Olen lukenut uskovien ihmisten mielipeitä aika paljon parin vuoden aikana, ja useat ovat sanoneet, että he tekevät joka päivä syntiä. He eivät pysty olemaan tekemättä sitä !!! Mutta miten Jeshua tapasi sellaisenkin ihmisen, joka oli nuhteeton ja jolla oli uskoa. Tai Hebrealaiskirjeessä mainitaan Vanhan Liiton ajalta henkilöitä, jotka nuhteettomalla uskon vaelluksellaan ja kuuliaisuudellaan, olisivat pelastaneet sielunsa. Eikö siis tänä päivänä voi elää yhtäkään päivää nuhteettomasti, ja tekemättä syntiä?!
     Synnin tekohan on valinta, tietoinen tottelemattomuus, välinpitämättömyys tai joku tietoinen negatiivinen asia, joka rikkoo Jumalaa vastaan. Ahneus, viha, katkeruus, itsekkyys, ylpeys, haureus. Niiden vastakohtia ovat Hengen Hedelmän ihanat lohkot. Jos elämme Hengessä, me emme tee syntiä, vai teemmekö? Tai jos elämme Hengessä ja Jumalan Sanan alla, kieltäen itsemme, teemmekö syntiä? Synnistä tulee aina huono olo. Onko siis olemassa tiedostamatonta syntiä? Pitääkö meidän alkaa spekuloimaan itseämme, etsimään sitä ja tätä? Vai yksinkertaisesti olle Herrassa kaikkinemme ja luottaa että Hän hoitaa kaiken, kun vain olemme Hänen edessään läpinäkyviä.
     On syntiä joka on ilmeistä ja näkyvää. Joku ihminen elää avosuhteessa sokeasti, ajatellen että kun kirkko sallii sen, niin Jumalakin on yhtä kirkon kanssa ja näin elää sokean tyhmästi synnissä. Ei kirkko ole Jumala, ja Hänen adjuntanttinsa. Silloin tälläinen ihminen elää synnissä joka päivä.  Jos joku tupakoi, hän elää synnissä niinä päivinä kun hän tupakoi tai himoitsee sitä. Jos joku ylensyö, hän elää synnissä niinä päivinä, kun hän tekee sitä, ja myös niinä päivinä kun hän himoitsee sitä. Mutta jos ihminen vihaa himoa ja syntiä ja elää siinä, niin hän tekee syntiä. Mutta jo hän ei elä siinä, koska hän vihaa sitä, hän ei tee sitä syntiä silloin. Teon synnit ovat elämässä niin kauan, kuin niissä eletään. Nuhteeton ihminen, ei voi elää missään teon synnissä. Niihin luokitellaan mm. roskakirjallisuus, televisio-ohjelmat, maailmanmusiikki, juoruilu, tupakointi, avioliiton ulkopuoliset seksuaaliset suhteet, ylensyönti.
     Jos näitä teonsyntejä ei ole elämässä, niin on aika hyvät mahdollisuudet päästä nuhteettomuuden tasolle. Mutta ellei se mene pintaa alemmalle tasolle, se on vain  teatteria. Pinnan alla on asennesynnit, ja paheet ja toteutumattomat himot ja erilaiset synnin juuret. Jos näitä ilmenee, ihminen ei ole synnitön. Silloin ihminen ei ole Jumalan edessä nuhteeton, vaan turmeltunut temppeli.
     Päästäkseen tälläisistä synneistä eroon, on lakattava siis ruokkimasta niitä kaikella tavalla. Väärä musiikki, väärä aistinautinto, väärä tieto ja väärät henkilöt elämässä voivat turmella ihmistä, silloin kun ihminen kuulee jotakin tai katsoo jotakin ja hetkenkin ajan maistaa sitä mielikuvituksessan, silloin on jo tartunta tapahtunut. Paras paikka uskovalle on elää ulkopuolella maailman vaikutuksen, elää vaikka eristäytyneenä, mieluummin kuin kuunnellen kaikkea ja ollakseen näin puolueeton maailman ja Jumalan välillä, koska sitä ihminen ei kykene olemaan.
     Voiko ihminen olla tekemättä syntiä joka päivä? Miten voi ihminen elää nuhteettomasti? Voiko sitten ihminen tehdä vahingossa syntiä? Vaikka niinkin että joku loukkaantuu, mutta itse ei olisi tehnyt mitään pahaa, ja ei koe mitään väärää tehneensä? Onko sydämen kovuus sitten syntiä tai se että ei huomioi etukäteen sitä mahdollisuutta, jos vaikka joku johonkin loukkaantuu? Silloinhan sitä ei uskaltaisi puhua, eikä kannattaisikaan, koska joku voi loukkaantua siitä, mistäs´ sitä tietää?
    Eikö, jos omatuntomme syyttää meitä, silloin olemme tehneet syntiä, tai jos omatunto syyttää, kun teemme jotain, silloin olemme tekemässä syntiä? Entä jos jälkeenpäin, joku vaivaa itseä, mutta ei osaa määritellä mitä se on? Silloin ei liene paras vaihtoehto, se että alkaa kaikella ja tutkia itseä. Silloin kannattaa vain etsiä Jumalan kasvoja. Joskus voi suurin synti olla se, että me emme olekaan Hänen kanssaan, vaikka vaeltaisimme muuten nuhteettomina.
     Jos emme tee syntiä elämässä, se tarkoittaa sitä että me elämme Jumalan moraalin mukaan, eläen Sanalle / Jumalalle kuulaisina, tekemättä synin tekoja, ja harrastamatta niitä mielissämme. Me emme voi olla myöskään ammatissa, jossa teemme syntiä, jossa olemme osalliset syntiin. Mikään rahasumma ei riitä pelastukseen ja kuitenkin moni uskova myy rahalla itsensä synnin maailmalle ja sielunviholliselle, olemalla rahan takia työssä, jossa hän tekee julmimpia syntejä, eräs näistä on gynegologi, joka abortoi ihmissieluja.
     Murhaajat, hekumoitsijat, juopot, huumeiden käyttäjät, noituuden harjoittajat, varkaat, avioliittojen rikkoja, huorintekijät, homot ja kiroilijat eivät peri Jumalan Valtakuntaa. Ei sanota niin, että ylpeät eivät peri, tai itsekkäät eivät peri. Ensin nämä teon synnit on lakkautettava kokonaan, ja myös koko niiden vaikutuspiiristä on lähdettävä pois. Sitten on vuorossa asenteiden remontti, sillä asenteista johtuvat nuo teonsynnit. Koska Raamattu sanoo, että ensin on siemen, sitten tulee himo ja himosta syntyy teon synti. Jos ihminen elää teon synnissä, siinä on oltava pohjalla näkymätön synti, mutta jos sitä ei ole, on mahdotonta olla sellaisessa teon synnissä. Jos elää siinä teon synnissä, niin se ruokkii syntiä, siksi siitä on päästävä eroon.
    Ihminen voi elää tekemättä syntiä, ihminen voi todellakin elää nuhteetonta elämää !! Se on ilosanoma jokaiselle! Se tapahtuu Herralle erottautumisen kautta, se tapahtuu Jumalan kanssa kommunikaation kautta, Messiaan Veren alla, ja ulkopuolella maailman hengen, ja se tapahtuu Hengen Voimassa sekä Jumalan Sanan mukaan. Se on todella mahdollista! Mutta, sinä hetkenä ihminen on tyhjä itsestä, loputtoman tyhjä ja neuvoton itsessään. Jos ihminen on täysi itsestään ja itsevarma, hän varmasti on synnissä. edit