Mitä luet Vanhasta Testamentista, mitä etsit sieltä? Mitä hyödyt siitä? Onko se kaikki kuopattu alas, Uuden Liiton myötä? Monille uskoville Vanha testamentti ei ole muuta kuin punainen vaate / ihmisten tai Jumalan Lakia, ja he vastustavat sitä voimakkaasti.
      Ei suinkaan Jeshua tai Paavali, vastustanut Vanhaa Liittoa. Vaan alistivat itsensä sillekin, koska tämäkään Sana ei ole muuttunut ja poistunut. Uuden Liiton aikana, on vain muutama asia muuttunut menneistä asioista. Se että Jumalan uhri on Messias Jeshua, ja mikään muu uhri ei enää meidän syntejämme poista. Sapatti on edelleen olemassa, kuten myös sama ruokavalio.
      Mutta me itse olemme Jumalalle pyhityksen uhreja, emme syntiuhreja, mutta jotta pyhitymme, me annamme itsemme Hänelle, eli uhraamme omia oikeuksiamme Hänelle.
      Paavali vielä teroitti miehen ja naisen sukupuolisia eroja, että heidän ei tulisi olla luonteeltaan ja ulkonäöltään kuin vastakkainen sukupuoli. Uudessa Liitossa on paljon käskyjä, joita Jeshua ja Paavali opetti. Mutta niitäpä ei enää totella tänä päivänä. Naisilla on lyhyet hiukset, miesten vaatteet, harrastetaan syöminkejä, juominkeja, tupakoidaan, katsotaan haureutta, ollaan katukuvassa paljastavasti. Aivan toisin kuin Uuden Liiton ajan Sana opettaa, eli käskee!
      Näitä me rikomme, ja säädämme itsellemme uusia mielettömiä reunaehtoja, mutta emme pidä Sanan opetuksista kiinni, jotka koskevat ulkoisia maallisia asioitamme. Me vain otamme sen, mikä tuntuu hyvältä. Kaikki muu on oksennusta. Emme edes arvosta Jumalan juhla-aikoja, jotka on edelleen säädetty, vaan nekin rikomme! Ja opetamme toisin kuin pitäisi. Mitätöimme asioita, jotka tulisi nostaa kunniaan.
      Kun Vanhassa Liitossa sanotaan, että joku asia pysyy ikuisesti tai niin kauan kuin on yö ja päivä. Niin Uudessa Liitossa me ajattelemme, että se ei enää pädekään. Se on meidän logiikkaa, ja päätelmä. Näin ei Jeshua opettanut, vaan niin opettaa väärä profeetta.
      Vanha Liitto ei ole muinaishistoriaa, se on meidän historiamme, se on olemassa. Vanhassa Liitossa oli vain yksi kansa, joka oli Jumalan vaimo. Uudessa Liitossa on myös yksi kansa, joka on Messiaan morsian. Yhden kansan, on aina tarkoitettu omaksumaan sama Messias, sama oppi, sama usko.
      Vanhassa Liitossa jos joku ei juutalainen tahtoi tulla Jumalan omaksi, hän tuli juutalaiseksi. Uudessa Liitossa jos joku haluaa seurata Jeshuaa, hän lähtee sille tielle, mitä kulkee messiaaniset juutalaiset. Me perimme heidän messiaansa, heidän oppinsa. Juutalaisia ei tule kasvattaa kristityiksi, vaan meidän tulee kasvaa messiaanisiksi. Tämä tarkoittaa traditioita. Raamatussa alkuseurakunnassa oli olemassa vain messiaaniset traditiot, ei muuta.
      Jumalan teki Messiaassa yhdeksi jokaisen joka uskoo Häneen. Se joka on tottelematon, se ei usko Häneen, sillä usko edellyttää kuuliaisuutta. Ei se että uskomme että Hän on, se ei riitä. Vaan se että me todellakin teemme Hänen tahtonsa pälyilemättä.
      Jumala yhdisti juutalaiset ja ei juutalaiset toisiinsa itsessään. Hän myös yhdisti Vanhan ja Uuden Liiton toisiinsa. Juutalaisia ei ole Vanhan Liiton ohessa heitetty nyt Jumalan edestä pois. Vaan nyt Messiaassa on meidät kaikki yhdistetty Häneen. Me olemme Israelia, emme babyloniaa. Me käännämme itsemme messiaanisiksi juutalaisiksi mielenmuutoksella.
     Toki Raamattu sanoo, että Vanha on mennyt ja Uusi on sijaan tullut. Mutta se tarkoitta uutta ihmistämme. Hän itse Jeshua tekee uutta meissä suostumuksellamme. Hän on tehnyt ja liittänyt meidät Liittoon itsensä ja Jumalan kanssa. Me olemme samaa Israelia Hänessä, kuin ovat messiaanisetkin juutalaisetkin. Meidän siitä syystä tulee omaksua Jumalan Sana ja oppi aivan kuten he omaksuvat.
edit