Oikea Versio  (harvoin näin toimitaan):

 

  • Matt 18:19. Vielä Minä sanon teille: jos KAKSI teistä maan päällä keskenään sopii mistä asiasta tahansa, että HE sitä ANOVAT, niin HE SAAVAT sen Minun Isältäni, joka on Taivaissa.

Tässä jakeessa selkeästi kerrotaan että anotaan yhteistä asiaa Taivaan Isältä. Tämä siis pätee siihen ainoastaan. Tällä ei tarkoiteta sitä että anotaan toiselle sopijalle jotain, esim. armolahjaa, työtä, puolisoa. Vaan kyse on tässä yhteisestä saatavasta. Jos muuten kuin kirjaimellisesti tämän Raamatunkohdan ehdoilla anotaan, sen toteutuminen ei tapahdu sen vuoksi. Eiväthän he saa vastausta yhdessä, jos toinen heistä sen saa vain itselleen. <span class=" fbUnderline">Kun on kahden henkilön keskinäinen tasavertainen sopimus kyseessä, niin silloin he ovat kummatkin siihen yhtä paljon sitoutuneita</span>, koska odottavat ja tarvitsevat yhtä paljon vastausta. Parhaiten tämä toimii avioliitossa. Näin ei voida anoa Jahweh´n tahtoa vastaan.

 

Väärä versio   (useimmin näin toimitaan): 

 

  • Matt 18:19. Vielä Minä sanon teille: jos KAKSI tai USEAMPI teistä maan päällä keskenään sopii mistä asiasta tahansa, että HE sitä ANOVAT jollekin sopijalle, niin sen tarvitsija saa sen Minun Isältäni, joka on Taivaissa.

 

Huomasitko selkeän eron?

 Elämässäni on monesti tullut tehtyä yksipuolisia sopimusrukouksia. En usko ja luota enää niihin, en todellakaan. On sovittu vuosia kausia sitten minulle asioita, jonkun asiaan osattoman aloitteesta. Eivät ne ole siksi toteutuneet. En myöskään kenellekään sitä suosittele. Jos tahdotaan rukoilla /anoa jollekin toiselle asiaa, on kyse esirukouksesta, ei sopimusrukouksesta. En odota edes vastausta näihin pelkästään yksipuolisiin sopimusanomuksiin tällä Messiaan tarkoittamalla kriteerillä.

Elämässäni ei ole montakaan kaksistaan tehtyä yhteistä sopimusanomusta. Onko sinulla? Älä odota muuta kuin NOLLAA, yksipuolisesta sopimuksesta, sillä se ei ole ollenkaan realistista. Mutta odota täyttä SATAA, kun teet sen kahdestaan jonkun kanssa anoen yhteistä vastausta.