Kunnia voidaan häpäistä. Alastomuus on kunnia vain avioliitossa. Muutoin se on häpeä. Kunnia voidaan myydään halvalla (se ei ole myytävänä), kavaltaa, herjata, saastuttaa, nolata, paljastaa kunniattomalle ja pahalle. Kunnia ei ole ihmisen omistuksessa, ja ihmisestä. Kunnia ei ole keino jolla tehdään sopimuksia, pyritään omia tavoitteita saamaan läpi, tai nousta inhimillisessä asemassa toisten yläpuolelle.

Alastomuus ei ole häpeä itsessään. Vaan se on sitä silloin kun sitä tuodaan esille väärässä yhteydessä. Se on ainostaan kunnia siinä tavassa, minkä YHWH on säätänyt. Kaikissa muissa yhteyksissä alastomuus on häpeä. Kunnia tuottaa aina YHWH´lle kunniaa, koska se on Hänestä ja Hänen tahtonsa, sekä Lakinsa mukaista.

Kunnia joka tapahtuu lihassa / lihalle, on YHWH´lle häpeä. Ihmiskunnia on YHWH´lle häpeä, ja YHWH´n kunniaa maailma häpeää. YHWH´n asetukset voi häpäistä tottelemattomuudella, eli halveksumisella ja ylenkatsomisella. Oleellisinta on YHWH´n totteleminen ja se tuottaa kunniaa Hänelle ja ihmiselle, joka on kuuliainen Hänelle. Pyhän täytyy tavoitella eniten sitä, että hän tuottaa kunniaa YHWH´lle. Jos toteuttaa itselle kunniaa, tuottaa vähän YHWH´lle.

Totteleminen ja kunnia sisältyy aina LIITTOON! Liittoon sisältyy lait ja sopimukset. Jos niitä toteutetaan, tuotetaan kunniaa. Mutta jos niitä ei totella (vaan rikotaan), tuotetaan häpeää. Mitä tahansa tuotetaan ilman YHWH´n säätämää Liittoa, se on häpeää (myös avioliitto on YHWH´n asettama). Ihmisen tulee olla Liitossa YHWH´n kanssa, tuottaakseen Hänelle kunniaa, josta hän on osallinen.

Kun ihminen toteuttaa asioita ulkopuolella LIITON, hän ei tuota kunniaa Kaikkivaltiaalle, vaan itselle. Liitossa on vallitseva ja Pyhä Rakkaus, joka sponsoroi elämää sisäisesti ja ulkoisesti. Mutta Liiton ulkopuolinen rakkaus ei ole pyhää ja kunnioitettavaa, sillä sitä tuotetaan lihassa / lihalle.

Pyhän tulee tavoitella korkeinta moraalia ja puhtautta. Hänen tulee silloin sisällyttää elämänsä kokonaan YHWH´n Lakiin, Pyhyyteen, Kunniaan ja palvomiseen. Kunniaan liittyy samanlainen nöyryys, kuin on Jahshualla Messiaalla. Kunniaan liittyy luottamus YHWH´n ja se että en ole itseni oma. Kunniaan myös pätee se että omaksuttu pyhyys ei ole minusta, vaan olen kunnian haltija ja suojelija.

Tässä ajassa ja maailmassa tapahtuu sitä että pyhät pyhittyvät ja saastaiset saastuvat. Tämä symbioosi tapahtuu sekä sisäisesti ja ulkonaisesti yhdessä. Mutta on suuri joukko pyhiä, jotka elävät kahdella tavalla mukautuneena. He ovat liitossa kahden tahon kanssa. He tuottavat silloin häpeää YHWH´lle. Pyhitys tapahtuu aina sekä sisäisesti ja ulkonaisesti.

Ulkonainen pyhitys joka tapahtuu lihassa, se tuottaa suuremman kunnian. Mutta ulkonainen haureus ja uskottomuus Laille, tuottaa suuremman häpeän kuin sisäinen. Se mitä ihminen on sisältä, se tulee esille ulkonaisen olemuksen, sanojen ja tekojen kautta. Jos ne ovat sopusoinnussa maailman kanssa, se viestii että sisin on myös uskoton YHWH´llle.

Ihmisen oma kunnia mitätöityy lopulta. Mutta YHWH´n kunnia tulee pysymään ikuisesti. Se mikä pysyy ikuisesti, se on Pyhää ja Korkeinta Kunniaa. Mutta se joka katoaa, se on hävinnyt ja poistunut, koska se häpeää sitä joka on pysyvää ja Korkeinta.

Mitä vääristyneempi ja kierompi on maailma, sen aidompia ja suorempia tulee meidän olla, ja meidän tiemme. Mitä paheksuttavammin ja moraalittomammin maailma ilmaisee itseään, sen puhtaampaa meidän tulee edustaa. Meidän ei tule mukautua maailmaan, ja ottaa siitä asioita itsellemme. Vaan pyrkiä tekemään asiat aivan toisin.

Meissä oleva pyhyys, joka on Jahweh´n Hengen ja Sanan kautta minussa ja sinussa. Sen tulee täyttää meidät kokonaan; meidän sydämemme, luonteemme, mielemme ja ajatuksemme. Meille on tiedoksi annettu YHWH´n Sanassa Hänen Pyhyytensä / Kunniansa ja kuinka elämällä se toteutuu meissä. Valitettavasti monet pyhät ovat sen tiedon vihollisia.