Kun ihminen joka on ollut pakana tai kristitty, alkaa yllättäen kannattamaan islamia ja alkaa omaksua sen tapoja, niin hänestä sitten tulee islamilainen identiteetiltään ja kannatukseltaan. On monia suomalaisia, jotka ovat kääntyneet islamilaisuuteen, ja ovat sen jälkeen täysivaltaisia muslimeita siinä uskonnossa. Mutta sitten kun ihminen joka on ollut pakana, alkaa ensin kannattamaan kristillisyyttä tai messiaanisuutta, ja seuraavaksi omaksua niitä asioita, niin hänestä tulee identiteetiltään sitten kristitty tai messiaaninen. Mutta siitä huolimatta heitä pidetään pakanoina edelleenkin, vaikka ovat selkästi kääntyneet messiaaniseen juutalaiseen uskoon, niin miksipä he eivät tule täysvaltaisiksi messiaanisiksi sen seurauksena.

Miksi muslimiksi kääntynyt ei jää oven väliin, vaan muuttuu kokonaan ja sisäistää sen, niin että kaikki elämässä on sitä täynnä? Miksi uskovat ei toimi siten, miksi he edelleen niin usein elävät pakanoiden tavoin, eikä sillä tavalla kuin messiaaniset juutalaiset? Miksi kääntyminen on niin selkeää ulkoisesti ja sisäisesti, kun tullaan muslimiksi, - miksi se ei ole niin selkeää, kun tullaan kristityiksi tai messiaanisiksi? Mutta samalla tavoin, yhtä radikaalisesti meidän olisi omaksuttava uusi  juutalainen identiteetti meille Messiaassamme, ja selkästi erottauduttava pakanuudesta irti !!! On kuin monet ovat jääneet siihen kannattamis- tilaan, eivätkä ole menneet omaksumistilaan. Toisaalta monikaan muslimi ei ole arabi, eikä monikaan messiaaninen ole juutalainen. Mutta kääntynyt muslimi ei ole muslimeille ja arabeille pakana, mutta siltikin kääntynyt messiaaninen tai kristitty on pakana juutalaisille edelleen.

Jokaisen uskovan todellakin tulisi karttaa pakanallisuutta, moraalittomuutta, kevytmielisyyttä viihdettä, syntejä, himoitsemista ja seksillisiä asioita. Uskovan tulisi PYHITTYÄ! Eikä saastua, ja mukautua maailmaan! Me jotka olemme oksastetut Israeliin ja olemme Abrahamin jälkeläisiä, me emme voi niin halpana pitää pelastusta ja kutsumusta, niin että elämme omien nautintojemme ja tykötarpeidemme alaisuudessa, vaan meidän tulee nostaa katseemme, ja kurottautua kohti Messiastamme. Meidän Herramme on Juutalaisten Kuningas, koko Israelin Kuningas, Hän ei ole pakanoiden kuningas. Sanoudu siis irti pakanallisuudesta, älä mukaudu enää maailmaan, älä enää ole kuin pakana (jumalaton) identiteetiltäsi.
 
Pukeudu kunniallisesti, käyttäydy kuninkaallisella tavalla, elä jumalisesti, vaali pyhäpäiviä, niin että kartat niiden häpäisemistä. Älä enää altista itseäsi television tai internetin säädyttömille viihdeasioille. Älä enää omaksu maailman muoti ja kauneusihanteita, älä enää etsi maailman tyydytyksiä ja ole niiden manipuloima ja orja. Jos sairastat, niin paastoa (et kuole siihen) tai pyydä esirukousta, älä juokse lääkäriin ensimmäiseksi, ja jos olet heikkouskoinen, ano lisää uskoa ja lue Sanaa. Älä enää ajattele omia asioitasi ensisijaisesti, lakkaa juoruamasta ihmisistä, lakkaa elämästä muiden kautta, lakkaa ihmisriippuvuuksista, lakkaa olemasta niin olevainen. Tyhjene kokonaan itsestäsi Jumalan edessä. Meidän tulee selkeästi erottautua maailmasta!
 
On esiinmarssin aika! Älä häpeä Messiasta, vaan tuo avoimesti ja rohkeasti Häntä esille kaikissa tilanteissa. Vaikka saisit uskosi tähden potkut töistä, niin mitä siitä? Vaikka tulisit pilkatuksi uskosi tähden, mitä siitä? Raamattu käskee pitämään sitä vain ilona, kun saa samaistua Messiaaseen ja kulkea Hänen pilkkaansa kantaen. Eivät ne sinua pilkkaa, vaan ne pilkkaavat Jumalan Poikaa ja sinä vain samaistut Herraan. Olet arvollinen siihen, ja se on hyvä asia. Kun sinua pilkataan ja sorsitaan uskosi tähden, niin pakanat ihmettelevät ja se puhuttelee heitä. Ole siis erilainen!
 
Laita rohkeasti hengelliset symbolit esille, pinssit, kaulaketjut, logot ym.. esille. Ole esikuvallinen evankelioiva ihminen. Älä enää pukeudu lyhyisiin hameisiin, tiukkoihin pitkiin housuihin, liian avokaulaisiin puseroihin. Älä viestitä seksillisyyttä, vaan viestitä Messiasta kaikella mahdollisella luontaisella tavalla. Älä seurustele jumalattomien kanssa kiroillen ja juoruten, älä osallistu turhanpäiväisiin juttuihin, vaan erottaudu. Ole siis erilainen! Älä mainosta seurakuntaasi tai oppeja, vaan mainosta henkilökohtaista uskoasi Messiaaseen. Jos kylvää lihallisia asioita, niin ihmisessä oleva henki kärsii, jos kylvää hengellistä, niin lihan mieli kärsii.
 
Kun ihminen kääntyy ja tulee uskoon, niin ihmisen kehitys, uuden identiteetin kasvu ja kehityskulku alkaa aivan alusta (rinnalla on oma identiteetti). Jumala tekee ihmiseen uuden identiteetin, rakentaa kokonaan uudeksi ihmisen, niin että ihmisen identiteetti, on kokonaan Jumalan jalostama. Ihmisen luonne pysyy olemassa, mutta identiteetti muuttuu. Minä kuva muuttuu, ja oman minä kuvan sijalle tulee Jumalan kuva ihmisestä itsestään ja Hänestä ja Hänen näkökulmansa kaikesta. Ihmisen identiteetin jalostus ei pääty koskaan, se on ainaista kehitystä ja kasvua.
 
Ihmisen identiteetin muuttumiseksi, on paljon omaksuttava asioita, mitä Jumala näyttää ja tekee. Hän erittäin paljon opettaa ja muovaa ihmistä. Hän erityisesti muovaa ihmistä Sanansa kautta, monien opetustekstien kautta, monien dokumenttien kautta. Hän silloin Pyhässä Hengessä valtaa sinut, ja sinä katselet yhdessä Hänen kanssansa totuuksia, samaistuen Messiaan näkökulmiin, ja ymmärrät Hänen tahtonsa. Hän saa silloin vallata sinun ajatuksesi, silmäsi, tunteesi, aistisi, ja  tiedät vain Hänen tahtonsa ja mielensä, sillä et katsele asioita enää oman rajoitteellisuutesi kautta. Jumala ei vain esitä sinulle ja minulle omia näkökulmiaan, vaan Hän vie meidät niihin sisälle, niin että joko omaksumme ne tai hylkäämme ne.