Raamattu ei ole kaksiosainen, vaan yksi pakkaus. Uuden Liiton uskovat lukivat Vanhaa Liitoa, ja eivät rikkoneet niitä tooran luettelemia asioita, jotka koski juhla-aikoja [Sapatteja] ja tapoja viettää niitä, sekä syömisasioita. Mutta uhriasiat muuttuivat, sillä Jeshua tuli uhriksi eläinten veren ja lihan sijaan. Uuden Liiton alun pyhät, eivät siis heittäneet Vanhaa romukoppaan. Uusi ja Vanha ei ole eriteltyjä toistaan, ne menee kuin yhteen, ne täydentävät toisiaan. Uutta ei ole ilman Vanhaa. Vanha on pysyvää, se on Uuden perusta, sen alla. Uusi Liitto tarkoittaa Raamatun mukaan, sitä että se on Jeshuan Veren ansiota.
     Siis, "tämä on Uusi Liitto Minun Veressäni". Vanha Liitto perustui sovitusuhreihin ja niiden vereen ja lihaan. Uusi ja Vanha perustuu uhriin. Kun Adam oli karkoitettu Paratiisita, oli selvää että alusta lähtien alkoi uhraaminen. Ja se edelleen jatkuu. Mutta tänä päivänä me seuraamme Herraa Jeshuaa, ja annamme oman elämämme Hänelle suloiseksi uhriksi, kieltämällä itsemme ja olemalla Hänelle kuuliaisia ja tekemällä Hänen tahtonsa ja mielisuosionsa. Hän on tehnyt ensin täydellisen kompromissin Jumalan kanssa, antamalla itsensä täydelliseksi sovitukseksi edestämme. Ja meidän täytyy kyllä seurata Häntä, ja erottautua Hänelle. Ja ottaa vastaan Jumalan Sanan asetukset sellaisenaan.
     Jumala alussa asetti Sapatin. Tämäkään ei ole lakannut, ja Jumala sanoo, että se tulee pitää niin kauan kuin on päivä ja yö. Sekö lakia? Se on KÄSKY! Pyhitä se Herralle! Mihin se on hävinnyt? Ei mihinkään, ihmiset ovat hävittäneet sen mielestään ja sydämestään, koska ovat tehneet kompromisseja maailman ja lihansa mielen kanssa. Ja Sana puhuu siitä, ei tule syödä tiettyjä asioita. Mihin tämä on hävinnyt? Koko Raamattu ei osoita missään absoluuttisesti, että se olisi muuttunut tai että Jumala olisi sen kumonnut.
     On sitten tehty pahaa väärennöstä Sanasta, on otettu joitakin jakeita, ja siitä vedetty joku käsitys. Mutta ei ole tahdottu käsittää koko sanaa. Kuka uskaltaa uskoa ja luottaa siihen mitä saarnataan totuutena ja kokonaisena pakettina, siitä huolimatta vaikka Sana vesitetään ja moderdoinaan. Tai kuka ei halua ottaa riskiä, ja luottaa keneenkään muuhun kuin Jumalaan ja Hänen Sanaansa? Kyseenalaistjat ovat keksineet, että vauvaripotus on Raamatullinen. Että Sapattia ei ole, että sika on syötävää. Olisko Jeshua häätänyt riivaajat lammaslaumaan? Ei! Kenen ne siat sitten olivat? Juutalaistenko?, ei, Israelissa asui paljon kreikkalaisia siihen aikaan.
     No, jos me syömme sikaa, joudummeko kadotukseen? Emme, jos seuraamme Jeshuaa. Mutta me turmelemme Pyhän Hengen temppeliä siten. Vanhassa Liitossa oli tarkkaa että oli pyhitetty Jumalalle, ja mikään saastuttava ei saanut liittyä juutalaisiin ja Israeliin. Jos kävi niin, se tapettiin. Rikkomus oli silloin yleensä tahallista, harvemmin tietämättömyyttä. Nyt jos tahallisesti toimimme omaatuntoamme vastaan, se tuomitsee meidät. Meidän omatuntomme tekee sen. Tästä Paavali opetti, että omatuntomme myötä todistaa meidän henkemme kanssa. Mutta myös voimme rikkoa Sanaa vastaan, eikä omatuntomme ole herännyt.
     Tieto lisää tuskaa ja velvoitetta.On helpompi elää kun ei tiedä kaikkea. Mutta uskova ihminen, joka haluaa tuntea Jumalan tahdon, seurauksista välittämättä, niin ihminen silloin sen seuraksena joutuu erilaisiin luopumisen ja ahdistuksen prosesseihin, joita kutsutaan synnytyskivuiksi. Ihminen joka haluaa päästä perille Jumalan asioista, saa tietää Hänen näkemyksensä, kun Hän opettaa ja kouluttaa. Mutta se vaatii ja edellyttää Hänelle erottautumisen.
     Kirjoitan vaatimuksesta. Kirjoitan käskyjä. Kirjoitan sanaa, joka ärsyttää ja sattuu, jopa loukkaa. Voisin kirjoittaa sellaista, mikä maistuisi hunajalta, mutta Jumala antaa suolaa, joka kirveltää. Voisiko jokainen olla makea uskova, eikö tarvita kirpeääkin? Mutta uskova joka seuraa Herraa, on Hänelle uskollinen. Hän ei pyydä "että Herra, anna minun kirjoittaa hunajaisia sanoja". Jumala toimii toisella tavalla, en voi manipuloida Häntä, Hän manipuloi minua. Hän antaa ymmärryksen salvaa. Hän antaa Sanan ikävän salvaa. Hän antaa myös lohduksen salvaa. Kaikki tapahtuu järjestyksessä ja silloin kun antaudun ja halustani. edit