Seurakunta on ns. perhe tai yhteisö ja sisältää ihmisiä. Synagoga on taas rakennus, jossa ihmiset palvelevat ja kohtaavat Jahweh´a. Raamatussa kokoontumispaikkoja oli mm. kodit ja Synagogat. Seurakunnat eivät olleet kokoontumispaikkoja, koska seurakunta ei ole paikka. Seurakunta on perhe, ja sillä voi olla koti joka on nimeltään synagoga tai rukoushuone.

Messiaan ruumis on seurakunta. Mutta se ei ole synagoga.
Messiaan ruumis ei ole paikka, vaan se on hengellinen elin.

Jokainen uudestisyntynyt on Messiaan ruumiissa, seurakunnassa. Uudestisyntyneen ei tarvitse olla jäsenenä synagogassa, pelastuakseen,  vaan palvellakseen. Jos synagogassa hänellä ei ole virkaa palvella, hän etsii paikan jossa voi palvella, eikä jää minnekään olemaan passiivisena.

Seurakunta on vain yksi. Ei ole olemassa helluntai, babtisti, adventisti, vapaa, metodisti tms.. seurakuntaa. On vain Messiaan seurakunta. On vain yksi elävä ruumis. Helluntai ei kuollut ristillä, eikä Jahweh´n Pojan nimi ollut esim. helluntai tai adventti. Ns. seurakunnat tulisi kantaa nimiä, kuten; helluntairukoushuone, helluntaisynagoga, babtistirukoushuone, babtistisynagoga jne..

lyhyesti:

Seurakunta on hmiset, synagoga on rakennus tai paikka.
Perhe on ihmiset, ei paikka. Koti on paikka, ei ihmiset.

Tämä tosiasia osoittaa sen, että on vain olemassa yksi USKO, yksi Herra & Yksi OPPI. Yksikään kokoontumispaikka, ei ole itsessään oikea tai väärä. Mutta ihmiset ovat väärässä, jos he kantavat nimiä päällänsä. Joku sanoo, olevansa helluntain seuraaja, joku metodistin seuraaja, joku lutherin seuraaja... näin he julistavat kuuluvansa sellaiseen olemattomaan ruumiiseen, joka ei kuollut ristillä. Ainoa seurakunta nimi, joka meidän tulee tunnustaa on Messiaan ruumis. Mikään muu seurakunta -nimi, ei pelasta. Minä olen messiaaninen. En ole helluntalainen, en ole metodistilainen, en ole ortodoksilainen. Kun kaikki väärät ja tarpeettomat riisutaan - mitä jää JÄLJELLE? MESSIAS! Amen!

Messiaan seuraajalla on puhtaasti Hänen Sanansa yllänsä - vai onko? Toivottavasti! Mutta kaikilla niillä, joilla on joku luterilainen, helluntalainen, lestadiolainen tms... oppi, he eivät tunnusta kokonaisvaltaista ja absoluuttista valtaa Messiaassa ja Hänen elämänsä omaksumista omiin elämiinsä. Suurin osa kristityistä eivät tiedä mikä on oikeastaan seurakunta. Monet niistä on opettajia. Kaikki opettavat että seurakunta on paikka, mutta sen lisäksi on olemassa seurakunta, joka on hengellinen elin. Kuitenkin nämä on sekoitettu toisiinsa. Raamatussa ne eivät ole sekoitettuna. Siitä sekoituksesta on syntynyt väärinkäsitys, että tulee kuulua paikkaan, jonka nimi on seurakunta, ja ilman sitä paikkaa ei voi kasvaa uskossa ja palvella. Jotkut menevät niin pitkälle, että pyrkivät saamaan  ns. seurakuntansa mahdollisimman puhdasoppiseksi. Mutta mahtaako niin tapahtua?

Olen suorastaan ylpeä siitä, että voin sanoa, etten kuulu mihinkään näihin ryhmiin. Ettei minua määritellä niiden mukaan. Olen vapaa niistä määrityksistä. Kuuluisin mielelläni messiaaniseen seurakuntaan, koska jo olen siinä. Mutta joka kantaa Messiaan nimeä yllään,  vahvistaen Hänen statustaan. Paikka jossa kokoontuisin olisi Synagoga. Synagoga on hyvin juutalainen nimi. Jos kaikkiin uskovien kokoontumistilojen päälle laitettaisiin kyltit "Synagoga", niin alkaisi pian joukkovainot. Vaikka synagoga on raamatullinen nimi ns. seurakunnalle. Käytän itse seurakunta nimeä paikoista, vaikka tiedän kyllä mikä on totuus. Siitä pitäisi jonkun mieshenkilön opettaa kokouksissa.

On väärin että kokoontumispaikka, sisältää ideologian ja uskonnon. Messiaan ruumis ei sisällä vääriä ideologioita. Kaikki erilaiset opit ovat erheellisiä. Helluntai oppi ei ole puhdas, lutherin oppi ei ole puhdas, babtistin oppi ei ole puhdas jne.. On kerrassaan vaikeata yhdistää Messiaaninen ilmoitus näihin väärien olemattomien seurakuntien oppiin. Koska on vain yksi todellinen seurakunta ja YKSI oikea OPPI.  Kun palataan Raamatulliseen seurakuntaoppiin, todetaan, että se perustuu
kokonaan Messiaan ilmoittamaan ja vahvistamaan Sanaan. Paikka jossa uskovat kokoontuivat, oli ainoastaan paikka. Se ei ollut suuntaus. Nykyään perustetaan paikka suuntausta varten, tehdään pyhäkkö tai huone oppia varten. Ei huonetta YHWH´a varten, vaan oppia varten.

Mitä jos Raamattu olisi NYT totta? Tänä päivänä niinkuin silloin! Silloin kaikkialla olisi  kokoontumispaikkoja, ilman ideologioita. Kaikki paikat olisivat kaikkien yhteisiä  kokoontumispaikkoja. Kaikki opettaisivat Sanaa ilman mitään ylimääräisiä painotuksia ja ehostuksia, niinkuin sitä julistettiin ja noudatettiin alkuseurakunnan aikana. Ei olisi mitään lahkoa joka opettaisi jotain tiettyä teologiaa, liberalismia, ideologiaa. Kaikki teologian ja ideologian lähteet tulee Pyhässä Hengessä ihmisille, joka yhdistää heitä. Nykyään opit kilvoittelevat toisiaan vastaan. Rakennukset toisiaan vastaan. Kuka mahtaa olla oikeammassa, kuka eniten saada aikaan? Kaikki he ovat väärässä ja poispoikenneet.

Messiaan seurakunta on elin. Se elin elää YHWH´n alaisena, sen pää on Messias. Sillä elimellä ei saa olla oppia tai ideologiaan, joka erottaa Messiaan omia toisistaan.  Seurakunta-elimellä ei tule myöskään olla maailman näkökulmaa, joka ei ole ns. uskonnollinen oppi, vaan se on mukautuminen maailmaan, lojaalisuus maailmaa kohtaan. Messiaan ruumiin tulee pitää yhtä, eikä sen tule laittaa kilvekseen oppeja, jotka ovat ihmisistä (on vihollisuus), tai mitään mikä on maailmasta (koska maailma on vihollisuus). Messiaan ruumiin ideologian tulee perustua koko YHWH´n Sanaan, alusta loppuun asti! Niinkuin YHWH, niin mekin. Niinkuin Hän on kokonainen, niin mekin. Niinkuin Hän on koko Sana, niin mekin. Se mikä on Hänestä, se on pelkästään hyvää.
Käytän Messias -nimeä - sillä Jeshua Ha´Machiach nimeä käytettiin siihen asti kun noin 100 jkr ensimmäiset kirkkoisät alkoivat peukaloimaan, vesittämään ja väärentämään Sanaa ja perustamaan katolista uskontoa. Kristillinen uskonto ei ole alkuperäinen, se on yhtä väärä ja mutkainen kuin sen alalahkot, kuten helluntai, metodisti, luterilainen, ortodoksi, katolilainen, adventisti jne... Messiaaninen usko sellaisenaan ei sisällä uskontoja ja se perustuu kokonaan puhtaasti YHWH´n Sanaan ilman mutkitteluita ja vesityksiä. Siinä ei ole historian miehiä ja naisia välissä, joita voisimme palvoa ja heidän opetuksilleen perustaa oman uskontomme. Messiaanisuus ei ole uskonto, se on USKO!