On todella paljon olemassa uskovia, jotka eivät pidä minään sellaista kirjoittajaa, saarnaajaa, evankelistaa, Raamatunkääntäjää ja sellaisten tuloksia, jotka eivät ole vähintään käyneet parin vuoden mittaista Raamattukoulua, saaden diplomeita pätevyydestään. Raamattu sanoo, että apostolit olivat täysin kouluja käymättömiä ihmisiä. Ne jotka taas olivat käyneet kouluja, ne olivat niitä Jeesuksen kiusaajia ja Hänen kyttääjiään. Jos joku Raamattukoulun tyyppi on käynyt kaikki kurssit, mutta ei ole osaa lausettakaan hebreaa ja muita kieliä, miten hän voi sanoa, että joku joka taas ei ole käynyt kouluja, mutta osaa kielen erittäin hyvin, olisi taitamaton kääntämään hebreaa vaikkapa suomen kielelle?
 
Tarvitaanko siinä muka aina suuri team ympärillä? Suuri team edustaa vain paljon suurempaa ihmismielipidettä ja hajanaisuutta. Paavalin kirjeet olivat Paavalin käsialaa, ei siinä ollut teamia hänen ympärillä sitä kyhäämässä, kuten ei muidenkaan Raamatun kirjoittajien. Minusta tuntuu ainakin hirveän pahalta tälläinen arvostelu. Onhan Evankeliumi ja herätykset sentään levinneet nimenomaan kouluja käymättömien kautta. Ei tarvita muuta kuin Jeesuksen opetuslapseuskoulu Hänen kanssansa, Hänen lähellänsä, - erämaassa, vuoristoissa, käytännössä ja arjessa. Sitten tarvitaan lisäksi Pyhän Hengen voitelu. Ei tarvita todellakaan muuta! Ei siinä tarvita yleissivistystä, taktiikkakoulutusta, tekniikkakoulutusta tms...
 
Tämän päivän oppineet seurakuntalaiset alkaavat pian nousemaan uhkakuvaksi herätykselle. Ne jotka tottelee enempi Herraa, lähtevät pois sellaista paikoista. On parempi olla vapaana Herrassa, kuin hallittavana erilaisten hierarkisten toimintatapojen mukaan. Vielä mainitsen lisäksi että, näissä seurakunnissa, missä nämä oppineet ovat seurakunnan johdossa, siellä on kaikki hyvin kasassa ja hallinnassa. On minuutti-aikataulu, järjestykset ja kaavaat, ennakolta kaikki sovittu.  Siellä ihminen hallitsee ja määrää. Jos rukouksen aikana Pyhä Henki laskeutuu, niin sitä ei noteerata, jos joku laulu on erittäin palvonnallinen, heti otetaan reipas lihaa innostava ylistyslaulu perään. Kaikki on täysin ihmiskäsin tehtyä, siellä ei voi Pyhä Henki ottaa kontrollia. Siellä ei todellakaan voi syttyä herätystä! Herätys syttyy hetkessä, silmänräpäyksessä, aivan kuin liekki leimahtaa hetkessä. Välittömästi kun seurakunta joukolla yksimielisesti nöyrtyy todella - Pyhä Henki tulee lankeamaan.
 
Koulutetut johtajat eivät näytä tunteita, he eivät huuda Jumalaa saarnan sijasta, he eivät menetä kasvojaan, he eivät suostu murtumaan seurakunnan ja Jumalan edessä, vaan vetävät väkisin sovitut puheet läpi, ja näin he karkoittavat Pyhän Hengen tipotiehen.  Tarvitaan pastoreita ja työntekijöitä jotka itkevät saarnatessaan, jotka lysähtävät kasaan sarnatessaan, jotka jäävät sanattomiksi Jumalan Pyhyyden edessä, joiden suut täyttyy kesken saarnan äänekkäällä ylistyksellä, jotka liikkuvat ja elävät ja huutavat. Ei tarvita fiksuja filmaattisia saarnoja ja kulisseja. Vaan henkilöitä jotka romahtavat polvilleen kesken saarnaansa, ja huutavat kuin Jeremia, että kaikki tekisivät parannuksen, ja he profetoisivat suoraan seurakunnalle, eivätkä tukahduttasi armolahjojaan.
 
Tälläiset raamattukoulut tekevät ihmisistä kaavoitettuja, päteviä ja itsensä hallitsevia. He eivät kehtaa romahtaa alas, he eivät kehtaa viedä seurakuntaa Jumalan läsnäoloon, he eivät kehtaa itkeä julkisesti, huutaa ja elää. Heille heidän maineensa on paljon tärkeämpää. Ei tarvita iloa, ei tarvita naamareita, ei tarvita haudan vakavuutta, ketä se miellyttää? Jumala tahtoo muuttaa seurakunnat, ei Hän halua että me tulemme aatteelliksi ja kaiken kestäviksi. Hän haluaa sitä me itkemme, me haluamme jokainen suudella Herran nilkkoja polvistuneena ja kumartuneena. Ei Hän halua meiltä muuta kuin nöyryyttä, kyyneliä ja itsemme paljastamista. Mitä siitä vaikka joku nauraa ja pilkkaa, se ei ole Herrasta se ihminen, vaan se on valheveli.
 
Jos olet uskossa, älä enää katso niitä väheksyen joilla ei ole mitään saavutettua, joilla ei ole opiskelua, kuuluisuutta ja teamia takana. Heissä on kaikista suurin potentiaali Jumalan mahdollisuuksille. Sillä jos olet kouluttautunut teologisesti, olet silloin paljon tehnyt itse, ja silloin Herra ei ole saanut sitä kunniaa, että Hän olisi ainoastaan valmistanut sinusta palvelijansa. Se joka ei mitään ole, siinä on suurin potentiaali Jumalan valtakunnan työnsä valmennuskoulussa, aina palvelemiseen asti. On todella suurempi todennäköisyys, että tuleva herätys alkaa ojanpohjista, katuojista ja likaläävistä, kuin sieltä missä on kaikki niin pätevää ja hallittua.
 
Kun tälläinen herätys puhkeaa, jäävät nämä oppineet peukalonpyörittäjiksi. He eivät tule sitä herätystä vetämään, he eivät kykene siihen, vaan siinä ottaa johdon uusi sukupolvi, joka ei ole käynyt teologisia valmennuskouluja. He ovat täynnä Messiaan ensirakkautta, ja he eivät häpeä todistaa Herrastaan, he menevät läpi tulen ja jään ja vihollisen ansat. He ovat sotilaita, he ovat esirukouksen lapsia, joita nyt nousee kaikkialla esille, sitä vain ei vielä nähdä, sillä se valmistuminen tapahtuu salassa.
 
Ei ole mitään kaavaa, ei ole mitään kokemusta, ei ole mitään toimintasuunnitelmaa, mallia, organisaatiota, on vain valtava järistys, joka saa heidät liikkeelle. Mikään ei voi heitä pysäyttää ja pidätellä. He eivät tule koskaan tuntemaan itseään sidotuiksi, kuten ne jotka vaeltavat oppiensa jalanjäljissä. Tämä on seurakunnan luopumuksen aikaa, kun syntiset tulevat herätykseen ja ne joilla on leipää, he eivät näe heidän nälkäänsä, vaan piehtaroivat maallisissa asioissa, ja käännyttävät nämä valtakunnan ovelle tulijat ulos takaisin pimeyteen.
 
Heidän päänsä on täynnä pimeyttä, heidän lamppunsa ei valaise yöllä, mutta päivällä he näkevät oikein hyvin, sillä heidät on opetettu siihen. He eivät haaskaa omaa elämäänsä särjettyjen ja rikkinäisten puolesta, vaan he toikkaroivat humalassa, nautinnoissa, seksuaalisuudessa ja kaikenlaisessa mieltä ja sydäntä kohottavissa vastustuttamattomissa asioissa. Eivätkä he näe sitä mitä on oven edessä. Kuinka kauan Herran on siedettävä sitä että ihmiset eivät valu polvillensa ja nöyrry Hänen eteensä, repien sydämensä rikki, antautuen Herralle, kaikki joukolla.