"emme enää ole Lain alla, vaan armon"

 Lain vastakohta on laittomuus. Armon vastakohta on tuomio. Kun ihminen joutuu oikeuteen, hänet joko tuomitaan tai armahdetaan. Eli olemme joko tuomion alla tai armon alla. Armo on tullut Lain väliin, kuinka? Laki on keskeinen asia. Sen toisella puolella on armo ja toisella puolella on tuomio. Armo on siis tullut Lain ja tuomion väliin. Mutta kuinka ansaitaan armo? Tai kuinka ansaitaan tuomio? Kumpaakaan ei ansaita. Kyseessä on valinta. Armo nimittäin aina liittyy uhrautumiseen, joka edellyttää tunnustamista, hylkäämistä, uudistumista, parannusta. Iankaikkinen armahdus siis saavutetaan vain tekemällä se Tuomarin edessä, Hänen Sanassaan asettamineen ehdoin.

 Emme ole enää Jahwehéen uskovina Lain orjia, vaan vapaita Laissa. Laissa on aina vapaus, mutta sen pitämisessä voi olla kyseessä pakko-orjuus tai vapaaehtoinen vapaus. Se joka on siinä orjuudessa, hänelle itselleen Laki vihollinen. Mutta se jolle Laki on siunaus, hänelle Laki on rakas.Jahweh´n Laki on muuttumaton toisin kuin maailman laki. Jos Jahweh´n Laki on mitätöity, niin ei ole enää olemassa armoa eikä tuomiota. Ei ole silloin olemassa enää Jumalaa, eikä tuomaria. Kaikki asiat punnitaan Lain mukaan, elämä ja kuolema.

 "ihminen ei pelastu tekojensa mukaan"

 Viimeisellä tuomiolla sanotaan että kuolleet tuomiaan tekojensa mukaan. Keitä ovat ne kuolleet? On olemassa Lampaan elämän kirja. Mutta ei kuoleman kirjaa. Kuitenkin siellä on olemassa Lain kirja, jonka mukaan arvioidaan kaikki teot. Tiedämme että Lampaan kirjassa on niiden nimet, jotka ovat Hänen omiaan. Elävätpä he Laissa tai Laittomuudessa. Näin Laki ei tuo pelastusta, mutta Lain mukaan kaikki arvioidaan. Ja Jahushua sanoo, että se joka noudattaa Lakia, sitä kutsutaan suurimmaksi Jumalan Valtakunnassa. Näin ollen Laki on edelleen voimassa, mutta jokaisella on vapaaehtoinen mahdollisuus toteuttaa sitä elämässä, eli olla yhtä Lain kanssa.

 Armo ei ole hyväksykäytettävissä, koska armo ei ole esine tai orja. Armoon liittyy elämä ja uhrautuminen.  Armoon liittyy persoona, joka päättää armahtaa. Armonvastaanottaja on persoona joka saa armon tuomarilta. Näin ollen armon saaja ei ole tuomaria suurempi, ja voi itselleen kuitata armoa sormenheilatuksella. Koska tuomarilla on Lain kirjain edessä, Hän voi sen ainostaan tehdä. Armo tapahtuu Tuomarin kriteereillä, joissa edellytetään tiettyä prosessia, ennenkuin se on tapahtunut.Laki on esine, väline, ja sen voi omaksua Hengellisesti elävästi tai lihallisesti kuolleesti. Lain hylkääminen tietoisesti on yhtä paha virhe, koska Laissa on kiinni kaikki profetiat ja käskyt.

Jumalaton ei voi sanoa, että hän elää armon alla. Mutta hän voi todistaa itsestään että hän elää Tuomion alla.