-- --- -- -- -- -- - - -- -- -- ---- - --- -- -- -- ---- - --- -- -- - - ----
1Kor 5:11 Vaan minä kirjoitinkin teille, että jos joku jota kutsutaan
[uskon] veljeksi on avioliiton ulkopuolisten suhteiden harjoittaja, tai ahne
tai epäjumalanpalvelija, tai pilkkaaja tai alkoholista juopuva tai ryöstäjä,
niin te ette viettäisi aikaa ettekä söisikään yhdessä sellaisen kanssa.
-- --- -- -- -- -- - - -- -- -- ---- - --- -- -- -- ---- - --- -- -- - - ----

Olin kesälomamatkalla eräässä kyläpaikassa, jossa asui tuttavieni ystävätär. Tämä ystävätär ja hänen miehensä ovat uskossa, mutta elävät avosuhteessa. Ja ovat eläneet jo pitkään. Pyhä Henki kehoitti minua että en osallistu kahvitarjoiluun. Ja tottelin Häntä. Koin sisimmässäni että näiden parisuhde oli kiero ja se inhotti minua. Mies joka ei vie naistaan vihille on vätys! Raamattu sanoo että älä ole tekemissä sellaisen uskovan kanssa joka harrastaa avioliiton ulkopuolisia suhteita. Voi tietenkin puhua, mutta ei osallistua heidän ruokiinsa, että ei tulisi osalliseksi sillä tavalla heidän syntiinsä ja sen seuraus on se etteivät he tee parannusta, koska heidät hyväksyttäisiin synneissään. Raamatun kertomuksen syykkarin kaivon nainen oli syntinen nainen, jolla ei ollut pelastusta. Meillä ei ole ulkopuolella olevia kohtaan oikeus tuomita, vaan niitä jotka on sisäpuolella. Rakastamisen käsky aina on etusijalla, Lain käskyjä, kun on elämästä ja kuolemasta sekä sielun pelastuksesta kyse.

- --- -- -- -- -- - - -- -- -- ---- - --- -- -- -- ---- - --- -- -- -
Niin Hän tuli Samarian kaupunkiin jonka nimi on Sykar
ja siellä oli Jaakobin lähde. Ja kun Yeshua oli matkasta
väsynyt, Hän istui siihen lähteen reunalle. Niin eräs nainen
Samariasta tuli nostamaan kaivosta vettä. Yeshua sanoi
hänelle: "Mene, kutsu miehesi ja tule tänne." Nainen
vastasi ja sanoi: "Ei minulla ole miestä." Yeshua sanoi
hänelle: "Oikein sinä sanoit että 'minulla ei ole miestä',
sillä viisi miestä sinulla on ollut, ja se joka sinulla nyt on,
ei ole sinun aviomiehesi — siinä sanoit totuuden." Hänen
opetuslapsensa saapuivat, ja he ihmettelivät että Hän
keskusteli naisen kanssa. Kukaan ei kuitenkaan sanonut
"mitä olet pyytämässä?" tai "mistä keskustelet hänen kanssaan?"
[
http://www.nettiseurakunta.net/2005/nmy/jh_004.html ]
-- --- -- -- -- -- - - -- -- -- ---- - --- -- -- -- ---- - --- -- -- -

Uskova elää lihassaan Lain alla ja uudessa luomuksessaan ja Hengessä armon alla. Uskova jos on uskoton Jumalalle, hän rikkoo Jumalan Lakia vastaan, ja sitä tulee nuhdella, ja jos ei tule parannusta, tulee karttaa sitä henkilöä. Mutta jos on kysessä ulkopuolinen ihminen, on rakastamisen käsky ensimmäinen, eikä Lain. Mitä hyötyä sitä on tuomita, koska sellainen ei ole armossa sisällä, ja tunne totuutta. Sielunpelastus on tärkein ja ensisijainen asia. Uskova sensijaan tuntee totuuden. Ja jos on tottelematon, niin tulee tehdä parannus. Uskovan tulee noudattaa Jumalan Sanaa, eli myös mennä naimisiin. Tuossa Raamatun kohdassa missä kerrotaan naisesta syykkarin kaivolla, jonka Jeshua kohtasi, ei ole mitään ristiriitaista. Mutta jos kyseessä olisi ollut uskova nainen joka tietää totuuden ja tahallisesti rikkoo Sanaa, niin en uskoisi että tilanne olisi ollut vastaava.

-- --- -- -- -- -- - - -- -- -- ---- - --- -- -- -- ---- - ---
Kl 3:2 Olkoon mielenne siihen, mikä ylhäällä on, älköön
siihen, mikä on maan päällä. (Raamattu1938)
Kl 3:2 Kiinnittäkää ajatuksenne siihen mitä on ylhäällä,
ei siihen mitä on maan päällä. (Raamattu2005)
-- --- -- -- -- -- - - -- -- -- ---- - --- -- -- -- ---- - ---

Mies on naisensa pää. Jos nainen ei tahdo naimisiin, niin mies jättäköön sen naisen.. tai antakoon aikaa miettiä. Mutta heti kun uskova tulee totuuden tuntoon, ja rikkoo Sanaa vastan, niin hän joka kerta tekee huorin ja rikkoo lakia vastaan. On kurjaa että jossakin opetetaan aivan väärin Jumalan Sanaa. Väärät eksyttäjät, mitäs Raamattu heistä sanookaan; ... että parempi että heille laitettaisiin myllynkivi kaulaan..... meren syvyyksiin...jne... Maailma vaikka tekee sitä ja tätä... tehköön! Mutta uskova ei elä maailman mukaan. Uskova noudattaa Jumalan Sanaa. Uskovan esikuva on Jumalan Sana. Ei maailma. Uskova tottelee Raamattua, seuraa Jeshuaa, ei ketään väärää profeettaa, joka julistaa että kaikki on sallittua.

-- --- -- -- -- -- - - -- -- -- ---- - --- -- -- -- ---- - --- -- -- -
Room 12:2. että te ette mukautuisi tähän ikuisuuden aikakauteen,
vaan te muuttuisitte mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne
mikä on Jumalan tahto: mikä on hyvää ja otollista ja täydellistä.
-- --- -- -- -- -- - - -- -- -- ---- - --- -- -- -- ---- - --- -- -- -

En sitä paitsi usko että kukaan mies ja nainen tässä suomessa, voi ajatella että avosuhde on Jumalan hyväksymä. Kukaan uskova ei voi olla niin sokea, että ajattelisi sillä tavalla. Kavaluudella niin monet eksytetään, pois oikesta opista, noudattamaan pedon tahtoa. Avosuhde on ristiriidassa Jumalan Sanan kanssa. Raamatun aikana ei ollut kuin aviossa olevia ja niitä jotka elivät aviorikoksessa ja haureudessa. Aivan kuin sodomassa ja gomorassa menivät nämä periaatteet sekaisin ja niin ne ovat nytkin. Uskovan ei tule mukautua tähän aikaan, vaan juurtua Jumalan Sanaan ja totella Raamatun periaatteita. Mikään kirkko tai eduskunta ei voi ja saa talloa ja ohittaa ja ylittää Jumalan Sanaa, saamatta osakseen Jumalan rankaisun ja tuomion. Mitään muuta lakia ei tule hyväksyä, sallia ja siunata kuin sen mikä on Jumalan Sanan ja tahdon alaista.

-- --- -- -- -- -- - - -- -- -- ---- - --- -- -- -- ---- - --- -- -- - - ---
Efe 5:5 Kyllähän te tämän tiedätte, että yhdelläkään avioliiton ulko-
puolisia suhteita harjoittavalla tai saastaisella tai ahneella (joka on epä-
jumalanpalvelija) ei ole perintöosaa Messiaan ja Jumalan valtakunnassa.
-- --- -- -- -- -- - - -- -- -- ---- - --- -- -- -- ---- - --- -- -- - - ---

Se joka tietää, se ei saa siitä hetkestä eteenpäin elää toisen kanssa kuin olisi yhtä lihaa, keskenään, eikä seurakunnan edessä. Vaan tulee sen joka tietää, muuttaa pois siitä yhteistaloudesta siksi aikaa, kunnes toinen myös muuttuu samanmieliseksi. Jos mies tietää totuuden, niin vaimon on vaan suostuttava siihen. Mies silloin perustelkoon asian ja sanokoon, mikä on muutoin ainoa vaihtoehto, jos siihen ei sitouduta. Eli se on ero. Jos se jolle nämä asiat on valjenneet onkin nainen, niin nainen saa lähteä pois siitä suhteesta samoin, jos mies ei ole yksimielinen siitä ja suostu menemään vihille. Nämä asiat myös on hyvä kun on saanut totuuden tietää, niin mennä sanomaan ja tunnustamaan seurakunnalle, joka on Raamatun mukaan velvollinen tukemaan ja auttamaan sitä ihmistä joka on ahdingossa sen takia, että toinen ei omaksu totuutta ja itse ei enää voi rikkoa Jumalan Sanaa vastaan.

-- --- -- -- -- -- - - -- -- -- ---- - --- -- -- -- ---- - -
Efe 5:3 Mutta avioliiton ulkopuolisia suhteita ja minkään-
laista saastaisuutta tai ahneutta älköön edes mainittako
teidän keskuudessanne, niin kuin on pyhille soveliasta,
-- --- -- -- -- -- - - -- -- -- ---- - --- -- -- -- ---- - -

Jos taas jompi kumpi ei pysty ja kykene irrottautumaan riippuvuussuhteesta toiseen, vaan suostuu siitä huolimatta jatkamaan haureellista elämäntapaa, käy niin että parannusta tapahdukaan. Sama elämänmalli vaan jatkuu ja omatunto kalvaa. Perusteluksi ihminen voi sanoa että lihani oli heikko, sen tähden luisuin tähän ja myös koska rakastan, en voi julmasti jättää toista. Mutta miten voidaan todistaa rakkauden voimasta jos sitä ei uskalleta laittaa koetukselle. Kun ihmiset todella rakastavat agapella, he tahtovat tehdä oikein ja sitoutua toisiinsa vihkimyksellä julkisesti. Agape rakkaus vuodatetaan sydämiin Pyhän Hengen kautta. Kun ihminen tietää Jumalan tahdon, niin on ilman muuta ojentauduttava Hänen mukaansa.

-- --- -- -- -- -- - - -- -- -- ---- - --- -- -- -- ---- - -
Kolme rakkauden eri muotoa:
FILOS, joka on ystävien toisiaan kohtaan tuntemaa toverillista rakkautta.
EROS, joka on miehen ja naisen välistä eroottista rakkautta.
AGAPE, joka on ylimaallista jumalallista uhrautuvaa rakkautta.
[
http://fi.wikipedia.org/wiki/Rakkaus ]
-- --- -- -- -- -- - - -- -- -- ---- - --- -- -- -- ---- - -

Hinta on kallis jos aikoo tehdä ja valita oikein. Se on uhrirakkautta, Jumalan agape- rakkautta. Kun kaksi avosuhteessa elänyttä, erimielisyyden tähden totuudesta, muuttavat erikseen joksikin aikaa, niin se riipaisee. Jos se joka ei totuudesta tietänyt tai kielsi sen, on agape-rakkaudessa varustettu, silloin tämä Jumalan tahto toteutuu sen tuloksena ja hän suostuu mieleltään yhtymään totuuteen. Mutta jos ei yhdy Jumalan tahtoo ja Sanaan, niin hänessä ei ole agape-rakkautta, ja näin hän etsii seuraavan korvikkeen. Ja silloin tämä toinen voi jatkaa elämäänsä, etsien puolikseen uutta. Mutta niinkauan kuin se joka ei totuutta omaksu, mutta kuitenkin rakastaa ja kituu ja on uskollinen tälle tottelijalle, tulee tämän totuuden tuntijan odottaa.

-- --- -- -- -- -- - - -- -- -- ---- - --- -- -- -- ---- - --- --
1Kor 5:11 Vaan minä kirjoitinkin teille, että jos joku jota
kutsutaan [uskon] veljeksi on avioliiton ulkopuolisten
suhteiden harjoittaja, tai ahne tai epäjumalanpalvelija, tai
pilkkaaja tai alkoholista juopuva tai ryöstäjä, niin te ette
viettäisi aikaa ettekä söisikään yhdessä sellaisen kanssa.
-- --- -- -- -- -- - - -- -- -- ---- - --- -- -- -- ---- - --- --

Mutta tulee myös olla kuuliainen itse Herralle ja Pyhälle Hengelle. Mitä puhun ja mistä todistan, sitä tulee myös elää todeksi. Kun Jumalan Sana sanoo totuuden ja tiedän sen, niin minun täytyy silloin pysyä totuudessa. Sitä ei tarvitse muiden ihmisten hyväksyä, mutta minun on oltava kuualinen Sanalle. Eikä antaa oman luonnollisen ihmisen halujen ohjata minua ja näin ollen olisin Sanan rikkoja. Mies on parisuhteessa vaimon pää. Sellaisen uskovan miehen kanssa, joka elää Jumalan Sanan vastaisesti, kirjaimen mukaan, sellaista kartan aivan Raamatun mukaan. Sellainen neuvo on annettu. Ja sitä ei ole säädetty turhaksi kehoituksesksi. Vaan noudatettavaksi. Uskova elämässä on syntejä, juoruamista, epäluotettavuutta, pelkuruutta ja laiskuutta. Mutta nämä syyt eivät vielä ole asioita, joiden peruste edellyttäisi karttamaan kokonaan sellaista ihmistä. Sillä nämä piirteet on joka ihmisessä, ja joskus ne tulee esille.

Mutta julkisynnissä elävät, tieten tahtoen totuuden vastaisessa elämän tyylissä eläviä kohtaan koskee nämä muut säännöt. Niitä syitä on juoppous, varkaus, avioliiton ulkopuolisessa suhteessa eläminen, narkoottiset aineet, myös tupakointi, tai epäjumalanpalvonta, noituus. Me emme voi tyynesti hyväksyä tälläisiä saastaisia syntejä ja pitää sellaisen harjoittajia seurakunnissamme (Messian ruumissa) keskuudessamme. Millä muulla tavalla he tekisivät parannusta, kuin siten että he laitetaan oven taakse, ja näin tulisivat mielenmuutokseen. Nämä tapasynnit ovat nimenomaan mielen alueen syntejä. Avioliiton ulkopuoliset suhteet, niitä koskee taas kovemmat säännöt. Meillä on taipumus aina sympatisoida ihmisiä, ja näin ollen emme toimi aina oikein, kuten Jumalan tahto on.

-- --- -- -- -- -- - - -- -- -- ---- - --- -- -- -- ---- - --- --
Room 13:13 Vaeltakaamme säädyllisesti, niin kuin päivällä,
ei hillittömässä ylensyömisessä ja juopottelussa, ei
[avioliiton ulkopuolisissa] sänkysuhteissa ja moraalittomuudessa
-- --- -- -- -- -- - - -- -- -- ---- - --- -- -- -- ---- - --- --

Samoin kuka tahansa missä tahansa näistä asioista on herännyt totuuden tuntoon ja ei tiedä miten päästä niistä irti, niin sellaista uskovaa ei saa hyljätä, vaan auttaa ja tukea. Nimenomaan sillä tavalla että tämä uskova, joka on ratkaisun edessä itse tekee ratkaisun. Ei niin että joku toinen tekee sen hänen puolestaan. Hänen itse pitää tehdä oikein. Ei niin että hän jää avosuhteeseen, odottamaan että toinen tekee siirtonsa, vaan hänen itsensä on tehtävä juuri oikea sirto. Joka apua pyytää, niin häntä ei tule torjua. Tuota ahne sanaa voisi perustella tarkemmin, ennen tätä kysymystä. On ihmisiä joille joku ahneus (esim.bulimia) on ongelma ja he kärsivät siitä ja haluavat siitä eroon, he surevat ja katuvat sitä asiaa.

Mutta on ihmisiä jotka eivät välitä siitä, jotka eivät näe mitään ongelmaa pröystäilyssään... himoissaan.. ylimielisyydessään, eivät kadu sitä. Jos menisin uskovan kotiin, jossa olisi kultaa kaikkialla, ja naapurissa elää köyhä uskova, niin en osallistuisi sen rikkaan ahneen ruokapöytään. Maailman kielet ja kulttuuri ja käsitteet muuttuvat ajansaatossa, esimerkiksi 2000 vuosisata on aivan erilainen kulttuuriltaan kuin ensimmäinen vuosisata, niin on paljon tapahtunut kuttuurisia romahduksia, uusia asetuksia ja nimityksiä moraalittomille asioille. Ja näille ei löydy kirkko-Raamtustamme helposti tulkitavaa kohtaa.

Sen takia tarvitsemme mahdollisimman väärentämätöntä Jumalan Sanaa. Itse käytän pääasiallisesti Raamattu2005 (alkukielestä) ja Raamattu 1938 versiota. Monia asioita on vaikea tulkita vuoden 1938 käännöksestäkin, kuten haureus sanaa, eli mitä se käsittää ja pitää sisällänsä. Myös Raamatun aikana ei käytetty huumeita, ei ollut nimellisesti avosuhteita, tupakointia ym.. Nämä asiat on kuitenkin syntejä ja jonkun Raamatun käsitteen alle ryhmitetäviä. Joten kaikki muu intiimi-seksuaalinen elämä kuin aviolitto on syntiä. Raamatun (uuden testamentin) aikana ns. avosuhdelaiset olivat muita kuin juutalaisia tai sitten jos olivat juutalaisia, heidät saatettiin kivittää lailla.

Nykyään he saavat varmaan kuulua jo kirkon hallitukseenkin.. vaikka samasta asiasta on kyse. Raamatun aikana ei ollut televisioita, vääristynyttä virtuaali haureutta, ohjelmia joissa eletään uskottomuuksissa, ja haureellisissa suhteissa, luonnonvastaisissakin. Nämä virtualiset asiat myöskään eivät kuulu uskovalle. Kaikki haureus ei ole fyysistä, vaan ajatuksen ja mielen tasolla olevaa haureutta. Ja uskovan tulee ehdottomasti lakata seurata sellaisia ohjelmia, joissa niin tehdään tai ollaan tekevinään. Joskus aikoinaan aviottomia lapsia kutsuttiin äpäriksi. Ja joskus valitettavasti kuulee sitä vieläkin joidenkin vanhoillisten käytettävän. Näin ikävä kyllä, vaikka lapset on syyttömiä.

- --- -- -- -- -- - - -- -- -- ---- - --- -- -- -- ---- - ---
Hb 13:4 Avioliitto olkoon kunniassa kaikkien kesken,
ja aviovuode saastuttamattomana — sillä Jumala tuomitsee
esiaviollisten intiimien suhteiden harjoittajat ja avionrikkojat.
- --- -- -- -- -- - - -- -- -- ---- - --- -- -- -- ---- - ---

Jumalan Sana siis sanoo että on olemassa vain ainoastaan yksi Laillinen Jumalan hyväksymä pari suhde, ja se on avioliitto. Kaikki muut sukupuoliset suhteet kuuluvat gategoriaan haureus. Haureus sana tarkoittaa juuri sitä että harrastetaan intiimejä asioita, ilman Laillista vihkimistä, ja sitä seuraavaa avioliittoa. Kaikki seksuaalinen kanssakäyminen ,mikä siis ei kuulu avioliittoon, naimissa oloon, on syntiä. Jolla on ymmärrys nämä kyllä käsittää. Tutkikoon se jolla on ymmärrys ja seliitäköön toisille nämä asiat, elleivät itse tahdo ymmärtää tai muuten vaan käsitä.

Mutta avosuhdetta ei voi Jumala siunata, sillä se ei ole liitto, joka olisi solmittu Jumalan ja Lain edessä. Se on elämäntapa, jota nimitetään haureudeksi. Avosuhde ei ole liitto. Se on laiton suhde. Uskova joka harrastaa laittomuutta, ei tule perimään Jumalan valtakuntaa. Avioliitto tapahtuu Lain vahvistamana, ensin on vihkiminen, avioliiton solmiminen - siitä alkaa avioliitto. Ilman Lain vahvistusta, kaikki irtosuhteet ovat haureutta ja uskottomuutta Jumalan sanalle. On yksi ainoa Jumalan säätämä parisuhde. Herra vihki ensimmäisen avioparin paratiisissa toisillensa.

Seksuaalinen kanssa käyminen on sallittua ainoastaan vihkimisen jälkeen. Aina tarvitaan vihkiminen, kun jotain pyhitetään. Vanhan liiton aikana, pappi tarvitsi vihkimyksen tehtävänsä, ennenkuin voi palvella kaikkeinpyhimmässä. Jos joku vihkimätön pääsi sinne asti, sellainen häpäisi kaikkeinpyhimmän ja sille lankesi kuolemantuomio. Jos joku pappi, ei ollut puhdistautunut ennen palvelutehtävää, hän menetti henkensä. Ilman vihkimystä, ei voi elää kunniallisesti ja Jumalan hyväksymällä tavalla. Joka ei vihkiydy, on häpäissyt pyhät asiat, nämä intiimit asiat, jotka on Jumala pyhiksi tarkoittanut ja ne saavat kunniansa ja arvollisuutensa toteutettuna vain avioliitossa.

ΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞ

Jos menet jonnekin uuteen työpaikkaan, niin varmaankin teet työsopimuksen ja laitat verokortin työnantajalle. Teet sen rehellisesti, maksat verosi ja olet kunniallinen. (tottelet lakia)

-Et mene pimeään verottomaan työhön!-

Jos et ole tehnyt työsopimusta, et saa todistusta työstä, et saa lomia, pekkasia ja palkallisia juttuja ym...Et saa myöskään lopputodistusta. Myös elät koko ajan huonolla omalla tunnolla yhteiskunnan edessä. (olet lainrikkoja)

(Milloinkahan muuten pimeä palkallinen veroton työ hyväksytään?)

Tässä kuvauksessa on monia yhdistettäviä asioita parisuhteeseen, avosuhteeseen ja avioliittoon nähden.

Jos elät avosuhteessa tms... elät pimeydessä ja laittomuudessa. Voit saada taloudellista hyötyä siitä, voit lähteä jälkiä jättämättä, kun saat tarpeeksi siitä. Olet silloin roisto!

Jos elät avioliitossa elät valkeudessa ja totuudessa. Voit hävitä taloudellisesti, mutta saat etuja, bonuksia ja siunauksia Jumalalta. Teet hyvin silloin - sinä tunnollinen ihminen!

ΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞ

- --- -- -- -- -- - - -- -- -- ---- - --- -- -- -- ---- - ---
Mt 18:18 Totisesti Minä sanon teille: kaikki, minkä te sidotte (vihitte)
maan päällä, on oleva sidottu (vihitty) taivaassa, ja kaikki, minkä te
päästätte (siunaatte) maan päällä, on oleva päästetty (siunattu) taivaassa.
- --- -- -- -- -- - - -- -- -- ---- - --- -- -- -- ---- - ---

Mikä maan päällä sidotaan, se on sidottuna taivaassa, minkä päästämme maan päällä, se on päästettynä taivaassa. Minkä vihimme maan päällä Jeesuksen Messiaan nimessä, se on Hänelle vihittyä tai Hänessä sekä myös taivaallissa vahvistettu. Ja silloin Herra suo siunauksen sille järjestykselle, koska se järjestys on Hänen mielensä mukainen asia. Naimaton nainen ja mies on Herran omaisuutta. Herra on avioliiton asettanut, Hän on yhdistäjä. Hänen nimessään avioliitto on asetettu ja se edelleen asetetaan. Parisuhde tapahtukoon ja toteutukoon Herrassa - julkisesti.

Jumala on asettanut vain yhden avioliiton muodon - ei kahta! Toinen on ANTIKRISTILLINEN!

Mutta nyt on maassamme kaksi erilaista parisuhdemuotoa...

Kristillinen ja antikristillinen.

Jos tuo avosuhde virallistetaan ns... liitoksi, se on edelleen antikristillinen valheliitto!

Toinen on oikea ja PYHÄ.
Toinen on väärä ja epäpyhä!

Aina on niin, että paholainen laittaa kaiken Pyhän rinnalle oman versionsa... Ja voi sitä uskovaa, joka lankeaa siihen valheeseen.

- --- -- -- -- -- - - -- -- -- ---- - --- -- -- -- ---- - ---
Herra vihki Adamin ja Evan aviopariksi ja silloin Adam sanoi saatesanansa
(vihkilupauksensa), jolla hän otti vaimokseen Evan; ``Silloin mies sanoi:
"Tämä on nyt luu minun luistani, ja liha minun lihastani (1moos.2:23)``.
Uskoisin että tätä perinnettä noudatettiin tulevinakin sukupolvina. Onhan
Raamatussa sukuhistoriat, eli jonkinlainen kirjanpito oli olemassa, johon
rekisteröitiin mm.avioitumiset.
- --- -- -- -- -- - - -- -- -- ---- - --- -- -- -- ---- - ---


Raamattu2005 [ http://www.nettiseurakunta.net/2005/ ]
*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*