Kun on uskova joka etsii Jumalaa, jopa paastoaa, jopa sitä mikä ei ole normaalia, ihmisen rutiinia, ja tyyliä. Se mikä on sisäinen kutsumus, sitä tavoittaakseen. Niin on täysin normaalia että läpimurron hetkellä, hyvääkin tarkoittavat ystävät ja uskovat tulevat väliin. Mutta he eivät näe kuin vain pinnan. Eivät sen alle. Mutta Jumala näkee kaiken, ja Hän tutkii kaiken.

Kun ihminen antaa aikaansa, sitoutuu Häneen. Erottautuu maailmasta, mediasta, siitä mikä on tavalista tässä maailmassa. Jopa joku heittää itsensä aivan uskonvaraiseen elämään. Mutta silloin jostakin syystä, kun alkaa olla helppoa Jumalan läheisyydessä olo, niin ihmiset huolestuvat. Se on hyvin inhimillistä.

Kun etsii Jumalaa, se ei ole inhimillistä, vaan uskoa ja hengellisyyttä. Jumalan etsintä on intensiivistä. Se on Hänen varaansa heittäytymistä. Se on ihmisistä, ja tyypillisestä elämästä erilläoloa, ja vain Jumalan läheisyydessä olemista. Se ei ole näkyväisyyttä. Se ei ole rajallisutta. Se ei ole tätä maailman käsitettä. Vaan hengellistä.

Mutta siinä täytyy ratkaista, etsiäkö edelleen Jumalaa, vai peljätä ihmisiä, ja luovuttaa. Tämäkin on koetus. Mutta, Jumalan etsinnässä, kuitenkin on aina se varmuus ja tieto, että tämä on väliaikaista. Se ei ole lopullista, vaikka se aina uusiutuu, kun tulee uusia sysäyksiä. Sillä ihminen on lihaa, ja loppujen lopuksi, sen tähden mikään ei kestä niin kauan että ihminen siitä kärsii lihassa.

Mutta usko on ihme. Jumala tekee olemattomasta asioita. Jos uskova laittaa toivonsa kokonaan Häneen, niin mikään ei ole mahdottomuus. Kannattaa siis laittaa itsensä uskon-koetukseen. Kun sairastuu, turvautuu Jumalan Sanaan, ja taivaalliseen ylilääkäriin. Ei pälyile, ettäkö mennä hakemaan maallisia avuja. Tämä on mahtavaa, jos voi uskossa nojata Sanaan, ja omistaa siinä olevat lupaukset ja siunaukset kirjaimellisesti.

Inhimillisesti heikkoja varten on maailman avut. Mutta hengellisesti vahvoja varten on taivaalliset lupaukset ja ne on tavoitettavissa. Nyt on opetuslapseus aika. Mitä on tämän jälkeen. Toiminnan aika. Jolloin Usko koetellaan. Jolloin se mitä on kirjoitettu ja puhuttu, se siis koetellaan. Ollako Jeesuksen seuraaja, vai ihmisten? Kuullako enemmän Häntä, luottaako enemmän Häneen, kuin ihmisen ääneen? Isot asiat ovat joka tapauksessa puntarissa.