Rukous on elämää. Pyhä Henki on sisäinen valkea vaatteemme. Se on sinun ylläsi tai ei. Et voi riisua sitä ja pukea sitä yllesi tarvittaessa. Pyhä Henki mm. rukoilee jatkuvasti Jumalaa sanomattomilla huokauksilla puolestasi. Yhteys Jumalan yhteydessä tulee olla jatkuvaa. Siinä elämistä. Sen kautta toimimista ja elämistä. Rukous on elävää yhteyttä, sanatotonta ja sanallista kommunikointia.

Elämä on tiedostamista, hengellinen elämä on myös jatkuvaa tiedostamista. Jos et huomioi ja tiedosta Jeesusta, niin pidät Hänet ulkopuolella. Kenties Hän haluaa osallistua elämääsi, ohjata ajatuksiasi. Varjella mieltäsi.

Tiedosta Jeesus siis koko ajan. Tiedosta Pyhä Henki ja Jeshua Hänen kauttansa. Tee ja toimita asiasi, tiedostaen että Jeesus Messias valvoo sinua, ja on surullinen tietyistä valinnoista, siksi et halua ja tee niitä, et tee mitään mikä loukkaa Häntä. Et puhu sopimattomasti. Et halua loukata Häntä. Sillä olet Pyhän Hengen temppeli.
Sinä pelolla ja aralla tunnolla kunnioitat Häntä, pitämällä Hänen tahtonsa.

Kun sinussa elää Pyhä Henki olet velvollinen vaeltamaan Pyhää elämää vaelluksessasi, sanoissasi, teoissasi, niin että voit sanoa olevasi Pyhitetty.

PAAVALIN 1. KIRJE KORINTTOLAISILLE
[ 2. Te tiedätte, että kun olitte pakanoita .]

Paavali sanoo tässä mainitussa ja siteeradussa kohdassa, että olimme ennen pakanoita. Kuka oli siis sitä? Se joka on nyt uudestisyntynyt Herrassa. Hänen Pyhässä Veressä. Jumalan pojan Jeshuan Messiaan kalliissa Veressä. Siis tälläinen ihminen ei enää ole maallinen, vaan hän on Jumalallinen. Sillä Hän on nyt Jumalan katoamattomuudesta syntynyt, elävän Jumalan Hengen uudestisynnyttämänä. Eli Taivaan kansalainen.

Tämä tarkoittaa sitä, että uskova on arvollinen! Hän on uusi luomus Kristuksessa! Hän on elävä henki ja sielu ja mieli. Hänessä asuu elävän Jumalan Henki. Hän ei ole enää paholaisen oma, ei myöskään itsensä. Vaan Hän on Jumalan omaisuutta. Jumalalle kuuluvaa. Joten, tämän ihmisen tulee siis vaeltaa Jumalisesti. Kirkastaa vaelluksella uuden elämän aloittajaa, Messiastamme, rakasta vapahtajaamme.

Niin siis, tämä ihminen ei ole enää pakana, hän on lunastettu. Hänen arvonsa on ylhäinen. Siksi, älä pelastunut enää koskaan elä kuin pakana. Koska et ole sitä. Pakana on Jumalaton ihminen, ilman Jumalaa elävä. Käytännössä yksin, omana päänä, ihmisten orjana, pimeyden alaisuudessa.

Kaikki jotka ovat pakanoita vaeltavat pimeydessä. Koska heillä ei ole valoa sisällä. Mikä on Pyhän Hengen valo. Älä uskova elä katoamatonta varten. Älä elä enää ainoastaan katoavaa maailmaa tiedostaen, vaan tiedosta arvollisuutesi Kristuksessa. Mutta jos et elä Jumalan yhteydessä, sinun valosi sammuu sisimmästäsi. Kuitenkin sinä olet sitä varten, Herran oma, että valaiset oman elämäsi kautta Häntä pimeän maailman keskellä.

Älä käännä itseäsi maailmaan, pois Kristuksesta. Vaan katso Häntä uskon silmin. Avaa itsesi Hänelle. Ole Hänen kuljetettavana, Hänen alaisuudessaan. Pysy Hänessä. Sinä olet uusi luomus. Se mikä on vanhaa, se on haudattu Kristuksen sovitustyön kautta. Älä usko lihan mieltäsi, joka vakuuttaa sinulle, että olet huono, vain mato, vain tomua. Lihan mielesi kyllä puhuu totta. Sitä on lihasi. Mutta sisäinen olemukseni on vallan muuta. Älä keskity alhaiseen, vaan katso ylös. Älä ryömi maan pinnalla, kuin äyräinen, vaan nosta siipesi ja lennä.

Valvo vaellustasi. Älä torku. Jos pystyt ajattelemaan, niin pystyt myös valvomaan. Jumala ei ole kutsunut omia hengelliseen löhöilyyn. Vaan suuntautumaan Häntä kohti. Antautumaan Hänelle. Uskon elämä ei ole kuin vierivä mäki. Että se vaan vie syvemmälle Kristuksen tuntemiseen automaattisesti. Jos koet itsesi riittämättömäksi tällä hetkellä, se on merkki siitä, että sinun tulee etsiä Herran kasvoja.

Riittämättömyyden tunne on hyvä asia. Älä silloin ajaudu pessimismiin ja masennukseen. Vaan silloin, sinä hetkenä, ymmärrä se että, että Hän vetää sinua lähemmäksi itseään. Hän kutsuu sinua, Pyhityksen kouluun. On yksi, joka riittää, yksi joka on täydellinen, ja Hän on lähteemme. Hän on isämme, Luojamme. Hän on apu siihen tilanteeseen.

Usko on myös lepoa ja luottamusta Herrassamme. Mutta ei ilman Pyhän Hengen osallisuutta ja täyteyttä. Jos pitkään aikaan et rukoile, lue rakentavaa hengellisesti sanomaa, todista uskostasi, rukoile ääneen, niin kylmenet uskossa, repsahdat. Sellainen loma on riistäytynyt käsistäsi. Uskon loma, on Pyhän Hengen siunaama ja suoma. Ei omasi, ei oma valintasi, kun se tapahtuu Herrassa. Pitkä loma pöhöttää itseäsi, omaa egoasi.

Jos tahdot siis tuntea Herran, olla osallinen Häneen, piinassa, ilossa, rauhassa, ahdistuksessa, nälässä, yksinäisyydessä, luottamuksessa ja voimassa - esimerkkeinä. Niin etsi Hänen kasvojaan. Kiellä oma mukavuuden tavoittelun halu. helpon hengellisen elämän kulu. Mene silloin Hänen oppilaaksi. Pyhä Henki on opettajamme. Siksi täyty Hänestä. Jos et tahdo sitä, niin et opi Jumalasta ja kristuksen mielestä mitään.

Jos haluat saada Herran mielisuosion osaksesi, mene Hänen oppilaakseen. Älä ole vain yleisöä. Älä ole joku niistä viidestä tuhannesta ihmistä, jotka oli vain kuulijoita. Vaan ole jonkun kaltainen niistä Hänen kahdestatoista opetuslapsestaan. Pyri lähelle Häntä. Mahdollisimman lähelle. Jos et ole ensin oppilas, et tule apostoliksi. Jos et ole oppilas, jäät vain sivuun - aina vaan.

Pyri lähelle Mestariamme. Se on todellakin mahdollista. Meissä on elävän Jumalan henki, Jumalan täyteyden persoona. Sama persoona joka vaikutti Mestarimme kautta, maan päällä vaikuttaessaan. Sama Henki, joka paransi, herätti kuolleita, antoi suuren uskon ja tunnusteot. Tämä sama Henki on täällä nyt, tänään! Hän ei ole vesittynyt, eikä kadonnut. Vaan HÄN ON!

Mikäli tahdot olla Jumalan Kunnian kanavana eräänä hetkenä, eräänä päivänä jonakin. Niin Jumala joka on järjestyksen Herra, tekee sen niin, että sinä pienenet ensin opetuslapseus koulussa, Kristuksen tuntemisen kautta. Sitten vasta sinua koetellaan, ja kun kaikki koetukset kestät, niin tulet tekemään Hänen tahtoaan. Mämä Jeesuksen ja apostolisen ajan ihmeet, ne tulevat uudestaan näkyviin.

Sillä Pyhä henki ei ole poistunut minnekään. Hän on SAMA! Messiaamme on Sama, Jumala on sama. Ja me ihmiset olemme myös samanlaista tekoa, kuin ennekin. Tavoittele Häntä, aseta Hänet pääksesi, ensimmäiseksi. halutuimmaksi. Täyty Hengellä, niin et täytä lihan himoa. Täyty Hengellä, siinä on voima ja vastamyrkky maailman ruokottomuutta vastaan. Ja ennenkaikkea tunnusta syntisi japuhdistu Jumalan uhraaman karitsan - Jeesuksen Kristuksen Pyhässä Veressä.

RAAMATTU 2005 ~ Käännös: http://www.nettiseurakunta.net/2005