VIIMEINEN TUOMIO

Ilm 20:10. Ja paholainen, joka heidät eksytti, heitettiin tulen ja tulikiven järveen, jossa myös peto ja väärä profeetta olivat, ja heitä vaivataan päivällä ja yöllä ikuisuudesta ikuisuuteen. 11. Sitten minä näin suuren valkoisen valtaistuimen ja Hänet joka istui sen päällä, jonka kasvoja maa ja taivas pakenivat, eikä niille löytynyt piilopaikkaa. 12. Ja minä näin kuolleet, sekä suuret että pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin. Ja myös toinen kirja avattiin, joka on elämän [kirja] — ja kuolleet tuomittiin kirjoihin kirjoitettujen asioiden perusteella, tekojensa mukaan. 13. Silloin meri antoi ne kuolleet jotka siinä olivat, ja kuolema ja tuonela antoivat ne kuolleet jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin kukin tekojensa mukaan. 14. Ja kuolema ja tuonela heitettiin tuliseen järveen: tämä on toinen kuolema, tulinen järvi. 15. Ja jos oli joku jota ei löytynyt elämän kirjaan kirjoitettuna, hänet heitettiin tuliseen järveen.

Kuolema ja tuonela on tämän Raamatunkohdan mukaan paikkoja, joissa jumalatotmat odottavat viimeistä tuomiota, ja nämä paikat heitetään tuliseen järveen. Kovaa sanaa vai mitä? Totuus on se että kadotuksessa ihmisen sielu ja minuus on olemassa, se ei katoa, se on aina. Se on ikuinen kuolema.

Mt 13:49. Näin on käyvä maailman lopussa — enkelit lähtevät ja erottavat pahat vanhurskaista 50. ja heittävät heidät tuliseen pätsiin — siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.

Mk 9:42. Ja joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat, sen olisi parempi, että myllynkivi olisi laitettu hänen kaulaansa ja hänet olisi heitetty mereen (tulimereen). 43. Ja jos sinun kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki. Parempi on sinulle, että käsipuolena menet elämään sisälle, kuin että, molemmat kädet tallella, joudut kuoleman laaksoon, sammumattomaan tuleen, 44. jossa heidän matonsa (tietoisuutensa) ei kuole eikä tuli sammu. 45. Ja jos sinun jalkasi viettelee sinua, hakkaa se poikki. Parempi on sinulle, että jalkapuolena menet elämään sisälle, kuin että sinut, molemmat jalat tallella, heitetään kuoleman laaksoon, 46. jossa heidän matonsa (tietoisuutensa) ei kuole eikä tuli sammu 47. Ja jos sinun silmäsi viettelee sinua, heitä se pois. Parempi on sinulle, että silmäpuolena menet sisälle Jumalan valtakuntaan, kuin että sinut, molemmat silmät tallella, heitetään kuoleman laaksoon, 48. jossa heidän matonsa (tietoisuutensa)ei kuole eikä tuli sammu.

Lk 16:22. Niin tapahtui, että köyhä kuoli, ja enkelit veivät hänet Aabrahamin helmaan. Ja rikaskin kuoli, ja hänet haudattiin. 23. Ja kun hän nosti silmänsä tuonelassa, vaivoissa ollessaan, näki hän kaukana Aabrahamin ja Lasaruksen hänen helmassaan. 24. Ja hän huusi sanoen: 'Isä Aabraham, armahda minua ja lähetä Lasarus kastamaan sormensa pää veteen ja jäähdyttämään minun kieltäni, sillä minulla on kova tuska tässä liekissä!' 25. Mutta Aabraham sanoi: 'Poikani, muista, että sinä eläessäsi sait hyväsi, ja Lasarus samoin sai pahaa — mutta nyt hän täällä saa lohdutusta, sinä taas kärsit tuskaa. 26. Ja kaiken tämän lisäksi on meidän välillemme ja teidän vahvistettu suuri juopa, että ne, jotka tahtovat mennä täältä teidän luoksenne, eivät voisi, eivätkä ne, jotka siellä ovat, pääsisi yli meidän luoksemme.' 27. Hän sanoi: 'Niin minä siis rukoilen sinua, isä, että lähetät hänet isäni taloon 28. — sillä minulla on viisi veljeä — todistamaan heille, etteivät hekin joutuisi tähän vaivan paikkaan.' 29. Mutta Aabraham sanoi: 'Heillä on Mooses ja profeetat — kuulkoot niitä.' 30. Niin hän sanoi: 'Ei, isä Aabraham — vaan jos joku kuolleista menisi heidän luokseen, niin he tekisivät parannuksen.' 31. Mutta Aabraham sanoi hänelle: 'Jos he eivät kuule Moosesta ja profeettoja, niin eivät he usko, vaikka joku kuolleistakin nousisi ylös.'"

Ilm 20:10. Ja paholainen, joka heidät eksytti, heitettiin tulen ja tulikiven järveen, jossa myös peto ja väärä profeetta olivat, ja heitä vaivataan päivällä ja yöllä ikuisuudesta ikuisuuteen.

Sinne joutuvat kaikki heidän seuraajansakin, heidän saaliinsa, kaikki jumalattomat. Siellä on tuonela niminen paikka ja ns.pääkaupunki. Aivan kuten Taivasten valtakunnan pääkaupunki on Jerusalem. Toinen paikka on rangaistus, toinen on palkkio. Toinen on pahuus, toinen hyvyys. Toinen pimeys, toinen kirkkaus. Kuolleet tuomitut ei saa ylösnousemus ruumista, he on aina sielullisia, aineettomia, jotka kärsii sielussaan iankaikkisesti.Se on ikuinen painajainen. Koko kadotus on aineeton, se on hirveä paikka, jossa kuuluu aina huuto ja itku - ikuisesti. Elämän perilliset saavat uuden ylösnousemusruumiin ja valkoiset vaatteet. Heidän suussaan on aina ylistys! Halleluja!

Ilm 20:6 Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa: näihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he tulevat olemaan Jumalan ja Messiaan pappeja, ja he hallitsevat Hänen kanssaan tuhat vuotta.

Uskovaan ei ole toisella kuolemaan osaa, eli viimeiselle tuomiolle (toiseen kuolemaan) ei mene uskova, he nousevat ylös Messiaan saapuessa tempaamaan seurakuntaansa. (viimeinen tuomio = toinen kuolema) Kuolleet tuomittiin tekojensa mukaan. Eli toiset sai lievemmän ikuisen rangaistuksen ja toiset kovemman. Jos jonkun olettamuksen mukaan viimeinen tuomio päättää sielun olemassa olon, niin tekojensa mukaan rankaiseminen ei tue sitä teoriaa. Tekojensa mukaan tuomitseminen kuvaa kärsimystä ja kärsittävää tilaa. Tuomio on ikuinen rangaistus. Ikuinen kärsimys ja kadotus on Raamatun mukainen oppi. Kuten myös ikuinen elämä.

Ilm 20:12. Ja minä näin kuolleet, sekä suuret että pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin. Ja myös toinen kirja avattiin, joka on elämän [kirja] — ja kuolleet tuomittiin kirjoihin kirjoitettujen asioiden perusteella, tekojensa mukaan.

Hengellisessä todellisuudessa ei ole unta. Taivaassa ei nukuta ja lisäännytä ja syödä enää kehon rakennukseksi. Lihassa nukumme aivojen tähden. Mutta hengellisessä todellisuudessa meillä ei ole aivoja, jotka tarvitsee lepoa. Hengellisessä todellisuudessa on mahdotonta nukkua - aivan mahdotonta. Nukkuminen on fyysinen asia. Aivankuin on lisääntyminen ja ravitseminenkin. Hengellisessä maailmassa me tulemme tietoisiksi ihan kaikesta! Silmämme todella avautuu ja laajenee! Täällä näemme vain vajaasti. Täällä emme tajua kuin näkyväisiä asioita. Rajan toisella puolella näemme ihan kaiken, käsitämme kaiken. Mutta toiset käsittää sen liian myöhään. Se että rajan takana oltaisiin tietämättömiä, ei pidä paikkaansa!

[ Raamattu2005 [ http://www.nettiseurakunta.net/2005/ ]
¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨*¨