3.Moos.23:5-16

5, 7. Ensimmäisessä (NISAN) kuussa, kuukauden neljäntenätoista päivänä, iltahämärässä, on pääsiäinen Herran kunniaksi.  Ensimmäisenä päivänä olkoon teillä pyhä kokous, silloin älkää yhtäkään arkiaskaretta toimittako. (maanantaina 2.4-07)

6. Ja saman (NISAN) kuukauden viidentenätoista päivänä on happamattoman leivän juhla Herran kunniaksi; syökää happamatonta leipää seitsemän päivää (joka päivä).  (tiistaina 3.4-07) [Jeshua haudattiin illalla.]

8. Tuokaa Herralle uhri seitsemänä päivänä. Seitsemäntenä päivänä on pyhä kokous; silloin älkää yhtäkään arkiaskaretta toimittako." (launtaina 7.4-07)

9-11. Ja Herra puhui Moosekselle sanoen:  "Puhu israelilaisille ja sano heille: Kun te tulette siihen maahan, jonka Minä teille annan, ja leikkaatte sen viljaa, niin viekää papille viljastanne uutislyhde.  Ja hän toimittakoon sen lyhteen heilutuksen Herran edessä, että Hänen mielisuosionsa tulisi teidän osaksenne; sapatin jälkeisenä päivänä pappi toimittakoon sen heilutuksen. (sunnuntai 8.4-07)

12-15. Ja sinä päivänä, jona teidän lyhteenne heilutus toimitetaan, uhratkaa virheetön, vuoden vanha karitsa polttouhriksi Herralle (Messias on Uuden Liiton Karitsa),  ja siihen kuuluvaksi ruokauhriksi kaksi kymmenennestä lestyjä jauhoja, öljyyn sekoitettuna, uhriksi, suloiseksi tuoksuksi Herralle, sekä siihen kuuluvaksi juomauhriksi neljännes hiin-mittaa viiniä. Älkääkä syökö uutisleipää, paahdettuja jyviä tai tuleentumatonta viljaa ennen sitä päivää, jona tuotte Jumalallenne uhrilahjan. Se olkoon teille ikuinen säädös sukupolvesta sukupolveen, missä asuttekin. Sitten laskekaa sapatin jälkeisestä päivästä, siitä päivästä, jona toitte heilutuslyhteen, seitsemän täyttä viikkoa,  laskekaa viisikymmentä päivää seitsemännen sapatin jälkeiseen päivään asti; sitten tuokaa Herralle uusi ruokauhri. (=helluntai)

Ladattava juutalainen kalenteri-ohjelma - todella hyvä!!!

http://www.aish.com/literacy/reference/AishLuach_(Luach_means_-Calendar-_in_Hebrew).asp

 
Oliko Hän siis oli haudassa nykyajan laskelman mukaisesti:
 
-keskiviikosta illasta n.18.20 -torstai-iltaan
-torstai-illasta perjantailtaan
-perjantai-illasta lauantai-iltaan 19.40 asti.
Siinä on tasan kolme perättäistä täyttä vuorokautta.
 
Juutalaisen kalenterin mukaan sama menee tällä tavalla:
 
-Nisankuun 17 päivä oli Hänen ensimmäinen haudassaolo vuorokautensa (n. klo.18.20 alkaen seuraavan iltaan asti), vuorokausi oli myös Shabbat.
-18 oli toinen kokonainen vuorokausi,
-19 nisankuuta oli kolmas vuorokausi iltaan auringonlaskuun asti (Shabbat). 
Siinä on tasan kolme perättäistä täyttä vuorokautta.