No mikä pudottaa ihmisen ns. maan päälle pilven reunalta? Eikö se olekin vain synti ja ylpeys. Näinhän kävi enkeliruhtinas lusiferille ammoisena aikana.

Näin ei pitäisi olla uskovan. Uskovan kuuluu olla siinä asemassa mihin Jumala hänet tarkoittaa ja asettaa. Ei suinkaan kuulu ryömiä maan pinnalla. Uskova ei ole maan lokaa. Ei se ole Jumalan tahto. Hän haluaa että uskova on Hänessä. Hänen kommunikaatio- yhteydessä. Ja siihen ei pääse ilman nöyrtymistä, ja siinä ei pysytä ilman jatkuvaa pienuutta ja alamaisuutta Hänelle. Heti jos tulee olo, että minä tässä olen jotakin, niin heti tilanne jäähtyy ja alkaa aleneminen. Silloin välittömästi itse ainakin sen huomatessani, teen parannuksen. Jumalan yhteydessä ollessa, todella olen silloin Hänen yhteydessä. Rukouksessa, ja Hänen läsnäolossaan. Ainoastaan pienenä ja itsessäni nöyränä se on mahdollista.

Voisin pitää Jumalan rakkaudesta luentoja. Mutta nyt en ole saanut niitä asioita sydämelleni jaettavaksi. Nyt on sensijaan hengellisen kouluttautumisen sekä jälleenrakentamisen aika. Se mitä Herra puhuu ja opettaa, sen tuon esille. Se on siunaus. Ja se on lahja. On totta että olemme uskovinakin vajavaisia. Ei mitään itsessämme. Vaan Jumala on kaikki meissä. Hänen työ ja ilmoitus on kaikki, Hänen Sanansa on kaikki. Kumpa uskovat kuulisi Herraa tänä päivänä. Kumpa he uppoutuisivat Jumalan Sanaan, ja itse rukouselämään. Kumpa he valvoisivat vaellustaan. Kumpa he lakkaisivat maailmaan mukautumista. Siis ihan todellakin!

Uskovat ovat Kristuksen morsius-seurakuntaa. Mutta välinpitämättömyys ja kuurous ei ole Herran tahto. Valvominen, tarkkaaminen, ja raittius on. Valvo neitsyt. Valvo sillä et tiedä koska Herra tempaa seurakunnan tykönsä, et voi olla valmis nousemaan taivaallisiin yläilmoihin hänen tullessa vastaan, jos et valvo ja Pyhity. Siis pyhittäydy! Älä kerskaa itsestäsi, vaan Herrasta ja Hänen teoistaan. Pidä itsesi puhtaana, ja älä riko omaatuntoasi vastaan. Kunnioita Jumalaa, kunnioita Jumalan palvelijoita, kunnioita kanssa sisaria ja veljiä Herrassa. Jos et ole samaa mieltä, niin kunniota kuitenkin Herran tähden.