Messiaan syntymäjuhla ja sisältö on siirretty Sukkotista joulukuuhun. Helluntain sisältö (Shavuot) on siirretty juhannukseksi. Olen kuullut ihan hellareiden suusta, että eivät juhli helluntaita helluntaina, vaan siirtävät ja säästävät sen juhannukselle, koska se on se iso juttu silloin. Kuitenkaan juhannus ei ole Raamatullinen juhla. Raamatullisessa juhlassa on aina puitteet ja sisältö (100%). Juhannuksessa on muut puitteet ja lisätty hengellinen sisältö. Helluntai on ilman muuta se isoin juttu, eikä juhannus ole mitään. No, sen niminen juhla on tietenkin olemassa, mutta se vaan on niin, että se ei ole Raamatullinen.  

Raamatulliseksi tekee kehykset, ja siihen oikea sisältö.Jos kehykset on väärät, se ei ole Raamatullinen vaikka siinä olisi hengellinen sisältö.

Juhannuksessa on se puoli vielä, että silloin ei helluntain (shavuot) tavoin puhuta Israelin vaiheista Siinailla, Laista. Koko Shavuotin ydin on jätetty pois (vaikka helluntain ajankohta on sama Israelin kalenterin mukaan). Helluntai -sanaan ei kuulu se, koska helluntai -nimi perustuu ainoastaan uuteen testamenttiin. Raamatulliset juhlat perustuu aina KOKO ILMOITUKSEEN (Raamatuun ut+vt). Helluntai -sanaa ei löydy vanhasta testamentista. En edes tiedä mitä se tarkoittaa sisällöltään!

Johannes kastajat syntymä on tapahtunut keväällä, puoli vuotta aiemmin kuin Messiaan syntymä Sukkotin (lehtimajanjuhlan) aikana. Messiaan kasteen on täytynyt tapahtua myös keväällä, koska se tapahtui Hänen ollessaan aika tarkalleen 30 -vuotias. Voihan sitä kaunistella, ja sanoa että "pääasia että näitä vietetään", "sisältö on tärkein", maailmalle todistukseksi näin teemme" jne.. Mutta se ei muuta tosiasioita kuitenkaan, eikä niitä voida mitätöidä selittämisillä.

Juhannus ei ole mitään, mutta onhan se kiva että silloin on tapahtumia kaikkialla (vaikka en itse niihin pääsekään). Voihan niitä olla muulloinkin. Juhannus on juhla, kuten vappu, uusi vuosi, joulu, itsenäisyypäivä, isäinpäivä, adventti tms.. joka ei ole Raamatullinen, vaikka olisi kristillinen. Ei kaikki mikä on kristillistä, ole täysin Raamatullista. Messiaanisuudessa näitä ei pyhitetä, eikä niillä korvata Raamatullisia juhlia, siirtämällä niiden sisältö väärille päiville ja asettamalla ne niiden rinnalle tai ylitse.

Eilen kuuntelin Keuruulta juhannuskonferenssista yhtä kokousta. Saarnaaja julisti tyypillistä helluntain sanomaa, kuin olisi ollut juuri se päivä kun Pyhä Henki vuodatettiin. Tuntui todella oudolta että se oli sijoitettu väärään ajankohtaan. Enkä kahdessa kokouksessa jossa kävin helluntaina, kuullut ollenkaan helluntain sanomaa (uuden testamentin tapahtumasta), enkä kuullut Shavuotin sanomaa (koko Raamatun). Helluntai on kokenut inflaation, sitä ei helluntai -kansa vietä - ei VIETÄ! Se on Raamatun neljästä juhlasta suurin vuosittainen juhla.

Juhannus on juhannuksen päivä. Se on siinä. Joulu on Joulun päivä. Mikäs siinä! On se huippua varmasti kun Raamatullisten juhlien aikaan Israeliin tulee aina kansaa kaikkialta. Ei ne sinne keräännytä juhannuksena, jouluna, uutena vuotena, vappuna, adventteina, aprillipäivinä jne.. No, täällä on toisin. Joka aikoo viettää Raamatullisia juhlia, saa viettää niitä eristyksessä ja yksin. Jos aikoo viettää kristillisiä, niin sehän sopii, mutta ei Israelissa. Kristillisyys ei ole 100%:sen Raamatullista. Se on vain sisältö, ilman Raamatullisia puitteita (se että niissä on vain UT:n, ei tee niistä aitoja). Raamatullisuudessa on sekä puitteet (UT:n & VT:n) ja sisältö.

Raamatullinen juhla on myös Sapatti. Lepopäivä ei ole Raamatullinen. Laissa on yksi kymmenestä käskystä, määräys viettää Sapattia. Sapatin sisältönä pitää olla lepo, joten sen vuoksi Sapatti on lepopäivä. Sapatti on yksi viikonpäivä, joka toistuu vuodesta toiseen ikuisuuteen asti. Sapatti on puite, johon tulee sisältyä hengellinen sisältö. Sapatti on aina paikoillaan, sillä se on Laissa säädetty. Sapatti on korvattu kristittyjen toimesta lepopäivä-sanaksi. Näin ollen on tapahtunut täysin 100%:nen  mitätöinti Laissa määrättyyn viikonpäivään. Lepopäivä ei osoita mitään viikonpäivää, se vain kertoo sisällöstä. Kun puitteet hyljätään, mikään ei enää ole Raamatullista ja pätevää. Sapatti on edelleen lauantaina, koska Jahweh ei ole tehnyt muutoksia asetuksiinsa, jotka on ikuisia asetuksia.

Mutta kristitty voi vedota aina sisältöön ihan kaikessa, ja vähät välittää puitteista kristityn ulkonäköä ja harrastuksia myöten. Mutta sillä perusteella ei voi mitätöidä sellaista, joka on 100%:sta. Ei myöskään sillä perusteella voida soimata Lain kiroukseksi sitä mikä on puitteena ja ehkä ulkonaista, ja siitä syystä se hyljätä epäpätevänä. Kuinka osittainen totuus, voi mitätöidä sen joka on täydellisesti totta? Raamatullisuudessa on aina ehdottomasti mukana 100%:a. UT:n tai VT:n puolueissa on aina osittainen. Joka pitäytyy koko Raamattuun, häntä ei voida horjauttaa. Raamatulla aina voida todistaa väärennökset.

On huomattava se tosiseikka että kristillisyys perustuu ainoastaan UT:hen . Se ei perustu koko Raamattuun, vaikka sitä tutkitaankin. Aito messiaanisuus perustuu koko ilmoitukseen, sellainen oli alkuseurakunnan perusta. Ilman VT:n omaksumista, mennään metsään UT:n kanssa. Koska UT:tä ei voida pätevöittää ilman VT:Tä. VT ja UT on yhtä. Paljon jaetaan pelkkiä uusia testamentteja ja opetetaan että muuta ei tarvita. Mutta itse näen että etusijalla on ne kirjoitukset jotka ovat VT:ssä, sekä evankeliumit ja Ilmestyskirja (ilmestyskirja kuuluu samaan sarjaan kuin VT:n profetia-kirjat). Näiden perustalle alkuseurakunta rakentui.