Paavali joka oli juutalainen ja Messiaan seuraaja ja apostoli, ja joka julisti sanomaa ei juutalaisten (pakanoiden) keskuudessa; julistiko hän Kristusta vai Messiasta (מָשִׁיחַ, mashiach)? Muuttiko hän kirjoitusten mukaan Jeshuan Messiaan nimen Kristukseksi? Määräsikö hän että ei juutalaisten uskovien tulee nimittää Messiasta Kristus-nimellä ja juutalaisten tulee nimittää Häntä Messiaaksi? Seuraavaksi kysyn; Jos olet uskova, joka et noudata kristillisiä perinnöissääntöjä, kirkkopyhiä ja muotomenoja, ja olet irtisanoutunut niistä - niin miksi yhä kannat kristitty nimeä itselläsi, ja haluat että muut käyttävät sitä myös? - suorastaan edellytät sitä muilta, myös juutalaisilta?
 
Jos historiaa tutkimme tarpeeksi pitkälle, eikö mahdakin tulla vastaan sellainen aika, jolloin varhaiskatolinen kirkko muodosti kristillisyyden ja kumosi Messias-liikkeen. Jos siis emme halua noudattaa tätä muutettua traditiota ja liikettä, niin silloinhan me mitätöimme sen leiman itsessämme, ja sanoudumme siihen mitä alussa oli. Messiaaseen ja sellaiseen seurakuntaan ja uskoon, kuin alussa oli. Jeshualla on vain yksi oikea nimi, hänellä ei ole kahta sukunimeä, jotka on lausunnaltaan aivan toisistaan eroavia. 
 
Ei ole olemassa pakanoiden vapahtajaa ja juutalaisten erikseen. On vain yksi lauma. Se mikä on oli ensin, siihen tulisi sitoutua. Jotkut kristityt uskovat torjuvat koko Messias nimen, perustellen että kristityille ei kuulu se nimi; ja sitä ei edes ole; se ei ole päteväkään, koska juutalaiset eivät tunnusta Messiasta, sillä nykyään hekin uskovat ennemmin Kristukseen. Siitä syystä useat kristityt uskovaiset heittävät koko Messias nimen romukoppaan ja halveksuvat suorastaan sitä (todellisuudessa he halveksuvat juutalaisuutta).
 
Tämä on kovin surullinen asia, mutta tälläistä asennetta on tullut esille, myös minäkin olen kohdannut sitä. On kehoitettu luopumaan Messias nimestä ja messiaanisesta uskosta. Jos noudattaisin kristillisiä traditioita, olisin kristtitty, mutta noudatan messiaanisia tradioita, siispä olen messiaaninen. Eikö se ole aivan selvä asia!? Puhun kyllä kristillisyydestä, noin yleismaailmallisesti, sillä sehän on yleismaailmallinen liike, joka ei edusta monillekaan sen enempää kuin joku poliittinen ääriliike.
 
Uskova on todella uloskutsuttu maailmasta. Jos uskova todistaa olevansa kristitty ei uskoville (pakanoille), sitä ei pidetä kummoisenakaan asiana, niinhän kaikki muutkin ovat sitä, jotka kuuluvat kirkkoon. On hyvin vaikea sitten ei uskovalle (pakanalle) erotella elävän ja kuolleen kristillisyyden eroavaisuuksia, hehän luulevat että jonkun nimissä oleminen on jo takuu iankaikkisesta elämästä. Jos haluamme erottautua maailmasta ja kristillisyydestä, me olemme messiaanisia aidosti ja koko sydämisesti!
 
Itse en tiennyt mitä Kristus sana tarkoittaa moneen moneen vuoteen kun olin uskossa. Ajattelin että se sana tarkoittaa ristiinnaulitttua. Eli siitä se sana olisi muodostunut tai rakennettu. Mutta nimen alkuperä ja selitys tuli minulle vasta tietoon parisen vuotta sitten. Ja siinä ohessa tuli esille Messias. Ehkä sen tähden minun on helppo ottaa Messias itselleni, koska en ole Kristus nimen todellista merkitystä koskaan sisäistänyt.
 
Oletko sinä todellinen juutalainen Pyhän Hengen kautta hengessä? Jos olet, silloin mielelläsi, kannat Messiaan nimeä! Jos lukisimme sitä Raamattua jota alkuseurakunta luki, tuskin missään kohdassa olisi mainittuna Kristus - sanaa. Nykyään sanotaan että Raamatusta ei saa muuttaa sanaakaan, mutta onpa nimi vaihdettu kerran sinne, tulisi vain palauttaa alkuperäinen paikalleen. Mutta on olemassa sellainenkin Raamattu jossa on Messiaan alkuperäinen nimi -> Raamattu2005!
 
On aivan väärin että uudestisynteitä juutalaisia painostetaan käyttämään Kristus-nimeä ja myös noudattamaan kristillisiä traditioita. Kuitenkin heitä vaaditaan yhä luopumaan omista Raamatullista juhlaperinteistään. Näin on ollut alusta asti. Kristus- liiike on ottanut määräävän ja kontrolloivan aseman Messiaan ruumiista, ja määrää että kaikki on kristillistä, eikä enää juutalaista ole olemassa.
 
Kuoliko viimeinen todellinen juutalainen ristillä? Ei - todellakaan! Todellisia juutalaisia ovat kaikki ne joissa on Pyhän Hengen sinetti, ja jotka ovat uskollisia Jeshualle! Me emme ole luonnollisia juutalaisia, mutta me olemme Hengen kautta lahjaksi saaneet juutalaisen perimän henkeemme ja uuteen luomukseemme kihlauksen kautta Jeshuaan Messiaaseen.
 
Onko Vapahtaja jaettu? On Hänet jaettu moniin osiin tänä aikana. Jos haluamme olla yhtä, olemme kaikki kristittyjä, ja sekoitumme maailmaan, niin että maailma ei tiedä mikä on todellinen kristillisyys, sillä valtaosa pitää sitä vain puolueena ja aatteena. Tai olemmeko kaikki juutalaisen ja israelilaisen hengellisen pataljoonan puolella, edustamassa Messiasta, olemassa juutalaisen kansan puolella !?
 
Ajatelkaa, nyt olemme maailmassa, monet uskovat ovat sekoittuneet maailmaan ja eivät erotu sieltä, eiväkä voi kirkastaa Messiaan vapahtajan nimeä, sillä maailmalla on valhelaput silmillään, he eivät näe. Kuinka paljon välttämättömämpää olisi kaikkien todellisten uskovien alkaa käyttämään Messias nimeä, joka siunaa Israelia. Joka kerta kun käytän Messias nimeä, minä siunaan Israelia ja juutalaisia.
 
Joka kerta kun puhun messiaanisuudesta, minä samaistun juutalaisuuteen, ja sitoudun vahvemmin Häneen, ja en vain Häneen, vaan myös Hänen kansansa imagoon. On parempi olla pienen ja vähäisen puolella, kuin olla pakanoiden sekamelskassa, edustamassa sellaista, joka ei ole selkeää. Asialla on rusaasti merkitystä, miksi näin on, mutta tämä kaikki on kuitenkin totta.
 
Asettiko tai määräsikö Jeshua että kun Hän on noussut ylös, niin perustakaa liike jonka nimi on kristillinen liike ja muuttakaa Nimeni? Koskaan Raamatun aikoina ei ole Jumalan nimeä sallittu muutettavan toiseksi! Sanoiko Messias että messiaaninen aikakausi on se seitsemän vihan vuotta, ja kristillinen aikakausi on kaksituhatta vuotta? Kuitenkin monet uskovat ajattelevat sillä tavalla!
 
Jotkut taas ajattelevat että Messiaanisuuden hehkuttelijat ovat niitä Vapahtajan ruumiin hajoittajia, jotka hämmentävät turvalliseksi koettua kristillisyyttä. Että he repivät Messiaan ruumista johonkin ahdasmieliseen loukkoon. Ei kenenkään tarvitse omaksua tietenkään messiaanista perinnettä ja Messiasta. Mutta jos sen omaksumme, me olemme lähempänä Messiaan todellista identiteettiä ja Hänen kansaansa Israelia.
 
Joh.1:41. "Me olemme löytäneet Voidellun!" — se tarkoittaa: Messias.
Joh. 4:25. "Minä tiedän että Voideltu tulee, se jota sanotaan Messiaaksi — kun Hän tulee, tämä ilmoittaa meille kaiken."
 
 
 
Allaolevan tekstin kirjoittaja: Kalevi Mustonen
 
Kun Eloah antoi Pojallensa hepreankielisen nimen Jeshua ( Matt. 1: 21, Luuk. 1: 31, 2: 21).  Jeshua nimi esiintyy Vanhassa testamentissa useita kertoja. Eräillä Vanhan liiton aikaisilla papeilla oli myös nimi Jeshua mm. ( Nehemia. 12: 1-24). Nämä asiat ovat esikuvallisia Uudelle Liitolle. Nimi Jeshua merkitsee hepreaksi pelastus, niin kuin Eloah´in sana todistaa " Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa. Sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastua.
 
Vääristelty nimi Jesus, Jeesus, sus- pääte hepreaksi on hevonen, latinaksi sus- pääte on sika. Haluatko sinä käyttää väärää ja vääriä nimiä Eloah´in Pojasta? Väärä nimi ei puhunut pelastuksesta, vaan Jeshua´n pilkkaamisesta."
 
Kreikankielessä sana " Khristos on johdos verbistä khrio, joka merkitsee sivelemistä tai kevyttä hieromista, silittämistä tai voitelemista. Se millä sivellään, voi olla öljyä, tai voidetta, mutta se voi olla myös nuolimyrkkyä, maalia, väriä tai kalkkivelliä. Kreikkalaisilla oli toinen sana joka aina merkitsi Voideltua, nimittäin eleimmenos, verbistä aleifo. Khristos- sanalla ei ollut kreikkalaisilla mitään uskonnollista eikä pyhää merkitystä, siihen ei liioin sisältynyt kunnioitusta, pikemminkin päinvastoin.
 
On merkillepantavaa, että juutalainen kääntäjä  Akvila, kääntäessään Vanhaa testamenttia, ei valinnut sanaa Khristos, vaan " Elemmenos" heprean sanalle " Mashiach. ( Novum osa 5. s. 775). Khristos sanan merkitys ei ollut Voideltu vaan voidella jollakin. Novumin kirjoittajalta selvä kuvaus väärästä messiaasta khristos, mutta alaosassa s. 755 hän jo vääristelee nimen voidella, nimeksi Voideltu ho khristos.
 
Raamatun kohdat, jotka hän laittaa, todistavat ainoastaan oikeaa nimeä Ha-Mashiach. Eloah´in antamaan Ha- Mashiach nimeen ei missään kielessä kuulu nuolimyrkyt, maalit, kalkkivellit jne. Näistä törkeistä Jeshua H-Mashiach´n nimen väärennöksistä on riittävätl todistukset Raamatussa ja historiankirjoissa.

Heprean sana Ha-Mashiach tarkoittaa Voideltu ja se on arvonimi. Eloah on voidellut Poikansa Jeshua´n Pyhällä Hengellä ( Jes. 61: 1, Apt. 10: 38). Hän on Eloah´in asettama kuningas ( Ps. 2: 1-12). Sana khristos ei ole oikea vastine hepr. sanalle Ha-Mashiach Voideltu eikä nimi Jesus, Jeesus. Nämä ovat pilkkanimiä.