Annatko sinä tuloistasi Herralle? Vai kulutatko kaiken itse? Oletko aivan turhaan ansainnut rahasi, etkä ole antanut Jumalalle siitä kuin murusen verran? Miksi olet työssä, jos et anna Jumalalle varoistasi? Moni eläkeläinen ja työtön antaa varoistaan paljon runsaammin Jumalan valtakunnan työhön, kuin se joka itse ansaitsee rahaa. Kumpi siis on Jumalan näkökulmasta hyödyllisempi ihminen - kumpi heistä tekee Jumalan tahdon? Jumalan Sana sanoo, että köyhän rahat ovat suurempi uhri Herralle, kuin se joka antaa liiastaan pikkuosasen. Suuremmin ansaitseva, tahtoo autoja ja taloja ja tiluksia tässä ajassa, köyhempi taas sijoittaa Taivaaseen.

Jos olet nyt  vähävarainen ja vuoden päästä Jumala antaa sinulle yltäkylläisyyttä, niin muututko heti tai pikkuhiljaa omistus haluisemmaksi, vai pidätkö elintasosi samanlaisena ja annat sen verran, että pärjäät kuten tänäkin päivänä kohtuudella? Mutta jos et sitä silloin tee, niin et voi tehdä Herran tahtoa, silloin tämä maailma ja mammona on sinulle epäjumala. Herra koettelee ihmisiä, jotka ovat olleet niukkuudessa uskollisia Hänelle. Hän siunaa joskus pitkän uskollisen putken jälkeen ja katsoo, mitä sydämestä todella löytyy, onko sydän kiinni niissä uusissa siunauksissa, vai Jumalassa. Missä on sinun sydämesi nyt ja vuoden päästä?

Ajatteletko että sitten kun olet hyvin toimeen tuleva, sitten annat Herralle tuloistasi? - vai kenties ajattelet, että vasta kun saat lottovoiton tai perinnön, niin sitten vasta. Etkö voisi ajatella, että kaikki kasvaa ruohonjuuritasolta. Et voi huipulta aloittaa kuorimista, vaan se täytyy aloittaa pohjalta. Jos et pohjatasolla viljele, et koskaan tule vuorella olemaan kirkastuksessa. Jumala ei vie sinua kirkastushuipulle kanssaan, jos et suostu olemaan pohjalla Hänen kanssaan ja jakamaan elämääsi Hänen kanssansa siellä.

Oletko sinä joutunut koetukseen? Miten menettelet kun saat veronpalautusta, lomaltapaluurahaa, palkankoroituksia? Otatko siunaukset koetuksina vastaan, vai unohdatko Jumalan samantien ja katsot heti näennäiseen puutteeseen ja siihen mahdollisuuteen, mikä nyt on mahdollista täyttää ja mitä olet himoinnut pitkään salaa sydämessäsi. Jos sydämesi ei ole himoinnut, se ei helposti vauhkoonnu siunauksien tähden. Kuritako sydäntäsi, etkä anna sen joutua himojen paulaan kiinni? Vai annatko nautinnolle aina luvan?

Ajatteletko että siunaus on Jumalan lahja sinulle, että Hän antaa sinulle palkintoja (rahaa, mainetta ja tavaraa), siksi kun olet niin hyvä ihminen ja nyt sitten voit sen kulutttaa ihan miten haluat? Etkö koskaan ajattele että siunaus on koetus sinulle, että rakastatko Jumalaa, vai omaa lihaasi? Miksi Jumala antaisi sinulle palkintoja tässä ajassa? Jos saatkin palkintoja, niin palvotko niitä, vai ovatko ne yhdentekeviä sinulle Jumalan näkymättömien siunauksien edessä? Mitä sinä teet elämälläsi?

Onko sinulla osakkeita, oma talo ja piha, oma auto, oma loma-asunto? Onko sinulla varaa käydä yksityislääkäreillä, ostatko vain uusia asioita ja parasta ruokaa? Etkö koskaan paastoa ja rukoile? Etkö koskaan voi ajatella että elintososi on pelkkää bluffia, joka voi kadota yhtenä päivänä? Ei tarvita kuin sota tai terrorismi, ja kaikki on mennyttä. Mihin siis olet sijoittanut ja sitoutunut? Onko rikkaus lopulta sinulle kirous vai siunaus? Miten olet ratkaissut siunauksen koetukset?

Oletko koskaan kokenut että kun olet maksamassa laskuja, Pyhä Henki vaan sanoo tee ja tuo? - ja teet sen heti oitis epäilemättä. Kun Herra sanoo sinulle jotain, et silloin kyseenlaista sitä. Koettelemuksessa joudut punnitsemaan asioita. Mutta jos päätät noudattaa Herran tahtoa automaattisesti, tiedät vain mikä on Hänen tahtonsa, se vain on itsestään selvää reaaliajassa, ilman sisäisiä kamppailuita, niin silloin olet voittanut kyseisen testivaiheen ja selviät seuraavaan vaiheeseen. Mutta jos jäät kamppailemaan ja et pääse Herran tahdosta käsitykseen, koska tämän maailman asiat sekoittaa mieltäsi, niin et voi selvitä seuraavastakaan vaiheesta joka voisi tulla eteesi, joka olisi uusi vaihe edetä kohti kirkastusvuoren huippua.

Sen tähden on tärkeää aloittaa pohjavaiheesta. Jos olet vähässä uskollinen, olet myös paljossa uskollinen. Oletko Herran kanssa suorassa kommunikaatioyhteydessä, onko Hän sinulle todellinen persoona, puhuuko Hän sinulle täsmällisellä hetkellä? Onko Herra sinulle ikäänkuin toisessa ulottuvuudessa, johon ei saa kontaktia? Ehkä sinä et ole Häneen kontaktissa, vaikka Hän voisi olla sinuun? Laitatko oman mielesi, Hänen alaisuuteensa, vai oletko sinä päättäjä? Kun saat jonkun virikkeen, joka on luonnollista mieltäsi ja tapojasi vastaan, sivuutat sen automaattisesti, tai hallitset sitä ja päätät olla tottelematta. Sillä niin kauan kuin itse hallitset ja päätät, et koskaan tee Herran tahtoa. 

Jos olet aina ollut vuorellasi yksin, ja hallinnut elämääsi ja pidätellyt Herran vaikutusta sinussa, niin haaveillessasi suuremmasta siunauksesta ja siitä seuraavaa Herran huomioimista ja Hänelle liiasta antamista, käykin niin että elintasosi putoaa, ja et nousekaan tavoitteissasi korkeammalle vaan joudutkin äkillisesti lopullisesti pohjatasolle - mitä siitä ajattelisit seuraavan? Mikä on sinun pohjasi? - onko se vahva kallio, vai pettävä hiekkaranta, vai kenties juoksuhiekka, joka nielee sinut kitaansa? Onko siis pohjatasosi vahva ja koeteltu? Onko sinulle tärkeämpää olla pohjakalliolla vaatimattomasti ja karusti, vai hiekkapohjalla upeassa linnassa satumaisesti?

http://vuodatus.net/site/control/editblog?id=379161&start=0