Hebrealainen elämä pyörii Tanakhissa olevien juhlien ympärillä. Kaikki muu elämä riippuu niistä.

Passover tai ns. pääsiäinen… kristittyjen pääsiäinen on väärin sijoitettu kalenteriin, ja sitä ei vietetä Tanakhin ja juutalaisen perinteen mukaaan. Siksi en voi kristittyjen pääsisestä puhua, koska en vietä sellaista. Pesachin merkitys on laajempi ja tavat miten sitä vietetään ovat hyvin mielenkiintoiset.

Hebrealaisuudessa, ei ole se tapana, että lisäää eletään vain kerran viikossa (Sapattina pyhästi ja muut päivät jumalattomasti). Ennemmin on siten, että kaikki muu riippuu Sapateista.

Kristityt sanovat, että mitä järkeä on yhtenä päivänä pyhittää itsensä ja muut päivät rypeä. Kaikki päivät eletään pyhyydessä, ja Sapatti on kuin kaikkien päivien kruunu, eli silloin nautitaan koko viikon siunauksista, jotka on varastoitu viikolla Sapattia varten. Viikolla kerätään siis ihmisen sisälle ja mieleen, Sapatin tunnelmaa. Ja Sapattina se kaikki luovutetaan pois.

Kun on tulossa Pesach, siihen valmistaudutaan koko vuosi. Juutalaisuudessa on siis jatkuva generaatio menossa, joka pyörii Tanakhissa asetettujen juhlien ympärillä.

Kristityillä ei ole sellaista, paitsi tuo joulu… (joka on sielunvihollisen puppua)

Pääsiäisen kristillinen tausta perustuu uuteen testamenttiin ja sen käytäntö perustuu Rooman kirkon menoihin. Siitä puuttuu täysin kokonaan Tanakhin merkitys. Kuitenkaan ei ole kyseistä juhlaa, perustettu ensimmäistä kertaa uudessa testamentissa. Vaan juhla on perustettu Torah´ssa.

Kaikki asiat ovat päällekkäin tapahtuneet, kaikki merkitykset menevät yhteen, kaikki ajat ovat tarkalleen menneet yhteen ja päällekkäin. Ne ovat saumattomasti yhtä juhlaa. Rooman kristillinen alkukirkko, repi nämä irti toisistaan, ja laittoi tilalle Rooman kirkon traditiot.

Niitä tänä päivänä kaikki krisitityt kaikkialla maailmalla noudattavat. Se on antisemitismiä!!!

Rooman kirkko, joka oli kristillisyyden alku ja kehto, se on alusta asti ollut antisemitisminen, joka on ainoastaan tahtonut hävittää Jisraelilaisen kulttuurin ja uskon, ja päättänyt vihata juutalaisia. Siitä syystä sitä nimitetään saatanan kirkoksi.

Kuitenkin kaikki uskovat ovat tarkoitettu olemaan yhtä. Kaikki Israelin jälkeläiset ja ne jotka ovat oksastettu Jisraeliin Messiaassa Jahshuassa. Kristillinen kirkko, hylkäsi juuret, ja laittoi sijalle aivan muuta. Messiaan seurakunta ei ole villipuu, eikä se ole kristillinen.