Miksi puhtaan ammattiauttajista? Eikö meissä uskovissa ole sydäntä toisillemme. Raaamatun aikana seurakunta huolehti omistaan. Vai mitä? Kyllä minusta ollaan todella harhassa jos uskovia lähetetään maallisille poppatohtoreille. Se ei ole Jeshuan lähetyskäsky. Hän sanoo `` menkää ja tehkää kaikki kansat Minun opetuslapsikseni.. mm. opettamalla heitä.. hoitamalla heitä.. välittämällä heistä ym..``

Ihminen joka on uskossa, jolla on hengellisiä sielunhoidollisia asioita, niin ei maallinen poppalääkäri voi käsittää sitä todellista elämää. Heistä kaikki on toisian. he eivät ota huomioon hengellisyyttä. Heidät on kouluttu niin. He eivät käytä rukousta. Siinä ei toteudu tämä Raamatun paikka: ``missä kaksi tai kolme kokoontuu Minun nimessäni, siinä Minä olen heidän kanssansa``.

Joten sanon että uskovan ei pitäisi mennä sellaiseen. Uskova joka luottaa ei uskovaan ihmiseen, tekee mielestäni vääryyden. Siinä ei kohtaa Jumala, siinä ei Pyhä Henki vaikuta heissä, ja tilanne eheytyisi keskustessa. Uskova ihminen on hengellinen. Asiat on hengellisiä. On henkivaltojen sitomia ihmisiä.

Psykologiset neuvottelut eivät yhtään ketään. Ihminen osaa kyllä ymmärtää itseään muutenkin. Ihmisen tunne on suurin syy miksi tuolalisissa käydään. Ja niissä käydään siksi, koska ei ole lähimmäisiä jotka kuuntelee sisintä ja tuntee sympatiaa. On vain tekemistä ja pinnallisuutta. Ikäänkuin kaikki hauska ja pinnalllinen, hoivaisi sisintä. Ei se niin ole.

Uskovat ihmiset tahtovat pitää hauskaa, eivät käydä syvällisiä neovotteluita toisten kanssa, rukoilla muiden kanssa, kuunnella heitä. Vaan aina halutaan neuvoa ja neuvoa. Sitten kun ei omat neuvot riitä, sanotaan, mene ammattiauttajalle. Typerää sanon minä. Osaako kukaan kuunnella ketään edes? Onko se niin vaikeaa?

Pyhä Henki on paas parantaja. Lääketiede sulkee pois kaikki Jumalalliset keinot muuttua ja eheytyä. Heillä on aivan erilainen metodiikka kaikessa. Heillä on aivan erilainen lähestymistapa ongelmia kohtaan. Oikeastaan heillä ei ole mitään ratkaisua. Siksi koska ihminen vain on. Mutta Jumala on ollut ja on ja on oleva. Ihminen ei ei ole ratkaisu, vaan Jumala on.

Oliko Raamatun aikana diagnooseja (lääkkeitä, vaihtoehtoterapioita, hoitomuotoja ym..) tunne-elämän vaivoille tai persoonallisuushäiriöille?

Ai oliko silloin ihmisillä ongelmia? Varmasti oli ja on aina ollut. Uusi testamentti korostaa henkivaltojen diagnisoimaa oirehtimista. Vanhassa testamentissa, David, Job, Daniel ym.. masentuneina etsivät Luojaa. Eivät takertuneet ihmisiin, vaan Luojaan. Luoja oli heidän apunsa ja pelastuksen kallio.

Nykyään ihmiset ohjataan pois Jumalan tyköä. Nykyään ihmiset ohjataan uudestisyntymättömien koirien tykö hoitoon. Eikä Jumalan tykö.

Jos Davidin aikana olisi ollut nykyajan lääketide, ja diagnisointi näin kehittynyttä, ja Hän olisi hakenut apunsa sieltä, olisimme siitä kiitollisia, millainen Herra hänen jälkeläisestään olisi polveutunut? Entä mitä jos Stefanus, joka oli tosi fanaattinen, niin mitä jos hänet olisi hillitty ja hiljennetty lääkkeillä, tai annetta puoskarin käännyttää pää, niin että ei enää julistaisi, kun sen loppu on kivitys.

Joskus on pakko käydä, jos tarvitsee sairaslomaa, esim. vaikea kriisin vuoksi. Mutta maalliset puoskarit eivät voi parantaa hengellistä ihmistä. Jumalan Henki on ihmisessä hallitsija, eikä orja. He heivaavat Pyhän Hengen ulos, sivuuttavat Hänet, joka on parantaja, lohduttaja ja suorittaja. Hänet joka on tärkein, kaikista tärkein!

Ilman Pyhää Henkeä, ei ole tapahtu sisäistä paranemista ja kasvua. Ihmisen mieli on hedelmätön ilman Pyhää Henkeä. Ihmisen mieli on riippuvainen Hänestä. Ilman Häntä ei tapahdu mitään hyvää, mitään pysyvää muutosta.

Maailma ei käsitä lihan mieltä ja hengen mieltä. Eivät käsitä että oma lihan mieli, se syntinen orjuutetaan ja laitetaan ristille. Ja puetaan ylle Jeshuan mieli. Tälläisiä ei maailma käsitä. Ja kuitenkin se on jumalan Sanan mukaista. Jumalan Sana ei käske meidän olla lihan mielisiä.

Mutta puoskarit tutkivat ja kaivavat lihan mieltä. Eivät käsitä hengen mieltä. Heistä on vain kaikessa yksi näkökulma, ja se on että minä olen ratkaisun avain ja minä olen muuttumaton ja jos muutun, minun pitää tulla paremmaksi. Tai ellei muut, niin laitetaan myrkkyjä kehoon, ja muutetaan ihmisen luonnollinen systeemi keinotekoiseksi joksikin muuksi. Kamalaa - sanon minä.

Eivät he näe syvälle. Eivät he tunne parantajaa, joka on Pyhä Henki. He tekevät äärettömän paljon virheitä ihmisille. Kun jollakin on päänsärky hän ottaa siihen lievittävän pillerin. Mutta kuinka ikinä joku voi jonkun tunnemöykyn tms... hoitoon antaa jonku pillerin sumeilematta. Se on jotakin aivan käsittämätöntä. Ihmisiä orjuutetaan, pelotellaan ja kontrolloidaan.

Ihmisen sielu... kyllä. Ei ole yhtäkään tervettä, yhtäkään viisasta, yhtäkään täydellistä kuin Jeshua. Kaikki muut on sairaita, koska ovat alttiita synnille, ja kantavat sitä ominaisuutta lihassa ja se vaivaa sielua ja henkeä. Toiset kantavat syntiä, nimeltä haureus, toiset kiroilu, toiset katkeruus, toiset vihaa. Heidät pitäisi passiittaa ensitilassa ristin luokse, jossa heidän pahat piirteensä puhdistetaan ja pestään pois, ja heidät parannetaan Hänen veressään. Masentunut ihminen ei ole niinkään suuri ongelma.

Lekuri korjaa jotakin todellista asiaa, joka on katoavaa ja lihaa. Lekuri ei kajoa sieluun ja tärvele sitä. Mutta iankaikkisuus sielu on aivan eri asia. Sitä ei kuulu näperrellä ja manipuloida kenenkään osaamattoman henkilön. Ja se henkilö on ei uskova, Pyhällä Hengellä täyttymätön ihminen. Jolla ei ole yksinkertaisesti työvälineitä, koska tärkein puuttuu, ja se on Jumalan voima.

Psyykkinen sairaus on sielua koskevaa, ja jalan poikki meno on lihaa koskevaa. Aivan eri asioita! Jalka voi mennä yllättäen poikki, hetkessä. Psyykkinen sairaus, kehittyy ja kehittyy ja kytee. Ja mikä saa sen kytemään? Paholaisen henkivallat tavalla tai toisella. Tai sitten on niin että ihminen on saanut elämästä kylläksi, mutta sinnittelee kuten Paavali sinnitteli vain evankeliumin tähden. Hänellä oli halu lähteä. Psyykkinen sairaus on niin väärä diagnoosi. Ihminen ei ole psyyke, ihminen on sielu. Olkaa sitten eri mieltä jos olette. Tervettä ihmistä ei ole tällä maapallolla. Rikkinäisimmät ja tyhjimmät ovat ne, jotka ovat Jumalan näkökulmasta soveliampia Hänelle. Taas kovin terveet ja itseriittoiset ovat mitä ovat... ja ei ole ihmekään.

Kaiken probleema on maailma, jossa taistelee henkivallat. Eivät vain jumalattomissa, vana meissä ja meidän ympärillä. Vihollinen seuraa kenet saa niellä. On todella toopea olla tiedostamatta hengellisiä vaikutteita. Ja nähdä vaan omalla järjellä. Kulissit ovat konkreettisia. Ja ne ovat todella vaikuttavia. Joka ikinen kokee sitä, kieltääpä tai ei. Tosin joku diagnisoi itseään miten sattuu. Ja diagnoosit menenvät takuu varmasti poskelleen.

Koska ihmisen sielua, ei tunne kuin vain Jumalan Henki, ihmisen aivoitelmia ei tunne kuin ainoastaan Jumalan Henki. Kukaan muu ei tunne ihmistä, ei edes minä itse. Siksi tulisi opetella tuntemaan Jumalaa, eikä itseä, koska itsestä ei löydy tervettä paikkaa, kaikki ovat syntiä tehneet ja lihassa eläessään ja sen haluja toteuttaessaan sairaita.

Minä uskon että Jumalalla on ihmisen elinpäivät tiedossa. Jos ihmiselle tulee sairaus, niin kun se ihminen uskoo Jumalaan ja luottaa Häneen, samalla antaa itsensä Jumalalle. Ja Jumala saa parantaa, mikäli Jumala haluaa ihmisen olevan maailmassa, jos taas sairaus ei parane, vaikka luottaa ja uskoo Jumalaan, on se selvä että on kotiinkutsun aika.

En usko että Jumala tahtoo oman kansansa hyppivän lääkäreissä, milloin mistäkin syystä. Usko Häneen, tarkoittaa että luottaa Häneen. Ja antaa itsensä Hänelle. Sen uskonmäärän mukaan mikä ihmisessä on. Jos ei ole uskoa, niin sitten menköön lääkärille. Mutta jos on, älköön menkö. Usko on luja luottamus siihen mihin uskotaan, ja ojentautumista sen mukaan mikä ei näy.

Tunnen yhdyn sukalaisen joka on uskon ihminen, joka ei ole sairastanut kiertotauteja ja epidemioita. Uskon että kun ihminen uskoo, ja pitäytyy siinä, Jumala huolehtii, totisesti huolehtii. Ja jos tapahtuu jotakin, niin se on mahdollinen kotiinkutsun aika. Mutta Jumala silloinkin kykenee parantamaan yliluonnollisesti.

Joskus me vaan keskitytään olemaan sinnikkäitä, vahvoja ja kaikkitietäviä. Ja sellainen on elävän uskon este.Paavalia puri kyykäärme. Jumala varjeli. Daniel oli leijonien luolassa, Jumala varjeli. Smith Wiggleswort sai verenmyrkytyksen, mutta Jumala paransi. Nämä oli uskon miehiä. Radikaalisesti! Daniel oli radikaali, ei syönyt kuin siemeniä, vaikka hovin tms.. väki oli huolissaan.

Nämä uskonsankarit toimi aina, epätavallisesti. Ei koskaan niinkuin tavallinen ihminen toimii. Ja näitä epätavallisia uskon miehiä ja naisia, Jumala etsii. Jotka on kaikki tai ei mitään ihmisiä. Joustamattomia ja lujia Herrassa ja uskossa.

Jeshua paransi nimenomaan tälläisiä, ja Sana sanoo, että mikä siinä oli kysessä, että se oli riivaaja eli paha henki, joka aiheutti sen. Siis todellakin totta, ei puppua! Ja tätä on tänäpäivänäkin. Nykyaikana tehdään virheitä, että kaikille laitetaan joku selitys. Kuten maailman luominenkin on vesitetty, evoluutioteorialla. Kaikki hengellinen, luonnollistetaan ja se on niin VÄÄRIN!