Pesach- viikon keskiviikkona varhain aamulla pimeällä Jeshua oli Getsemanessa rukoilemassa, ja Juudas tuli sinne kavaltamaan Hänet. Ja Hänet vietiin kuulusteluihin auringon nostessa, ja ruoskittiin. Sitten Hänet ristiin naulittiin ja haudattiin illalla ennen auringonlaskua. Viettäkäämme tätä kärsimyspäivää kunnioittaen Hänen muistonaan.
 
Hän oli sitten haudassa täydet kolme vuorokautta. Hän oli haudassa, keskiviikkoillasta - lauantai-iltaan asti.
 
1 vrk. Ke ilta- To ilta.
2 vrk. To ilta - Pe ilta.
3 vrk. Pe ilta - La ilta.
 
Ja Hän nousi Sapatin päättymisen jälkeen, eli Sapatti päättyi lauantai-iltana, auringonlaskettua. Hän nousi viikon ensimmäisenä päivänä juutalaisen kalenterijärjestyksen mukaan. Lauantai on viikon viimeinen päivä, ja juutalaisessa kalelnterissa vuorokausi alkaa illasta, joten launtai päättyi auringonlaskuun launtaina.
Pesach viikolla suurin sapatti juhla ei ole lauantai, se on normaali viikkosapatti. Mutta sapatti joka alkoi keskiviikkoiltana oli suurin ja myös tiistai, joka edelsi Sapatin valmistuspäivää. Pesach- viikolla siis on kolme Sapattipäivää.
 
Pitäkäämme siis uskovat tämä päivä pyhitettynä ja eroitettuna Herralle ja älkäämme silloin työtä tehkö. Näin on säädetty Raamatussa.
 
Koko pääsiäinen aterioimisesta hautaamiseen kesti siis tasanvuorokauden, se alkoi tiistai-illasta, ja päättyi keskiviikkoiltaan. Se siis kesti juutalaisen kalenterin mukaan vain yhden vuorokauden, mutta meillä se on jaettua kahdelle, siksi koska meidän vuorokautemme ei ala illasta, kuten juutalainen kalenteri alkaa.