Pesach-viikon lauantai-iltana auringon laskiessa, kun päättyy viikko -Sapatti, on Herramme ruumis ollut haudassa kolme vuorokautta. Jossain vaihetta illalla Hän nousee haudasta, salaa. Mutta vasta sunnuntai-aamuna. Hän näyttäytyy opetuslapsille ja vaimoille ja naisille haudoilla, jotka olisivat tuoneet hyvänhajuisia yrttejä mukanaan.
 
Herramme ei noussut haudasta sunnuntaiaamuna, vaan ilmeisesti siis illalla, ja Hänellä oli yö aikaa rukoilla. Hän ei noussut maanantaina, sillä se ei ole juutalaisessa kalenterissa viikon ensimmäinen päivä ja juutalaisessa kalenterissa vuorokausi alkaa illasta auringonlaskiessa.
 
Sunnuntai (viikon ensimmäinen vuorokausi) siis alkaa heti Sapatin päätyttyä auringonlaskiessa juutalaisen kalenterin mukaan.
 
Toki tänään ei tarkoita tänä päivänä tässä ja nyt tapahtuvaa asiaa, vaan kuten tänä päivänä tapahtui, ja tämä päivä on juuri se päivä jolloin on se asia toteenkäynyt historilallisessa merkityksessä, ja voimme ulottaa sen tapahtuman tähän hetkeen ja olla niinkuin olisimme keskellä sitä tapatumaa, mielissämme, ajtuksissamme ja sydämissämme.