Israel on puu, jossa on 12 päähaaraa. Juutalaiset edustavat kahta haaraa, sillä he edustavat kahta heimoa. Israel -puu ei ole kantava ja hedelmällinen, ellei siinä ole kaikkia 12 päähaaraa. 10 niistä on leikattuna pois vuosituhansien ajan. Israel-puu on ollut villien oksien valtaama, eikä ole edes näyttänyt oikealta puulta, vaan on ollut kuin villi pajupuu.

Ne villit pajunoksat ovat tukahduttaneet aidon puun kasvun ja ulkomuodon. Se ei kaukaa juuri muistuta ollenkaan alkuperäistä. Se ei edes päältä muistuta alkuperäistä. Vasta kun lähdetään karsimaan, ja löydetään runko, sitten löytyy alkuperäistä. Ne kaksi päähaaraakin ovat surkastuneet ja nekin on vallattuna villioksilla.

Mitä ajattelet? Miten tulkitset tämän?

Seurakunnan mielestä on ihan okei, että näin on. Kristillisen seurakunnan mielestä tämä on juuri Jahweh´n tahto alun alkaen ollutkin. Heidän oppinsa mukaan, aidon puun tulee hävitä ja kuolla, ja olla tilalla jotain villiä, rehevää ja lyhytkestoista.

Kristillisen seurakunnan oppi on se että, aidossa puussa ei ole enää 12 päähaaraa. Vaan siinä on miljoonia miljoonia pajunoksia päärungossa kiinni, eikä yhtään ainoata päähaaraa jossa kaikki kasvaa. Heidän mielestään aito puu on yksirunkoinen jossa, on miljoonia pikkuisia haaroja ja niissä taas pikkuisia haaroja.

Joidenkin harvojen ekumeenisten mielestä on 12 päähaaraa, esim. katolisuus, metodistisuus, lestadiolaisuus, mormonismi, luterilaisuus, jehovalaisuus tms… ja niissä kussakin on kaikenlaisia pikkuhaaroja.

Aito puu säilyy ennallaan vuosituhansien ajan. Mutta pajupuu, elää ehkä yhden sukupolven, ja sitten se kuolee. Tai se saattaa menettää voimansa puolivuosittain. Se kasvaa vauhdilla, mutta myös kuolee vahdilla. Sen herätykset tapahtuvat äkkiä ja voimakkaasti, mutta hyvin äkkiä ne kuolee, vuodessa tai viidessä.

Kristillinen seurakunta uudistuu maailman ajan mukaan, ja se kehittää imagoaan jatkuvasti mukautumalla maailmaan. Sen oppi moderdisoidaan vastaamaan kyseistä aikaa. Sen moraalilinjaus, vastaa myös kyseistä aikaa. Sen elämänkatsomus, mukautuu maailmaan, ja on maailmalle lojaalisempi kuin koskaan ennen.

Alkuseurakunta oli kyllä yksi puu, jossa oli vain 2 oksaa. Mutta siinä ei ollut mitään villiä kasvua mukana. Kun ei juutalaisia alkoi tulla “uskoon”, niin he kääntyivät messiaaniseen uskoon, ja heidän oppinsa perustui juutalaisten oppiin, eli Tooraan, koska heidän oppiperustanaan oli Toora.

Kun aikaa meni muutama vuosisata (huom. herätys kesti satoja vuosia!!!, eikä niinkuin nykyään!!)), silloin villioksat valtasivat kaiken. He kaappasivat kaikki oikeudet ja siunaukset juutalaisilta. He hylkäsivät PYHIEN ISIEN / patriarkkojen uskon ja opin, ja näin herätys sammui, ja tuli uskonnollisuus. Näin tuhottiin alkuperäisestä se, mikä oli kaiken perustus, ja johon kaikki liittyivät kiinni yhdeksi.

Silloin surkastui sen alkuperäisen puun, kaksi jäljellä olevaa päähaaraa. Kukaan ei ole niitä kaivannut, kukaan ei ole välittänyt niistä. Kyllä useimmat haluavat että ne ovat pystyssä, mutta heidän tavallaan, eikä sillä tavalla kuin ne oli alkuseurakunnan aikana. Sillä tavalla kuin kristillinen maailma tahtoo niiden olevan pystyssä. Mutta se on juuri se sama idea, joka erotti juutalaiset ja ei juutalaiset toisistaan.

On aivan välttämätöntä että alkuperäisessä puussa on kaikki 12 aitoa oksaa. Eivät ne tule ikinä olemaan pystyssä sillä tavalla, kuin kristillinen kirkko tahtoo. Koska kristillinen kirkko on kokonaan villiintynyt, ja kokonaan lähtenyt pois alkuperäisestä opista, eli Toorasta. Toora oli alkuseurakunnan ainoa opppikirja.

On mahdotonta että aidot oksat voisivat selvitä pelkällä vedellä! On mahdotonta että ne voisivat kasvaa kiinni villioksissa. On mahdotonta että he voivat elää vauvanruualla. Se on MAHDOTONTA! Jos he joutuvat sellaiseen tilanteeseen, on luonnollista seurausta että tapahtuu surkastuminen.

Aitojen oksien on otettava paikkansa aidossa puussa. Ja villioksien on vetäydyttävä pois tieltä. Villioksien on tehtävä kunniakuja aitojen israelilaisten & juutalaisten eteen, niinkuin ihmiset tekivät Jahshualle, kun Hän ratsasti aasilla Jerushalemiin.”

Aidon puun oksa tarkoittaa yhtä kokonaista Israelin heimoa. Jos yksi heimo ei kokonaisvaltaisesti ole kääntynyt samaan oppiin, ja uskoon, se on jakautunut kahdeksi. Juutalaiset olivat kaksi heimoa, mutta olivat yhtä. Kuitenkin he olivat jakautuneet kahdeksi, eli Jahshuan seuraajiksi ja kieltäjiksi.

On siis ollut hengellinen Israel, ja fyysinen Israel.

Hengellisessä Israelissa pätee samat periaatteet, jotka pätee fyysisessäkin. Mutta siinä ovat luettuina ja huomioituna vain ne, jotka ovat uudestisyntyneitä. Siinä merkityksessä alkuseurakunnan aikana eivät (hengellisessä laskennan mukaisessa järjestyksessä) juutalaiset voineet olla jakautuneet kahdeksi, vaikka he olivat maallisesti jakautuneet.

Tuhansia vuosia on ollut sekä fyysisessä ja hengellisessä merkityksessä, 10 Israelin heimoa hukkateillä. Ilmestyskirja antaa ymmärtää, että tulevaisuudessa on olemassa Israel, joka on hengellinen Israel, sekä myös fyysinen Israel. Ei jompaa kumpaa, vaan kumpaakin. Ne jotka eivät ole hengellistä Israelia, vaikka ovat fyysistä, heitä ei voida laskea lukuun hengelliseen ilmestyskirjan Israeliin (tosin sanotaan, että koko Israel kääntyy ja pelastuu, eli lopulta koko Israel on hengellisesti ja fyysisesti puussa kiinni).

Seurakunta, joka ei ole juuriltaan Israelia, ei tule koskaan eikä ikinä ottamaan hengellisessä, eikä fyysisessä merkityksessä Israelin heimojen / sukukuntien paikkaa. Koska yksi päähaara kahdestatoista edustaa vähintää 12.000 jäsenistä heimoa, kun vain miehet otetaan lukuun, vaimot ja lapset huomioiden luku moninkertaistuu.

Mikään seurakunta ei koskaan edusta yhtä päähaaraa, koska sellaista sukukuntaa ei ole määrätty Jahweh´n Sanassa olemaan. Jehovan todistajat väittävät edustavansa kaikkia sukukuntia, ja edustavansa niiden koko lukumäärää. Mutta jehovalaisuus ei ole sukukunta, eikä se ole 12 -haarainen patriarkkojen suku, joka johtuisi suoraan Yakovin pojista.

Israelin aidossa puussa täytyy olla 12 päähaaraa, koska ne kuuluu olla siellä. Nillä on aina oleva etusija, ja niihin tulee liittymään kaikki kansat ja rodut. Oletko nähnyt paljon puita, joiden paksu perusvarsi on täynnä miljoonia pikkuoksia? Eikä yhtään päähaaroja! Oletkos nähnyt? Minä olen nähnyt sellaisen kaktuksen, mutta siinä on piikkejä kaikkialla ympärillä.

Israelin puulta puuttuu kaikki sen käsivarret. Se on vain yksirunkoinen elävä tolppa tänä päivänä, jonka ympärillä on mieletön villioksien sekasotku. Jokainen pikkuinen oksa kilpailee paremmuudestaan, noustakseen korkeammalle, ja kannattaakseen toisia. Mutta vaikka miten ne yrittää, ne pysyvät samanlaisina. Tänä päivänä messiaaniset juutalaiset ovat myös siinä samassa sotkussa mukana, kunnes koko heimot uudistetaan ylhäältä alkuperäiseen uskoon.

Alkuperäinen usko perustuu Tooraan, jota selitetään ja tulkitaan Pyhässä Hengessä. Kristillinen seurakunta ei tutki Tooraa ja tulkitse sitä, vaan he tulkitsevat uuden testamentin kirjoituksia. Vaikka uuden testamentin kirjoitukset ovat vanhan testamentin tulkintoja! Miksemme me hyödynnä sitä samaa, mitä he hyödynsivät, kun kerran olemme lukeneet niistä ihmeistä, joita silloin tapahtui, eikä tänä päivänä?