Näissä Raamatunkohdissa selkeästi osoitetaan että jokainen Vanhan Liiton ``avioliitto`` oli rekisteröity, Lain mukaan, olipa sitten avioliiton solmiminen tapahtunut miten vaan käytännössä. Vain rekisteröidylle parisuhteelle voidaan antaa erokirja, sen lakatessa olemasta voimassa.

¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨
Mt 5:31 On sanottu: `Joka hylkää vaimonsa,
antakoon hänelle erokirjan`.
Mt 19:7 He sanoivat hänelle: ``Miksi sitten Mooses
käski antaa erokirjan ja hyljätä hänet?``
Mk 10:4 He sanoivat: ``Mooses salli kirjoittaa erokirjan
ja hyljätä vaimon``.
¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨

Vanhan Liiton Laki oli juutalaiskulttuurissa, Israelissa - Jumalan säätämä laki. KANSAN (Israelin) PERUSTUSLAKI siis OLI JUMALAN ASETTAMA. Egyptissä ja pakkosiirtolaisuudessa noudatettiin pakanallisia lakeja, mutta Israel (juutalaiset) noudattivat Jumalan säätämää Lakia orjuudessakin, vaikka olivat alamaisia egyptin esivallalle ja laille. Tämä koskee nykyaikaakin, näin pitää olla.

Emme siis mukaudu maailman ajan tavoille, emme hyväksy lakeja jotka ovat kapinassa Jumalan Sanan kanssa. Emme hyväksy niitä. Menemme Herran edessä katumukseen kansamme puolesta.

Tulee mieleeni Esterin ja Mordokain tapaus. He ja koko Israel olivat pakkosiirtolaisuudessa orjuudessa. Tässä allaolevassa Raamatunkohdassa selkeästi erottuu Jumala Laki ja maailman laki toisistaan.

¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨
Ester3:8. Ja Haaman sanoi kuningas Ahasverokselle:
"On yksi kansa hajallaan ja erillään muiden kansojen
seassa sinun valtakuntasi kaikissa maakunnissa. Heidän
lakinsa ovat toisenlaiset kuin kaikkien muiden kansojen,
he eivät noudata kuninkaan lakeja, eikä kuninkaan sovi
jättää heitä rauhaan. 9. Jos kuningas hyväksi näkee,
kirjoitettakoon määräys, että heidät on tuhottava — ja
minä punnitsen 10.000 miehenkantamusta hopeaa
virkamiehille, vietäväksi kuninkaan aarrekammioihin."
¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨

Kirjoitetaan että heidän (Israelin) lakinsa oli aina erilainen kuin muiden kansojen oli. He siis noudattivat koko kansana Jumalan Lakia, jonka Herra oli Mooseksen kautta säätänyt Israelille. He eivät noudattaneet kuninkaan lakia, ilmeisesti siitä syystä että se oli moraaliton ja epäpyhä.

Laki ei kuitenkaan edellytä sen noudattamista, jos se on moraalitonta ja epäpyhää. Mutta vaikka sitä ei noudatetakaan, sille voi olla alamainen, eli ei silloin hyökätä sitä vastaan lihallisesti. Jos haluamme hyökätä vääränlaista lakia vastaan niin teemme sen seuraavalla tavalla:

¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨
Ester4:16. "Mene ja kokoa kaikki Suusanin juutalaiset,
ja paastotkaa minun puolestani — olkaa syömättä ja
juomatta kolme vuorokautta, yöt ja päivät. Myös minä
palvelijattarineni samoin paastoan. Sitten minä menen
kuninkaan luokse, vaikka se on vastoin lakia — ja jos
tuhoudun, niin tuhoudun."
¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨

Eli me emme kapinoi lihassa, vaan rukoilemme ja paastoamme koko seurakuntana, aivan kuten Israel (olemme hengellinen Israel). Mikäli yhteiskuntamme laki tulee asettumaan Jumalan Lakeja vastaan, me noudatamme tätä asiaa. Vanhan Liiton aikana mikään muu ei Jumalan seurakunnan, Israelin keskuudessa ollut tehokkaampi keino saavuttaa läpimurto kuin paasto ja rukous.

Väärää lain aikana voimme levittää Jumalan Sanaa ja noudattaa Jumalan lakia, Sanaa. Tuttua on monelle se että ennen Venäjälle, ei saanut viedä Raamattuja, mutta Suomen uskovaiset salakuljettivat niitä. Kaikkialle muuallekin maailmassa on salakuljetttu evankeliumia. Meidän siis ei tarvitse noudattaa väärää lakia. Vaan noudatamme Rakastamisen käskyä, tehkää niinkuin haluatte että teille tehtäisiin.

¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨
Mt 10:16Katso, Minä lähetän teidät niinkuin lampaat susien keskelle;
olkaa siis älykkäät kuin käärmeet ja viattomat kuin kyyhkyset.
¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨

Jos tässä maassa joskus rekisteröity avioliitto käytäntö lakkautettaisiin, niin me emme sitä hyväksy, me siltikin noudatamme Jumalan asettamaa Lakia ja noudatamme sitä seurakunnassamme. Me emme mistään hinnasta luovu Jumalan Sanasta ja Pyhästä moraalista ja Jumalan asettamasta Rakastamisen Käskyn velvoitteesta, joka menee kaiken edelle.

Raamattu2005 [ http://www.nettiseurakunta.net/2005/ ]
¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨