[ Luuk. 4:24 Ja Hän sanoi: "Varmasti, minä sanon teille: ei kukaan profeetta ole otollinen kotikaupungissaan. ]

[ Joh. 4:44 sillä Yeshua itse todisti, että profeetalla ei ole arvoa omalla kotiseudullaan. ]

[ Mark. 6:4-6 Niin Yeshua sanoi heille: "Ei ole profeetta halveksittu muualla kuin kotikaupungissaan ja sukulaistensa kesken ja kodissaan. Ja hän ei voinut siellä tehdä mitään voimallista tekoa, paitsi että paransi joitakuita sairaita laittamalla kätensä heidän päälleen. Ja hän ihmetteli heidän epäuskoansa. ]

Miksi näin?

Tässä vastaus:

[ Mark. 6: 3. Eikö tämä ole se rakentaja, Marian poika ja Jaakobin ja Jooseen ja Juudaan ja Simonin veli? Ja eivätkö hänen sisarensa ole täällä meidän parissamme?" Ja he loukkaantuivat häneen. ]

Profeetta tai julistaja tai evankelista ei ole omassa kotikaupungissa tai seurakunnassa kuultu. Ja tiedän miksi. Siksi koska ihmiset näkee vain ihmisen ja mitä hän on ollut. Ja sen vuoksi eivät ota sanoja vastaan. He näkee vaan persoonan, ulkokuoren. Eivät tunne sitä Jumalan viiniä, Pyhää Henkeä, eivätkä siitä syystä ota sanaa vastaan. Siis ovat lihallisia uskovia tai jumalattomia. Ihmiset muistaa kaikki toisen taustasta, epäonnnistumiset ja kaiken mikä on vaan niin ihmisluontoista kuin olla voi. He näkevät ja muistavat vain sen, ja ne kyseiset ennakkoluulot on esteitä.

Kun hengellinen ihminen todistaa Herrasta, niin nämä ihmiset vaan etsii siitä puheesta kritisoitavaa, ja palasia menneisyydestä. Eivät ne kuuntele Jumalan puhetta. Voisihan olla että jos enkeli tulisi todistamaan, niin kuuntelisivat sitten. No mutta, en malta olla huvittumatta, sillä minuahan on enkeliksi pilkattu. No, ei se mikään paha etuoikeus ole. On mahtavaa, kun on erilainen kuin valtavirta uskova. Eli siis voin todeta, että ei enkelinkään kautta julistettu sana läpäisisi ihmisiä.

Kas kummaa, apostoli Paavali oli ennen kääntymystä kristittyjen teloituttaja ja vainoaja. Niin muuten hänen kirjeensä ovat olennainen osa Raamattua. Ilman niitä kirjeitä, moni asia olisi maailmassa toisin. Kaikki olisi uskovien yhteydessä retuperällä, moraali ja seurakunta määritelmä sekä armolahjojen ja armoitusten informaatiota ei olisi koskaan tuotu esille. Ja siksi niitä ei olisi pidetty Jumalasta lähtöisin olevina asioina.

No, niin sitten kysynkin kun enkelin kautta tuleva sanoma ei toimi ja mene vastaanottoon, niin ehkäpä murhamiehen sanoma meneekin? Sillä onhan suuri muutos tapahtunut, joka on valtava todistusaihe, että sellainen julistaakin elävää Sanomaa taivaasta. Mutta asetanpa tähän vielä kolmannen vertailukohteen rinnalle. Jumalan Pojan, joka oli viaton. Ajoivat Hänetkin pois kaupungistaan ja synagoogassa eivät kuulleet Häntä, vieläpä tämä Jumalan Poika ristiinnaulittiin vielä kaiken huipuksi, joka teki niin paljon hyvää.

Siispä tästä voin vetää sen johtapäätelmän että on kuka vaan kyseessä, tämä aina tapahtuu. Mitäpä Jeesus aikaan sai? Tuossa edellä kerroin apostoli Paavalin aikaansaannoksista. Siis mitä Hän Jeshua todella saikaan aikaan? Hän päätti lain teot ristillä. Hän tuli valkeudeksi maailmaan. Hän teki tunnustekoja, vapautti ihmisiä riivaajien vallasta, Hän julisti syntejä anteeksi ja paransi sieluja. Hän koulutti opetuslapsensa, joista tuli alkuseurakunnan peruspilarit.

Voisin tässä lopuksi vielä laittaa muutamia lainauksia apostoli Paavalin palkitsemisista, kuinka maailman ihmiset hyvittivät hänelle omia pahoja olojaan. Kahleita, raippoja, nälkää, tappouhkauksia, pakenemista, huolta, alituista pelkoa ja väsymistä. Eipä häntäkään taidettu paljoa rakastaa. Parempiko on olla maailmallinen vai hengellinen? Ei maailma vihaisi muutoin hengellisyyttä, kuin vain siksi että maailman hallitsija on Paholainen. Ja maailmallinen ihminen on sen hallinassa ilman muuta. Hengellisen näkymättömän mutta koettavan, todellisuuden Herra on Jeshua Messias. Kaikki jotka tahtovat elää Jumalisesti tulevat vainotuiksi. Jos ei tule, niin jo on kumma.

Tämän pohdinnan ja yhteenvedon perusteella voi vetää sellaisen johtopäätelmän, että aina kautta aikain ihminen on sokea. Ihminen joka ei näe hengellistä merkitystä, ei kuule ja vastaanota Sanaa, joka taivaasta annetaan, on todella hengellisesti sokea, kuuro sekä lisäksi ymmärtämätön. Näin on, kun kun ei täytytä Pyhällä Hengellä jatkuvasti, eikä varustauduta Jumalan Sanalla.

[ Matt. 13:15 Sillä paatunut on tämän kansan sydän, ja (sisäisillä) korvillaan he työläästi kuulevat, ja (sisäiset) silmänsä he ovat ummistaneet, etteivät he näkisi (sisäisillä) silmillään, eivät kuulisi (sisäisillä) korvillaan, eivät ymmärtäisi sydämellään eivätkä kääntyisi ja etten minä heitä parantaisi.' ]