messias olisi tullut ristillenaulittavaksi, ja siitä yhdestä olisi tullut Hänen morsiamensa.
     Jumalan silmäteränä on jokaikinen uskova! Ei yksikään ole Hänen katseensa tutkimattomissa, ja jokainen joka on Hänessä on Hänen edessään ja kaikki uskovan ajatukset, tekemättä jättämiset ja teot ovat Hänen edessänsä aina tuomittavina ja punnittavina. Jumala vain laajentaa iiristään (zoomaa), siinä se ratkaisu on.
     Jumala ei laita papereita pinoon, vaan Hän laittaa ne vieretysten, niin että siitä tulee yksi suuri paperi. Hän laittaa Messiaan morsiamen jäsenet kaikki toisiinsa, ja niin he ovat yksi. Mutta nämä ovat yksittäisinäkin morsian. Miten se on mahdollista?
     Miten Pyhä Henki voi olla yksi, ja silti olla sinuun sitoutunut, eikä Hän unohda sinua, ja mene sinne missä on hätä, miten Hän voi monistautua, vaikka Hän on yksi? Paljon helpompi on käsittää se miten minä yksittäisenä olen Morsian, kuin tämä asia.
    Minä olen Messiaan morsian, oletko sinä?
edit